Cuprins pe materii: Drept procesual penal
Indice alfabetic: Drept penal, Drept procesual penal
Temei de drept: art. 9 alin. 1 lit. b) și c) şi alin. 2 din „Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale”, art. 19 C.proc.pen.
Acţiunea civilă formulată în cadrul procesului penal este circumscrisă limitelor ce fac obiectul judecății, fiind analizate doar pretenţiile subsumate acţiunilor infracţionale deduse judecăţii și în măsura în care au fost probate, iar nu cele calculate de partea civilă luând în considere şi sume aferente unor fapte nededuse judecăţii.
Astfel, respingerea celorlalte pretenții se bazează, pe de o parte, pe faptul că inculpata nu a fost trimisă în judecată decât pentru o parte dintre faptele și actele materiale ce au făcut obiectul sesizării penale a Gărzii Financiare – Secția Județeană Iaşi, iar, pe de altă parte, pe faptul că s-a luat în considerare modul de calcul stabilit prin probele administrate în procesul penal (respectiv raportul de constatare tehnico-ştiinţifică). Pentru alte fapte, ce nu fac obiectul judecății, nu pot fi acordate despăgubiri în cadrul procesului penal, întrucât acțiunea civilă este subsidiară/accesorie acțiunii penale. Instanța este deci ținută de limitele investirii, neputând extinde obiectul judecății nici măcar pe latură civilă.
Tribunalul Satu Mare
Urmărire penală. Contestarea măsurilor asiguratorii. Admitere.
Judecătoria Ineu
Evaziune fiscala
Tribunalul Gorj
infracţiunea de evaziune fiscală
Tribunalul Galați
Aspecte practice privind infractiunea de evaziune fiscala prev de art. de art. 9 alin. 1 lit. „b” din Legea nr. 241/2005 în referire la art. 11 alin. 1 lit. „a, b” din Legea nr. 87/1994 – republicată, cu aplicarea art. 13 c. penal
Tribunalul Brașov
art. 6 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal 1969 (14 acte materiale) şi art. 9 al. 1 lit. „b” din Legea nr. 241/2005