Cuprins pe materii: Drept procesual penal
Indice alfabetic: Drept procesual penal.
Temei de drept: art. 347 Cod procedură penală, cu referire la art. 346 Cod procedură penală
La momentul trimiterii rechizitoriului la instanţă nu se prezumă că au fost administrate toate probele şi că fapta există ori că vinovăţia inculpatului a fost stabilită, dimpotrivă, este incidentă şi în această etapă prezumţia de nevinovăţie, probatoriul administrat în faza urmăririi penale putând fi readministrat în faza judecății, ori se pot administra probatorii suplimentare.
Judecătorul de cameră preliminară nu va verifica temeinicia sau fiabilitatea probatoriului, aptitudinea acestuia de a conduce la pronunţarea unei soluţii dintre cele prevăzute de lege (condamnare, achitare, încetarea procesului penal, amânarea aplicării pedepsei sau renunţarea la aplicarea pedepsei) şi nici pertinenţa, concludenţa sau utilitatea probelor administrate în cursul urmăririi penale, analiza fiind cantonată numai la sfera legalităţii, instanţa nefiind chemată să verifice dacă, în cursul urmăririi penale au fost administrate toate mijloacele de probă posibile ori necesare sau dacă cele administrate sunt suficiente ori dacă mai trebuiau sau nu administrate şi altele.
Tribunalul Iași
Plângere împotriva rezoluţiei procurorului de neîncepere a urmăririi penale. Instanţa competentă raportat la natura infracţiunilor faţă de care s-a desfăşurat cercetarea penală
Curtea de Apel Constanța
Inadmisibilitate recurs în litigiile care privesc coproprietatea fortată si perpetuă.
Tribunalul Vrancea
Dreptul muncii – Clauza de neconcurență. Clauza de confidențialitate.
Curtea de Apel Alba Iulia
Cerere de reaudiere formulată de inculpat în apel. Respingere. Nelegalitate
Curtea de Apel București
Legea nr.302 din 28 iunie 2004 privind cooperarea judiciara internationala în materie penala. Procedura de executare a mandatului european de arestare.