Anulare act administrativ

Sentinţă civilă 250 din 09.07.2020


Operator de date cu caracter personal înregistrat sub nr.2991

Cod ECLI ECLI:RO:TBMUS:2020:003.000250

Dosar nr. ...

R O M Â N I A

TRIBUNALUL MUREŞ

SECŢIA CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL

Sentinţa nr. 250/2020

Şedinţa publică din data de 09 Iulie 2020

Completul compus din:

Preşedinte ...

Grefier ...

Pe rol judecarea acţiunii în contencios administrativ şi fiscal formulată de reclamanta Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu sediul .. în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al comunei ... Unitatea Administrativ Teritorială ... și Primarul Comunei ..,  toţi cu sediul în comuna .. şi ... cu adresă la sediul Primăriei .., având ca obiect anulare act administrativ emis de autorităţi locale.

S-a făcut referatul cauzei, după care:

Mersul dezbaterilor şi susţinerile părţilor au fost consemnate în încheierea de şedinţă din data de 23 iunie 2020 când s-a amânat pronunţarea pentru data de azi, încheiere ce face parte integrantă din prezenta.

INSTANŢA

Prin cererea formulată şi înregistrată în data de 28 ianuarie 2020, sub nr. dosar 129/102/2020, reclamanta Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu sediul în . în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al comunei ......, Unitatea Administrativ Teritorială .. și Primarul Comunei..., ..., toţi cu sediul în comuna .. .. şi ...., cu adresă la sediul Primăriei .. ..., a solicitat ca prin hotărârea ce se va pronunţa să se dispună:

1). anularea art.1 teza a II-a din Hotărârea Consiliului Local al comunei ...nr.... prin care s-a aprobat stabilirea funcţiei publice de execuţie de consilier achiziţii publice, prin transformarea funcţiei contractuale de referent II Gr.1 din cadrul Compartimentului agricol în funcţie publică de execuţie de grad profesional asistent, gradaţia 1 şi transferul  în cadrul Compartimentului Achiziţii publice

2).anularea Dispoziţiilor primarului comunei ... nr...., nr. ...şi nr...., privind reîncadrarea ..., care ocupa postul de natură contractuală, nivel studii medii, de referent- treapta profesională II, gradaţia 1, în funcţia publică de execuţie, consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent, gradaţia 1) în temeiul principiului anulării actului subsecvent ca efect juridic al anulării actului iniţial (resoluto ture dantis, resolvitur ius accipientis), care instituie regula de drept potrivit căreia anularea (desfiinţarea) actului juridic iniţial (primar) atrage şi anularea actului juridic subsecvent (următor), datorită legăturii lor juridice)..

În motivare s-a arătat că potrivit dispoziţiilor art. 403 alin (1) din OUG nr.57/2019, cu completările ulterioare, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici are legitimare procesuală activă şi poate sesiza instanţa de contencios administrativ competentă în condiţiile legii contenciosului administrativ.

Conform art.3 alin (2) din Legea nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici poate ataca în faţa instanţei de contencios administrativ actele autorităţilor publice centrale şi locale prin care se încalcă legislaţia privind funcţia publică.

Potrivit dispoziţiilor prevăzute de art.401 alin (1) lit.. d)-e) din OUG nr.57/2019, cu completările ulterioare, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici are următoarele atribuţii: realizează evidenţa şi managementul funcţiei publice şi ale funcţionarilor publici, monitorizează şi controlează modul de aplicare a legislaţiei privind funcţia publică şi funcţionarii publici.

În fapt, Unitatea Administrativ - Teritorială ... ..., a transmis ANFP, prin încărcarea în portalul de management al funcţiilor publice şi al funcţionarilor publici gestionat de ANFP  Hotărârea Consiliului Local al comunei ... ... nr.. în data de 6.09.2019; Dispoziţia primarului comunei .. ..., nr...., în data de 13.09.2019; Dispoziţia primarului comunei .., ..., nr... în data de 19.09.2019 și Dispoziţia primarului comunei ..., ..., nr... în data de 30.09.2019.

Ca urmare a verificării întrunirii condiţiilor de legalitate privind actele administrative sus-indicate, respectiv a documentaţiei transmise de UAT ...,  în temeiul dispoziţiilor legale menţionate anterior, reclamanta a constatat că art.1 teza a II-a din HCL al comunei ......, nr.44/28. 08.2019 prin care s-a aprobat: „stabilirea funcţiei publice de execuţie de consilier achiziţii publice, prin transformarea funcţiei contractuale de referent II Gr.1 din cadrul Compartimentului agricol în funcţie publică de execuţie de Consilier I, grad profesional asistent, gradaţia 1 şi se transferă în cadrul Compartimentului Achiziţii publice", încalcă dispoziţiile art.610 alin(2) şi art.612 din O.U.G nr.57/2019.

În acest sens, s-a precizat că art. 610 alin (1) din actul normativ sus-menţionat, prevede că: „ Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia ca în termen de maximum 120 de zile de la data intrării în vigoare a titlului II al părţii a VI-a să stabilească funcţia publică/funcţiile publice de execuţie de consilier achiziţii publice prin schimbarea denumirii funcţiilor publice de execuţie care au în atribuţiile postului activităţi de achiziţie publică mai mult de 50% sau prin transformarea ori înfiinţarea unei/unor funcţii publice de consilier achiziţii publice In situaţia în care nu există funcţii publice de execuţie cu atribuţii aferente activităţii de achiziţii publice mai mult de 50%.” iar potrivit alin  (2) al aceluiaşi articol: „Funcţionarii publici care la data aprobării structurii organizatorice în condiţiile alin.(1) ocupa funcţii publice care implică desfăşurarea de activităţi de achiziţie publică, în proporţie mai mare de 50% din atribuţiile aferente funcţiei publice, vor fi numiţi în funcţiile publice de consilier achiziţii publice în maximum 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut la alin (1).”

Prin raportare la dispoziţiile legale sus-menţionate, s-a solicitat să se reţină că funcţia contractuală de referent din cadrul Compartimentului agricol , ocupată de .. ... potrivit Dispoziţiei primarului comunei ... nr. ..  nu putea să fie transformată în funcţia publică de execuţie de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent în cadrul Compartimentului Achiziţii publice, întrucât dl. ... nu a desfăşurat activităţi de achiziţie publică (conform fisei postului de referent) si nu îndeplinea condiţiile de studii si de vechime în specialitatea studiilor necesare pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie de consilier achiziţii publice.

Tot în acest sens, s-au învederat dispoziţiile art. 612 alin(1) din 0,U.G. nr.57/2019, care prevăd că: „Prin excepţie de la prevederile art.464, până la data de 1 ianuarie 2020, calitatea de funcţionar public se poate dobândi şi prin transformarea posturilor de natură contractuală în posturi aferente funcţiilor publice, în condiţiile prevăzute la art.406. " iar alin.(2) al aceluiaşi articol prevede că: În cazul prevăzut la alin.(1), persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite ca funcţii publice sunt numite în funcţii publice de execuţie pentru care îndeplinesc condiţiile prevăzute ia art.465 şi condiţiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei şi gradului profesional ale funcţiei publice.”

A mai arătat că  art. 386 lit. a) şi c) din acelaşi act normativ clasifică funcţiile publice de execuţie în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcţiei publice în clasa I care cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă și  clasa a II-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.

Potrivit art.392 alin.(l) din actul normativ anterior indicat: „Sunt funcţionari publici de execuţie din clasa I persoanele numite în următoarele funcţii publice : consilier, consilier juridic, auditor, expert, inspector, consilier achiziţii publice, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate acestora.” iar conform alin.(3) al aceluiaşi articol: „Sunt funcţionari publici de execuţie din clasa a III-a persoanele numite în funcţia publica venerată de referent. precum si în funcţiile publice specifice asimilate acesteia.”

În raport de dispoziţiile legale sus-menţionate,  coroborate cu cele ale art.465 alin.(1) lit.f) şi art.468 alin. (1) lit.a) din actul normativ anterior indicat, pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent se cer studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă şi minimum un an vechime în specialitatea studiilor prevăzute de lege pentru ocuparea funcţiei publice.  Art.5 38 alin.(3) din O.U.G. nr.57/2019, prevede că: „Dispoziţiile prezentului titlu se completează cu prevederile Legii nr.53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu alte ieşi speciale care reglementează regimul aplicabil anumitor categorii de personal sau contractului de management, după caz. "  iar conform Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, Anexa nr. VIII privind familia ocupaţională de funcţii bugetare „administraţie”, Cap. II, lit.A, pct. lV-Nomenclatorul şi ierarhia funcţiilor din administraţia publică locala, lit.b)-Funcţii de execuţie pe grade şi trepte profesionale, nr. crt.5), pentru funcţia contractuală de referent, se cer studii medii.

Drept urmare, pentru ocuparea postului de natură contractuală de referent, ocupat de pârâtul... erau necesare studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat, iar faptul că anterior numirii pârâtului... in  funcţia publică de execuţie de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent, acesta a promovat examenul de finalizare a studiilor în cadrul ... obţinând titlul de ..., nu este de natură a dovedi că acesta îndeplinea la data de 01.10.2019 condiţiile cerute de art. 610 alin.(2) şi art.612 din O.U.G. nr.57/2019, pentru a fi numit fără examen/concurs în funcţia publică de consilier achiziţii publice, clasa l, grad profesional asistent.

Faţă de cele menţionate şi dovedite prin înscrisurile aflate la dosarul cauzei, s-a solicitat admiterea acţiunii

În drept s-au invocat dispozițiile CPC, republicat, cu modificările şi completările ulterioare; O.U.G nr.57/2019 privind Codul administrativ; Legea contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificările şi completările ulterioare; Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare.

Pârâţii Comuna ... -UAT, Consiliul Local al Comunei .. și Primarul Comunei ... au formulat întâmpinare şi au solicitat ca pe cale de excepţie să se constate lipsa calităţii procesual active a reclamantei iar pe fondul cauzei, să se dispună  respingerea acţiunii ca nefondată şi menţinerea ca legale şi temeinice a actelor administrative atacate.

În motivarea excepţiei au arătat că în conformitate cu prevederile art. 402 al. 1 şi 2 , respectiv art. 403 al. 3 din OUG nr,57/2019, reclamanta nu re calitate procesuală activă, atâta vreme cât pentru funcţiile publice locale astfel cum sunt ele definite în cuprinsul art. 385 al 3 din OUG nr.57/2019, nu este obligatoriu a se emite aviz din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici,  reclamanta  fiind obligată a emite aviz cu privire la funcţiile publice definite în cuprinsul art. 385 al 1 şi 2 din OUG nr.57/201, respectiv pentru funcţiile publice de stat şi teritoriale, nu şi pentru cele locale.

Având în vedere prevederile legale cu privire la obligativitatea emiterii avizului doar pentru funcţiile publice definite în cuprinsul art.402 al,l din OUG nr.57/2019, tutela administrativă prevăzută în cuprinsul prevederilor art. 3 al.2 din Legea nr.554/2004 cu modificările ulterioare, este aplicabilă doar cu privire la funcţiile publice asupra cărora reclamanta tă a emite avize şi nu asupra funcţiilor publice cărora reclamanta nu este obligată a emite un aviz.

S-a mai arătat că legitimarea procesuală activă în situaţia dată poate reveni doar Prefectului, în condiţiile prevăzute de art. 403 al.2 din OUG nr.57/2019 reclamanta putând sesiza Prefectul în legătură cu actele pe care le consideră nelegale emise de către autorităţile publice locale, tutela administrativă a reclamantei fiind doar cu privire la funcţiile publice de stat şi teritoriale nu şi cu privire la funcţiile publice locale.

Faţă de această situaţie, s-a solicitat a se constata lipsa calităţii procesual active a reclamantei şi pe cale de consecinţă a dispune respingerea acţiunii ca inadmisibilă.

Pe fondul cauzei, s-a solicitat a se avea în vedere faptul că la numirea în funcţia publică de Consilier achiziţii publice Clasa I, grad profesional asistent, gradaţia 1 al pârâtului ... autoritatea publică administrativă a Comunei ...a avut în vedere prevederile art. 612 raportat la prevederile art. 610 al.l şi 2 din GUG nr,57/2019 , în sensul că funcţia ocupată de către pârâtul ... de personal contractual a fost transformată în funcţie publică de execuţie de consilier achiziţii publice, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză desfăşura activităţi cu atribuţii de achiziţii publice mai mult de 50% din activitatea de bază.

S-a mai menţionat că pârâtul ... îndeplineşte condiţiile necesare ocupării funcţiei publice astfel cum sunt ele definite în cuprinsul art. 3S8 al. 3 lit.b, art.392 al.l, art. 424 al.3 şi art. 465, respectiv art. 468 al.l lit a din OUG nr.57/2019.

Stabilirea funcţiei publice s-a făcut cu respectarea prevederilor art. 406 şi 407 din OUG nr.57/2019, actele administrative prin care s-au aprobat transformarea funcţiei de personal contractual în funcţie publică şi numirea pârâtului ... în funcţia publică de Consilier achiziţii publice - respectiv Hotărârea Consiliului local nr. ... a Comunei .. şi Dispoziţia nr..., respectiv Dispoziţiile nr. .. și nr... de modificare a Dispoziţiei nr,...a Primarului comunei .... au fost emise cu respectarea legii, având în vedere şi necesitatea numirii unei persoane care să ocupe o funcţie cu atribuţii de achiziţii publice, întrucât la nivel local personalul nu este suficient, fiind necesar ca o persoană care îndeplineşte condiţiile de studii să ocupe o funcţie publică cu atribuţii de achiziţii publice. Cu atât mai mult, cu cât rezultă din documentele ataşate că pârâtul desfăşura activitatea de achiziţii publice din cadrul Primăriei Comunei ... autoritatea publică locală considerând că este oportun a se numi în funcţia publică o persoană care desfăşoară activităţi cu atribuţii de achiziţie publică mai mult de 50% din activitate.

Faţă de cele de mai sus, s-a solicitat a se dispune respingerea acţiunii ca nefondată şi menţinerea ca legale şi temeinice a actelor administrative atacate : respectiv a Hotărârii nr.... a Consiliului local al comunei ... a Dispoziţiei nr, ... ....nr....şi ... a Primarului comunei....

În drept, pârâții s-au întemeiat pe prevederile art. 205 al.2 Cod de procedură civilă, art 385 al.3, art. 388 al3 litb, art 392 al,l, art. 402 al.l, art. 403 al.2, art.406, art.407, art. 424 al.3, art. 465, art. 468 al.l lit.a, art, 610 al,l şi 2, art, 612 şi art. 617 aL6 din OUG nr.57/2019.

Tribunalul, analizând actele şi lucrările dosarului reţine următoarele:

Potrivit dispoziţiilor art. 248 NCPC, instanţa va analiza cu prioritate excepţia lipsei calității procesuale active a reclamantei, excepție de fond care face de prisos cercetarea cauzei pe fondul acesteia.

Astfel se reține că calitatea procesuală activă este definită de juridic ce permite unei persoane să invoce în justiţie dreptul a cărui sancționare o solicită, presupunând existenţa unei identităţi între persoana reclamantului şi cel care ar fi titular al dreptului afirmat.

În speţă, se solicită anularea unor  acte administrative care vizează cariera funcţionarului public şi repunerea acestuia în situaţia juridică anterioară. Deci, suntem în prezenţa unor raporturi juridice guvernate la ora actuală de acele dispoziţii din OUG nr. 57/2019 referitoare la  funcţionarii publici. Ori, având în vedere atribuţiile şi scopul înfiinţării Agenţiei Naționale a Funcționarilor Publici, conferite şi de OUG nr. 57/2019 , precum și dispozițiile art. 3 alin 2 din  Legea nr. 554/2004 potrivit cărora Agenția Națională a Funcționarilor Publici poate ataca în fața instanței de contencios administrativ actele autorităților publice centrale și locale prin care se încalcă legislația privind funcția publică,  tribunalul constată că aceasta justifică calitatea procesuală activă în prezenta cauză,  motiv pentru care va respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active invocată de pârâți.

Pe fondul cauzei tribunalul reține că prin art. 1, teza II din  HCL nr. .., pârâtul Consiliul Local al Comunei ... a aprobat stabilirea funcţiei publice de execuţie de consilier achiziţii publice, prin transformarea funcţiei contractuale de referent II Gr.1 din cadrul Compartimentului agricol,  în funcţie publică de execuţie de grad profesional asistent, gradaţia 1 şi transferul  în cadrul Compartimentului Achiziţii publice

În continuare se mai reține că prin Dispoziţiile nr.... și 249/18.09.2019, emise de pârâtul Primarul Comunei ..., pârâtul ... a fost reîncadrat în  funcţia publică de execuţie, consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent, gradaţia 1, începând cu data de 01.10.2019, cu aceeași dată încetând contractul său individual de muncă pentru funcția pe care o ocupa în cadrul Compartimentului agricol.

Prin Dispoziția  nr...., s-au stabilit drepturile salariale ale pârâtului ... aferente funcției publice de execuție de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent, gradaţia 1.

În preambulul HCL nr. 44/28.08.2019 adoptată de către pârâtul Consiliul Local al Comunei... s-au indicat în drept dispozițiile art. 610 alin 1 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ potrivit cărora  "  (1) Autoritățile și instituțiile publice au obligația ca în termen de maximum 120 de zile de la data intrării în vigoare a titlului II al părții a VI-a să stabilească funcția publică/funcțiile publice de execuție de consilier achiziții publice prin schimbarea denumirii funcțiilor publice de execuție care au în atribuțiile postului activități de achiziție publică mai mult de 50% sau prin transformarea ori înființarea unei/unor funcții publice de consilier achiziții publice în situația în care nu există funcții publice de execuție cu atribuții aferente activității de achiziții publice mai mult de 50%." precum și cele ale art. 612 din același act normativ care stabilesc faptul că : " (1) Prin excepție de la prevederile art. 464, până la data de 1 ianuarie 2020, calitatea de funcționar public se poate dobândi și prin transformarea posturilor de natură contractuală în posturi aferente funcțiilor publice, în condițiile prevăzute la art. 406. (2) În cazul prevăzut la alin. (1), persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite ca funcții publice sunt numite în funcții publice de execuție pentru care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 465 și condițiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei și gradului profesional ale funcției publice."

În cauză la data adoptării HCL nr. ... prin care s-a aprobat  transformarea funcţiei contractuale de referent II Gr.1 în funcția publică de execuţie de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent, gradaţia 1, pârâtul .... ocupa un post a cărui condiții de ocupare necesitau absolvirea de  studii medii liceale, deși potrivit adeverinței de absolvire eliberată de Universitatea ..., acesta a promovat în sesiunea iulie 2019 examenul de finalizare a studiilor din cadrul facultății de ..., programul de studii ...

Ca și regulă generală potrivit dispozițiilor art. 464 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, accesul în corpul funcționarilor publici se realizează prin concurs, urmând ca în conformitate cu dispozițiile art. 612 din  OUG nr. 57/2019 , ocuparea funcțiilor publice să se poată face în mod excepțional prin transformarea posturilor de natură contractuală în posturi aferente funcțiilor publice. Potrivit acelorași dispoziții normative speciale de strictă aplicare, numirea persoanelor încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite ca funcții publice,  se poate face în acele funcții publice de execuție pentru care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 465 și condițiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei și gradului profesional ale funcției publice.

Potrivit dispozițiilor art. 465 alin 1 lit. "f"  din OUG nr. 57/2019 " Poate ocupa o funcție publică persoana care îndeplinește următoarele condiții: (... ) f) îndeplinește condițiile de studii și vechime în specialitate prevăzute de lege pentru ocuparea funcției publice" iar potrivit dispozițiilor art. 468 alin 1 lit "a"  din același act normativ. " (1) Condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcțiilor publice de execuție se stabilesc astfel: (a) un an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional asistent"

Așadar, pentru ocuparea unei funcții publice de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent, gradaţia 1, condiția minimă impusă de legiuitor este ca persoana în cauză să aibă minim un an vechime în specialitatea studiilor universitare absolvite cu diplomă de licență, condiție care nu era îndeplinită în cauză de către pârâtul ..... la data de 01.10.2019,  deoarece acesta a absolvit studiile universitare la data de 11.07.2019.

Pentru considerentele mai sus arătate, tribunalul va admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici și va anula  art. I teza II din HCL nr... adoptată de pârâtul Consiliul Local al Comunei ...şi Dispoziţiile nr. ..., nr. ...şi nr. 66/30.06.2019 emise de pârâtul Primarul Comunei ...

În ceea ce priveşte cheltuielile de judecată, în temeiul dispoziţiilor art. 9 Cod proc. civ, instanţa va lua act de faptul că reclamanta nu a solicitat obligarea pârâţilor la plata acestora.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu sediul ..în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Comunei ... UAT ... Primarul Comunei .... toţi cu sediul în  comuna ... str. ... nr...., jud.... şi .... cu adresă la sediul . ..., str...., nr...., jud...

Anulează art. I , teza II din HCL nr. .. adoptată de pârâtul Consiliul Local al Comunei ... şi Dispoziţiile nr. ... nr. .. şi nr. .. emise de pârâtul Primarul Comunei ...

Ia act că pârâţii nu au solicitat cheltuieli judiciare.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Cererea de recurs se depune la Tribunalul Mureş-Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 09.07.2020.

  

Preşedinte,

...

Grefier,

...

   

Red..../14.09.2020

Thred.listat .../7 ex./14.09.2020