Cuprins pe materii: Contencios administrativ. Regimul juridic al contravențiilor.
Indice alfabetic: Contravenții: sancțiune contravențională complementară; plângere contravențională
Temei de drept: Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 – art. 32 alin. 1 și 2; Legea nr. 554/2004 – art. 5 alin. 2
Potrivit art. 32 alin. 1 și 2 din OG nr. 2/2001, controlul aplicării și executării sancțiunilor contravenționale și complementare este de competența exclusivă a judecătoriei în a cărei circumscripție administrativ-jurisdicțională fost săvârșită contravenția, care poate fi sesizată doar pe calea plângerii contravenționale. Pe cale de consecință, actul administrativ prin care recurentei i-a fost aplicată o sancțiune contravențională complementară nu poate forma obiect al acțiunii în contencios administrativ prin raportare la prevederile art. 32 alin. 1 și 2 din OG nr. 2/2001 coroborat cu art. 5 alin. 2 din Legea nr. 554/2004, deoarece societatea reclamantă are deschisă doar calea plângerii contravenționale, în condițiile reglementate de OG nr. 2/2001.
Tribunalul București
Contestaţie act administrativ fiscal
Judecătoria Slatina
Modificare act nastere
Curtea de Apel Iași
Condiţiile cumulative cerute pentru aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 189/2000
Curtea de Apel Constanța
Actiune având ca obiect anularea actului administrativ fiscal emis de autoritatea publica privind stabilirea raspunderii solidare a reclamantului în calitate de administrator al unei societati comerciale cu raspundere limitata.
Curtea de Apel Oradea
Obligația debitorului de a plăti penalități de întârziere pentru neexecutarea hotărârii instanței de contencios administrativ