IV. Contestaţie împotriva Deciziei pronunţate de Colegiul Medicilor din România – Comisia Superioară de Disciplină. Lipsa calităţii procesuale active a părţii ce se consideră vătămată prin actul medical.
Prin cererea adresată Tribunalului Dolj – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, reclamantul a solicitat anularea deciziei emisă de Colegiul Medicilor din România.
Intimatul a formulat "ÎNTÂMPINARE" prin care a invocat excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului.
Instanţa a reţinut că potrivit art. 451 din Legea nr. 95/2006 "împotriva deciziei de sancţionare a Comisiei Superioare de Disciplină, în termen de 15 zile de la comunicare, medicul sancţionat poate formula o acţiune în anulare la secţia contencios administrativ şi fiscal a tribunalului în a cărei rază îşi desfăşoară activitatea.
Din interpretarea acestor dispoziţii legale rezultă că posibilitatea de ataca Decizia aparţine în exclusivitate medicului şi doar în situaţia în care acesta a fost sancţionat, dispoziţiile legale fiind stricte şi limitative.
Reclamantul avea doar posibilitatea de a-l acţiona în justiţie pe calea dreptului comun în situaţia stabilirii unei culpe medicale, fiind terţ faţă de raporturile de muncă ale medicului.
Tribunalul Covasna
Despagubiri ca urmare a anularii unui act administrativ
Tribunalul Suceava
Obligaţia de a face
Curtea de Apel Iași
Competenţa instanţei de contencios administrativ de a judeca cereri de reformare a contractelor de vânzare-cumpărare, după ce acesta a intrat în circuitul civil
Curtea de Apel Oradea
CONTENCIOS ADMINISTRATIV. Recurs. Anulare decizie de impunere emisa de Administratia Judeteana a Finantelor Publice
Curtea de Apel Craiova
Caracterul nedeductibil al cheltuielilor cu intretinerea autoturismelor este limitat prin reglementarea art. 21 alin3 Cod Fiscal la un singur autoturism pentru fiecare persoana cu functie de conducere in societate .