Conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive

Hotărâre 347 din 27.04.2021


Document finalizat

Cod ECLI ECLI:RO:JDLUG:2021:...

Dosar nr. .../252/2021 Cod operator 2926

ROMÂNIA

JUDECĂTORIA LUGOJ

SENTINŢA PENALĂ NR. .../2021

Şedinţa publică din data de ....2021

Completul de judecată constituit din:

Preşedinte: P. A. C.

Grefier: P. S. A.

Ministerul Public a fost reprezentat de procuror C. B.

din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj

Pe rol se află judecarea cauzei penale privind pe inculpatul V.I.S., trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj în dosarul nr. ../P/2020 pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive (2 fapte) şi conducere a unui vehicul având permisul de conducere suspendat (2 fapte),  prev. şi ped. de art. 336 alin. 2 şi art. 335 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 38 Cod penal.

La apelul nominal făcut în şedinţă publică lipsă partea. 

Procedura legal îndeplinită.

S-a făcut referatul cauzei de grefier, după care:

Mersul dezbaterilor a fost consemnat în Încheierea de şedinţă din data de 20 aprilie 2021, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre şi când instanţa, având nevoie de timp, a amânat deliberarea şi pronunţarea pentru data de astăzi, când:

INSTANŢA

Deliberând asupra cererii de faţă, reţine următoarele:

Prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj în dosarul nr. .../P/2020 s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar în prezenta cauză, a inculpatului V.I.S., cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive (2 fapte) şi conducere a unui vehicul având permisul de conducere suspendat (2 fapte),  prev. şi ped. de art. 336 alin. 2 şi art. 335 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 38 Cod penal.

În fapt, în cuprinsul rechizitoriului s-a reţinut că în  data de 12.08.2020, inculpatul, după ce a consumat cannabis, s-a urcat la volanul autoturismului marca VW Golf  cu nr. de înmatriculare ......, pe care l-a condus pe drumurile publice-străzile din  municipiul ....... În jurul orelor 22.30, în timp ce rula cu autovehiculul susmenţionat pe strada ...... din localitate, inculpatul a fost oprit pentru control de organele de poliţie şi, întrucât la controlul efectuat, s-a simţit un miros înţepător asemănător unor substanţe psihoactive, s-a procedat la testarea părţii cu aparatul Drugtest 5000, rezultatul fiind pozitiv la cannabis.

După testare, partea a fost condusă la spital unde i s-au recoltat  probe de sânge şi urină în vederea stabilirii concentraţiei de substanţe psihoactive avută, iar în urma examenului toxicologic efectuat cu teste imunometrice pe mostrele de urină şi sânge s-a stabilit că rezultatul este pozitiv pentru cannabis (THC), astfel cum rezultă din buletinul de analiză toxicologică  nr. ....../27.10.2020  emis de I.M.L. Timişoara.

În data de 14.09.2020, inculpatul s-a urcat pe motocicleta marca ...... cu nr. de înmatriculare ......, pe care a condus-o pe drumurile publice, respectiv pe străzile din  municipiul ......, iar în jurul orelor 11.50, în timp ce rula cu motocicleta sus menţionată pe str. ......, a pătruns în intersecţia cu str. ......, ocazie cu care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Renault cu nr. ......, condus pe .......

Au fost sesizate organele de poliţie care s-au deplasat la faţa locului, stabilind că inculpatul avea permisul de conducere suspendat, astfel cum rezultă din adresa nr. ....../13.10.2020 emisă de Serviciul Rutier Timiş.

În data de 22.10.2020, după ce a consumat din nou cannabis, inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului marca ......, cu nr. de înmatriculare ......, pe care l-a condus pe drumurile publice-străzile din  municipiul .......

În jurul orelor 18.25, în timp ce rula cu autoturismul sus menţionat pe strada I ......, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului ......, fiind în patrulare, i-au făcut semnal regulamentar de oprire însă inculpatul nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia cu autospeciala poliţiei.

La intrarea în satul J., pe DJ ..., inculpatul a pierdut controlul asupra direcţiei intrând cu autoturismul în şanţul din partea dreaptă a drumului. După legitimarea lui, a fost întrebat dacă a consumat substanţe psihoactive şi, întrucât a recunoscut acest lucru s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul Drugtest 5000, rezultatul fiind pozitiv la cannabis.

După testare a fost condus la spital unde i s-au recoltat  probe de sânge şi urină în vederea stabilirii concentraţiei de substanţe psihoactive avută. În urma examenului toxicologic efectuat cu teste imunometrice pe mostrele de urină şi sânge s-a stabilit că rezultatul este pozitiv pentru cannabis, THC, aşa cum rezultă din buletinul de analiză toxicologică  nr. ../22.12.2020  emis de I.M.L. Timişoara. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că inculpatul figura în baza de date a poliţiei având permisul de conducere suspendat.

Inculpatul a recunoscut şi regretat comiterea faptelor în faza de urmărire penală.

Situaţia de fapt sus menţionată se susţine cu următoarele mijloace de probă, respectiv: procese verbale de constatare faptă, cereri de analiză, procese verbale de recoltare, buletine de examinare clinică, de analiză toxicologică, rezultate testare Drugtest, adrese nr. ...... şi nr. .../2020 emise de Serviciul Rutier, comunicări cu inculpatul, declaraţie de martori, declaraţii suspect, inculpat.

În faţa instanţei, la termenul de judecată din data de 24 martie 2021, inculpatul a solicitat aplicarea procedurii simplificate, cererea fiindu-i încuviinţată.

Prin Încheierea penală din data de 09 martie 2021, pronunţată de Judecătoria ...... în dosarul nr. ../252/2021, s-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. .../P/2020, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmăririi penale şi s-a dispus începerea judecăţii.

Recunoaşterea inculpatului dată pe procedura simplificată în faţa instanţei de judecată se coroborează cu probatoriul administrat în faza de urmărire penală şi materializat în cele de mai sus.

În drept, faptele inculpatului V.I.S. care în data de 12 august 2020 a condus autoturismul marca .. cu numărul de înmatriculare ... şi, fiind oprit şi testat de organele de poliţie cu aparatul Drugtest 5000, a reieşit un rezultat pozitiv la cannabis, respectiv fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, a reieşit un rezultat pozitiv pentru cannabis THC potrivit buletinului de analiză toxicologică nr. ....../27.10.2020, respectiv împrejurarea că în data de 22.10.2020 a condus autoturismul marca ...... cu numărul de înmatriculare ......, nu s-a conformat semnalelor organelor de poliţie, de oprire, şi, fiind urmărit, la intrarea în .. a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind din nou pozitiv la cannabis iar în urma prelevării de mostre biologice rezultatul a reieşit ca fiind pozitiv pentru cannabis THC, astfel cum reiese din buletinul de analiză toxicologică ../22.12.2020 emis de IML Timişoara, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa substanţelor psihoactive prev. de art. 336 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Sub aspectul laturii obiective a infracţiunilor, instanţa constată că existenţa elementului material, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive este dovedită de întregul probatoriu administrat în cauză.

Acţiunea de conducere a unui autovehicul presupune activitatea unei persoane care, prin acţiunea sa, determină punerea în mişcare a vehiculului şi deplasarea sa pe drumul public. Cerinţa esenţială a elementului material pentru fiecare din cele două fapte vizează conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, cerinţă îndeplinită potrivit buletinului de analiză toxicologică de la dosar, nr. ....../A12/T/V/2020, partea fiind pozitivă pentru marihuana, THC, fila 23 dup şi nr. .../A12/T/V/2020 fila 31 dup.

Urmarea imediată, socialmente periculoasă, a activităţilor ilicite realizate de inculpat constă în posibilitatea creării unei stări de pericol pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, pentru integritatea fizică a participanţilor la traficul rutier şi a bunurilor materiale.

Legătura de cauzalitate dintre elementul material şi urmarea imediată, pentru fiecare din cele două fapte, rezultă ex re, din însăşi materialitatea faptelor, acestea fiind infracţiuni de pericol.

Sub aspectul laturii subiective, instanţa reţine că inculpatul a săvârşit cele două infracţiuni pentru care a fost cercetat cu forma de vinovăţie a intenţiei indirecte, întrucât acesta a prevăzut rezultatul faptelor sale, punerea în pericol a siguranţei circulaţiei rutiere şi a participanţilor la trafic şi, deşi nu le-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lor.

În drept, fapta aceluiaşi inculpat V.I.S. care în data de 14 septembrie 2020 a condus motocicleta marca ...... pe drumurile publice din ...... iar la intersecţia cu strada ...... a intrat în coliziune cu autoturismul Renault cu numărul ......, conducere făcută deşi partea avea dreptul de a conduce suspendat potrivit adresei nr. ....../13.10.2020 emisă de Serviciul Rutier Timiş, respectiv fapta lui de a conduce la data de 22 octombrie 2020 autoturismul ...... cu numărul de înmatriculare ...... cu toate că avea din nou permisul de conducere suspendat, ambele întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu dreptul de a conduce vehicule suspendat, prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal.

Sub aspectul laturii obiective a infracţiunilor, instanţa constată că existenţa elementului material, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat, este dovedită de întregul probatoriu administrat în cauză.

Acţiunea de conducere a unui autovehicul presupune activitatea unei persoane care, prin acţiunea sa, determină punerea în mişcare a vehiculului şi deplasarea sa pe drumul public. Cerinţa esenţială a elementului material pentru fiecare din cele două fapte vizează conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat potrivit adresei nr. ....../SA/13.10.2020, fila 29-30 dup, nr. ../09.11.2020, fila 36-37 dup. 

Urmarea imediată, socialmente periculoasă, a activităţilor ilicite realizate de inculpat constă în posibilitatea creării unei stări de pericol pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, pentru integritatea fizică a participanţilor la traficul rutier şi a bunurilor materiale.

Legătura de cauzalitate dintre elementul material şi urmarea imediată, pentru fiecare din cele două fapte, rezultă ex re, din însăşi materialitatea faptelor, acestea fiind infracţiuni de pericol.

Sub aspectul laturii subiective, instanţa reţine că inculpatul a săvârşit cele două infracţiuni pentru care a fost cercetat cu forma de vinovăţie a intenţiei indirecte, întrucât acesta a prevăzut rezultatul faptelor sale, punerea în pericol a siguranţei circulaţiei rutiere şi a participanţilor la trafic şi, deşi nu le-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lor.

Instanţa constată aşadar întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor pentru care inculpatul a fost trimis în judecată, astfel cum acestea sunt prevăzute de art. 15 Cod penal, respectiv patru fapte prevăzute de legea penală, săvârşite cu vinovăţie, nejustificate şi imputabile persoanei ce le-a săvârşit.

La individualizarea judiciară a pedepselor ce urmează a fi aplicate inculpatului, instanţa va ţine seama de criteriile generale de individualizare a pedepsei prevăzute de art. 74 alin. 1 şi 2 Cod penal, care arată că stabilirea duratei pedepsei se face în raport de gravitatea infracţiunii săvârşite şi periculozitatea infractorului, ambele evaluate în funcţie de o serie de criterii legale, respectiv: împrejurările, modul de comitere a infracţiunii şi mijloacele folosite; starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită; natura şi gravitatea rezultatului produs ori consecinţele infracţiunii; motivul săvârşirii faptei şi scopul urmărit; natura şi frecvenţa infracţiunii care constituie antecedenţa penală a inculpatului; conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului; nivelul de educaţie, vârsta, sănătatea, situaţia familială şi socială.

Totodată, la stabilirea pedepselor instanţa va avea în vedere şi limitele de pedeapsă prevăzute de legiuitor pentru infracţiunile deduse judecăţii, astfel cum vor fi reduse potrivit art. 396 alin. 10 Cod procedură penală dar şi circumstanţele reale de comitere ale faptelor, perseverenţa infracţională a inculpatului care, cu toate că a fost depistat în luna august 2020 în timp ce conducea autoturismul sub influenţa substanţelor psihoactive, cannabis, nu a înţeles consecinţele periculoase ale comportamentului său infracţional, perseverând în comiterea de infracţiuni.

Pentru a conduce la atingerea scopului prevăzut de legiuitor, pedeapsa trebuie să fie adecvată particularităţilor fiecărui individ şi raţională, să fie adecvată şi proporţională cu gravitatea faptelor comise, motiv pentru care, în raport de pericolul social al infracţiunilor şi de toate criteriile de individualizare sus prezentate, va condamna inculpatul la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa substanţelor psihoactive (fapta din data de 12 august 2020) 9 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal (fapta din data de 14.09.2020) 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa substanţelor psihoactive (fapta din data de 22.10.2020) şi respectiv de 1 an şi 1 lună închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat (fapta din data de 22.10.2020).

Având în vedere perseverenţa infracţională a inculpatului, indiferenţa lui totală faţă de normele de drept, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa substanţelor psihoactive, fapta din 22.10.2020, în temeiul art. 67 alin. 2 Cod penal va aplica părţii şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului prev. de art. 66 alin. 1, lit. i Cod penal, respectiv dreptul de a conduce vehicule pentru care legea impune obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 3 ani.

Va interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului prev. de art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare până la executarea ori considerarea ca executată a pedepsei principale. 

În absenţa unei condamnări definitive pentru vreuna din cele trei fapte comise, instanţa va constata că în speţă sunt îndeplinite şi cerinţele concursului real şi formal de infracţiuni, prevăzut de art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal.

De asemenea, având în vedere menţiunile din cazierul judiciar al părţii, fila 24 dosar, în baza art. 88 alin. 3 Cod penal instanţa va revoca amânarea aplicării pedepsei în cuantum de 8 luni dispusă faţă de inculpatul V.I.S. pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, prin Sentinţa penală nr..../09.10.2018 pronunţată de Judecătoria ...... în dosarul nr. ../252/2018, definitivă prin admiterea apelului prin Decizia penală nr. ../A/14.12.2018 a Curţii de Apel Timişoara.

Va dispune aplicarea şi executarea pedepsei de 8 luni închisoare stabilită în sarcina inculpatului V.I.S. prin Sentinţa penală nr. .../09.10.2018 pronunţată de Judecătoria ...... în dosarul nr. ../252/2018, definitivă prin admiterea apelului prin Decizia penală nr. ../A/14.12.2018 a Curţii de Apel Timişoara.

În baza art. 40 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b şi art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal va contopi cele 5 cinci pedepse cu închisoarea aplicate pentru infracţiunile deduse judecăţii în prezenta cauză, respectiv pentru infracţiunea prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal din dosarul nr. .../252/2018, pentru care a dispus revocarea, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, la care se va adăuga un spor de 1/3 din celelalte patru pedepse cu închisoare, de 14 luni, inculpatul V.I.S. urmând să execute o pedeapsă rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare în regim de detenţie.

În baza art. 45 alin. 1, art. 67 alin. 2 Cod penal va aplica inculpatului V.I.S. pedeapsa complementară a interzicerii dreptului prev. de art. 66 alin. 1, lit. i Cod penal, respectiv dreptul de a conduce vehicule pentru care legea impune obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 3 ani, executabilă potrivit art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal.

În baza art. 45 alin. 1 şi 5 Cod penal va interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului prev. de art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare până la executarea ori considerarea ca executată a pedepsei principale. 

În baza art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedură penală si disp. art. 72 alin. 1 Cod penal, având în vedere ordonanţa de la fila 11 dup, va deduce din pedeapsa închisorii rezultante de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului V.I.S. în prezenta cauză, perioada reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, dispusă prin Ordonanţa de reţinere din data de 02.11.2020 în dosarul nr. ../P/2020, respectiv intervalul din data de 02.11.2020, ora 12.30, până la data de 03.11.2020, ora 12.30.

Având în vedere numărul mare de fapte antisociale imputate inculpatului, atitudinea lui de totală indiferenţă faţă de legea penală, de riscul afectării integrităţii fizice a celorlalţi participanţi la trafic prin conducerea de autoturisme sub influenţa unor substanţe psihoactive, în temeiul art. 399 alin. 1, art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, instanţa apreciază necesară, pentru termenul prevăzut de art. 208 alin. 5 Cod procedură penală, menţinerea măsurii preventive restrictive de libertate a controlului judiciar, dispusă şi prelungită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria ...... din data de 02.11.2020 şi data de 28.12.2020, în dosarul de urmărire penală nr. ../P/2020, verificată şi menţinută prin Încheierea penală din data de 12.02.2021, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei ...... în dosarul nr. ../252/2021/a1.1, respectiv prin Încheierea penală pronunţată de Judecătoria ...... în faza de judecată potrivit art. 208 Cod procedură penală în data de 24 martie 2021 în dosarul nr. ../252/2021/a2.

În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală instanţa urmează să oblige inculpatul la plata sumei de 2.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Va dispune virarea din fondurile Ministerului de Justiţie către Baroul de Avocaţi Timiş a sumei de 700 lei cu titlu de onorariu parţial avocat oficiu pentru asistenţa judiciară asigurată inculpatului, potrivit delegaţiei nr. ../2021, avocat oficiu M. D. A., onorariu redus raportat la faptul prezentării inculpatului asistat de apărător ales la ultimul termen de judecată.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

DISPUNE:

I. În baza art. 336 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, art. 38 Cod penal, condamnă pe inculpatul V.I.S., fiul lui Sorin şi Rozalia, născut la data de 21.02.1998 în ......, judeţ Timiş, având CI seria .. nr. .. eliberat de SPCLEP ......, CNP ..., cu domiciliul în comuna ..... şi cu reşedinţa în ......, strada ..., 8 clase, cu antecedente penale, trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria ...... în dosarul nr. ../P/2020, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa substanţelor psihoactive (fapta din 12.08.2020).

II. În baza art. 335 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, art. 38 Cod penal condamnă pe inculpatul V.I.S., cu datele personale sus arătate, la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat (fapta din data de 14.09.2020).

III. În baza art. 336 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, art. 38 Cod penal, condamnă pe inculpatul V.I.S., cu datele arătate, la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa substanţelor psihoactive (fapta din 22.10.2020).

În temeiul art. 67 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului prev. de art. 66 alin. 1, lit. i Cod penal, respectiv dreptul de a conduce vehicule pentru care legea impune obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 3 ani, executabilă potrivit art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal.

Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului prev. de art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare până la executarea ori considerarea ca executată a pedepsei principale. 

IV. În baza art. 335 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, art. 38 Cod penal, condamnă pe inculpatul V.I.S. cu datele personale sus arătate, la pedeapsa de 1 (un) an şi 1 (una) lună închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat (fapta din data de 22.10.2020).

În baza art. 88 alin. 3 Cod penal revocă amânarea aplicării pedepsei în cuantum de 8 luni dispusă faţă de inculpatul V.I.S. pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, prin Sentinţa penală nr. ../09.10.2018 pronunţată de Judecătoria ...... în dosarul nr. ../252/2018, definitivă prin admiterea apelului prin Decizia penală nr. ../A/14.12.2018 a Curţii de Apel Timişoara.

Dispune aplicarea şi executarea pedepsei de 8 luni închisoare stabilită în sarcina inculpatului V.I.S. prin Sentinţa penală nr.../09.10.2018 pronunţată de Judecătoria ...... în dosarul nr. ../252/2018, definitivă prin admiterea apelului prin Decizia penală nr. ../A/14.12.2018 a Curţii de Apel Timişoara.

În baza art. 40 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b şi art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal, contopeşte cele 5 cinci pedepse cu închisoarea aplicate pentru infracţiunile deduse judecăţii în prezenta cauză, respectiv pentru infracţiunea prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal din dosarul nr. .../252/2018, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din celelalte patru pedepse cu închisoare, de 14 luni, inculpatul V.I.S. urmând să execute o pedeapsă rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare în regim de detenţie.

În baza art. 45 alin. 1, art. 67 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului prev. de art. 66 alin. 1, lit. i Cod penal, respectiv dreptul de a conduce vehicule pentru care legea impune obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 3 ani, executabilă potrivit art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal.

În baza art. 45 alin. 1 şi 5 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului prev. de art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare până la executarea ori considerarea ca executată a pedepsei principale. 

În baza art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedură penală si disp. art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din pedeapsa închisorii rezultante de 2 ani şi 8 luni închisoare, aplicată inculpatului V.I.S. în prezenta cauză, perioada reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, dispusă prin Ordonanţa de reţinere din data de 02.11.2020 în dosarul nr. ../P/2020, respectiv intervalul din data de 02.11.2020, ora 12.30, până la data de 03.11.2020, ora 12.30.

În temeiul art. 399 alin. 1 , art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, menţine măsura preventivă restrictivă de libertate a controlului judiciar, dispusă şi prelungită prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria ...... din data de 02.11.2020 şi data de 28.12.2020, în dosarul de urmărire penală nr. ../P/2020, verificată şi menţinută prin Încheierea penală din data de 12.02.2021, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei ...... în dosarul nr.../252/2021/a1.1, respectiv prin Încheierea penală pronunţată de Judecătoria ...... în faza de judecată în data de 24 martie 2021 în dosarul nr. ../252/2021/a2.

În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 2.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Dispune virarea din fondurile Ministerului de Justiţie către Baroul de Avocaţi Timiş a sumei de 700 lei cu titlu de onorariu parţial avocat oficiu pentru asistenţa judiciară asigurată inculpatului, potrivit delegaţiei nr. .../2021, avocat oficiu M. D. A..

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţă publică, azi ... 2021.

Preşedinte, Grefier,

P. A. C. P. S. A.,

Red. P.A.C.

Tehnored. P.S.A.

10.05.2021

EX. 4