Trafic de droguri

Sentinţă penală SP43/2008 din 31.03.2009


R O M Â N I A

TRIBUNALUL HUNEDOARA – SECŢIA PENALĂ

SENTINŢA PENALĂ NR. 43/2008DOSAR NR.  4210/97/2007

Şedinţa publică din 11 februarie 2008

PREŞEDINTE:…………………..- preşedinte secţie penală

…………………..- grefier

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost reprezentat de către d-ra prim procuror adjunct …………...

Pe rol fiind  pronunţarea asupra cauzei penale privind pe inculpaţii  C.C – S., B.A. – H. şi V.R. – M., trimişi în judecată pentru  infracţiunile prev. şi ped. de art.  2 alin. 1, art. 3 alin. 2, art. 4 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 ş.a.

Se constată că mersul dezbaterilor şi susţinerile orale ale părţilor au fost consemnate în încheierea de şedinţă din data de 30 ianuarie 2008, încheiere care face parte integrantă din prezenta sentinţă.

TRIBUNALUL,

Asupra cauzei penale de faţă:

Prin rechizitoriul nr. 29D/P/2007 al Ministerului Public- DIICOT- Biroul Teritorial Hunedoara s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

1.C.C – S., fiul ………, pentru infracţiunile prev.şi ped.de :

-art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.

-art.3 al.2 din Legea nr.143/2000,

-art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.

-art.4 al.2 din Legea nr.143/2000,cu aplic.art.33 lit.a C.p.

2. B.A. – H. , fiul lui ………… pentru infracţiunile prev.şi ped.de :

- art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.

- art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.cu aplic.art.33 lit.a C.p.

3. V.R. – M., fiica lui …….. pentru infracţiunile prev.şi ped.de :

- art.2 al.1 din Legea nr.143/2000,

- art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.cu aplic.art.33 lit.a C.p.

Inculpaţii C.C S. şi B.A. H. au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, iar inculpata V.R. M. în stare de libertate.

Măsura arestării preventive a inculpaţilor a fost înlocuită cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, prin încheierile  din data de 12 octombrie 2007 şi 05 decembrie 2007.

Analizând actele şi lucrările dosarului, respectiv proces-verbal de sesizare din oficiu , rezoluţii de delegare , rezoluţie de începere a urmăririi penale ordonanţe de extindere a urmăririi penale , rezoluţie de autorizare a efectuării de percheziţii corporale şi asupra autovehiculului , proces-verbal de depistare , cerere autorizare percheziţii domiciliare , încheiere de autorizare a percheziţiilor domiciliare, autorizaţii şi procese-verbale de efectuare a percheziţiilor , ordonanţă autorizare investigator acoperit şi colaborator , proces-verbal de transcriere a convorbirilor telefonice , procese-verbale şi dovezi de restituire de bunuri , rapoarte de constatare tehnico-ştiinţifică , ordonanţă de aplicare a sechestrului şi actele de predare a banilor la trezorerie şi BCR ,  declaraţiile inculpaţilor , instanţa reţine următoarele:

În fapt:

Inculpatul C.C-S., zis „L.”, este consumator de droguri de circa 3 ani, în general el consumând droguri de risc, respectiv cannabis.

În luna iulie 2007, inculpatul s-a deplasat în Olanda, în Amsterdam, unde a participat la un festival „White Sensation”. Acolo a cumpărat droguri de mare risc, respectiv un gram cocaină, cu suma de 80 euro, de la un străin neidentificat, pe care a deţinut-o în vederea consumului propriu, fără drept. De fapt, inculpatul a consumat o parte din cocaina achiziţionată, restul aducându-l în România, ambalat într-un staniol aflat în buzunarul unei haine. Inculpatul a trecut graniţa României cu autoturismul personal pe la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.

Aceste droguri – cocaina – au fost găsite asupra inculpatului C.C-S. cu ocazia percheziţiei corporale la care a fost supus în data de 14.09.2007, constatându-se că mai deţinea cantitatea de 0,2 gr droguri de mare risc.

În ultimele luni, inculpatul C.C-S. a cumpărat droguri de risc, respectiv cannabis, de la inculpatul B.A.-H. care, la rândul său, le-a cumpărat de la un cetăţean străin cu care se întâlnea în localuri publice situate în incinta ştrandului din municipiul Arad. Drogurile erau cumpărate cu suma de 50 lei/gram.

Cei doi inculpaţi s-au cunoscut prin intermediul învinuitei M. A.-C., o prietenă comună din Timişoara, care obişnuieşte şi ea să consume droguri de risc.

În data de 11.08.2007, inculpatul C.C-S., împreună cu inculpata V.R.-M. şi B. D., precum şi cu prietena acestuia din urmă, numita D.E., au plecat cu un autoturism în Ungaria, la Budapesta, unde se desfăşura un festival de muzică, din Timişoara luând-o cu ei şi pe M.A.-C.

La festival, cei de mai sus s-au întâlnit şi cu inculpatul B.A.-H. şi, profitând de faptul că inculpatul C.C-S. îşi sărbătorea la acea dată şi ziua de naştere, au consumat băuturi alcoolice şi au asistat la recitalurile de muzică.

Inculpaţii au consumat droguri de risc, respectiv cannabis, pe care le-au cumpărat de la cetăţeni marocani prezenţi la acel festival. Cu această ocazie inculpatul B.A.-H. a cunoscut-o pe inculpata V.R.-M., aflând că este prietena celuilalt inculpat.

Astfel, în data de 16.08.2007, după o înţelegere prealabilă dintre inculpaţii C.C-S. şi B.A.-H., acesta din urmă s-a întâlnit  în municipiul Arad cu inculpata V.R.-M., căreia i-a dat 5 gr cannabis, aceasta plătindu-i din bani personali suma de 250 lei în schimbul drogurilor. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul B.A.-H. a preparat o ţigară cu cannabis, din care inculpata a tras câteva fumuri în maşină, pe marginea şoselei Arad – Oradea. Faptul că inculpata a tras câteva fumuri dintr-o ţigară cu cananbis reiese şi din convorbirea purtată cu inculpatul C.C-S. în aceeaşi zi, la orele 14:36, inculpatul dându-şi seama din tonul şi exprimarea inculpatei  că aceasta a consumat droguri.

După toate acestea, inculpata a plecat la Oradea unde avea de rezolvat probleme de serviciu, seara ajungând acasă, în municipiul Deva, unde locuieşte împreună cu inculpatul C.C-S..

De altfel, în general inculpatul C.C-S. este cel care oferea cannabis-ul cumpărat spre consum inculpatei V.R.-M..

În data de 18.08.2007, inculpatul C.C-S. s-a deplasat în Timişoara şi, după prânz, a trimis mai multe SMS-uri, redactate în limba engleză, către o persoană necunoscută aflată în Ungaria, încercând să-şi procure droguri. În final, acea persoană i-a comunicat însă, într-un limbaj codificat, că nu poate să-i ofere droguri decât în săptămâna următoare.

În aceste condiţii, inculpatul C.C-S. l-a contactat telefonic pe inculpatul B.A.-H., după care s-a deplasat în municipiul Arad la locuinţa acestuia şi a cumpărat 15 gr cannabis contra sumei de 750 lei. Inculpatul C.C-S. a consumat o parte din aceste droguri imediat după întoarcerea în municipiul Deva, noaptea, fumând o ţigară preparată împreună cu numitul Ş.S.-F., în spatele barului „C.” patronat de acesta din urmă.

În 05.09.2007, inculpatul C.C-S. s-a deplasat din nou la Arad împreună cu numita O. Y.-G., cu autoturismul acesteia marca BMW Z4. Inculpatul C.C-S. a cumpărat de la inculpatul B.A.-H. tot 15 gr cannabis, plătind 750 lei. Toţi trei au fumat o ţigară preparată cu cannabis, oferită de el, chiar la el în locuinţă. În maşină, inculpatul C.C-S. a fumat oricum o ţigară preparată din cannabis-ul cumpărat de la inculpatul B.A.-H., împreună cu O.Y.-G.

În aceeaşi zi, la întoarcerea de la Timişoara inculpatul C. a rămas lângă blocul în care locuieşte Ş.F.-S. Acesta a coborât din apartamentul său şi l-a dus cu maşina sa pe inculpatul C.C-S. acasă, pe drum cei doi fumând o ţigară cu cannabis preparată de către inculpat.

În data de 14.09.2007, inculpatul C. împreună cu V.R.-M., P. F., M. C.-O. şi M. A.-C. s-au deplasat la Arad, la locuinţa inculpatului B.A.-H., acolo toţi fumând cannabis, iar inculpatul C. a şi cumpărat 20 gr droguri de risc, plătindu-i inculpatului B. suma de 500 lei şi rămânându-i dator cu încă 500 lei. De asemenea, a cumpărat 5 gr cannabis cu suma de 250 lei şi P. F., care îl cunoaşte pe inculpat întrucât au afaceri împreună, legate de activităţi pe internet.

După aceasta, toţi s-au deplasat la locuinţa S. C. şi S. E.-M., zisă „B.”, cei doi fiind concubini. Acolo s-au preparat din nou ţigări cu cannabis, care au fost fumate de către inculpaţii C.  B., V.  şi de  P. F., M. C.-O. şi M. A.-C.. 

Inculpatul B.A.-H. susţine că el a cumpărat toate drogurile de risc care au fost vândute inculpatului C.C-S. şi V.R.-M. şi P.F. sau oferite spre consum celorlalte persoane menţionate mai sus , de la un cetăţean străin cu care se întâlnea la ştrandul din Arad.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor corporale, asupra inculpatului C.C-S. s-a găsit o pungă cu cannabis şi o cutie metalică cu cocaină, acest din urmă drog de mare risc fiind cel adus din Olanda. Asupra inculpatului s-a găsit şi o cutie de foiţe pentru ţigări, marca OCB, astfel de foiţe găsindu-se şi asupra inculpatei  V.R.-M..

Asupra învinuitului P.F. s-au găsit două pungi din material plastic transparent, în fiecare dintre acestea aflându-se cannabis, iar asupra inculpatului B.A.-H. s-a găsit un cântar electronic digital, cu urme de substanţă vegetală de culoare verde, folosit în mod evident la cântărirea drogurilor oferite spre vânzare.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului B.A.-H. au mai fost identificate cutii cu foiţe pentru confecţionarea ţigărilor, marca OCB, un dispozitiv pentru confecţionarea ţigărilor, de asemenea marca OCB, două dispozitive artizanale din lemn şi metal pentru mărunţirea fragmentelor vegetale, care prezenta urme de substanţă vegetală de culoare verde-oliv cu miros înţepător şi două folii din aluminiu, de asemenea cu urme de astfel de substanţe. Au mai fost identificate două mucuri de ţigară, unul cu inscripţia „Kent”, urme de substanţă vegetală pe un corp de mobilă, care au fost ridicate şi ambalate în folie de aluminiu.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului C.C-S. şi a inculpatei  V.R.-M. au fost găsite o cutie foiţe de ţigări, marca OCB, un cântar electronic cu afişaj digital, prezentând urme de masă vegetală de culoare verde.

Din Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr.381202/16.09.2007 rezultă că inculpatul C.C-S. a avut asupra sa 18,9 gr cannabis şi 0,2 gr substanţă care conţine cocaină în amestec cu fenacetină şi procaină.

Din Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr.381203/16.09.2007, având ca obiect analizarea bunurilor ridicate de la inculpatul B.A.-H., rezultă că filtrul de ţigară inscripţionat Kent nu conţine substanţe stupefiante sau psihotrope, dar celălalt filtru de ţigară conţine tetrahidrocannabinol, substanţă psihotropă biosintetizată din planta cannabis, urme din această substanţă fiind identificate şi pe cele două foiţe din staniol.

În sarcina inculpatului C.C S. nu se va reţine infracţiunea prev. de art. 3 al. 2 din Legea nr. 143/2000, privind introducerea de droguri de mare risc, considerând că fapta inculpatului de a-şi procura din străinătate exclusiv pentru consum propriu un gram de cocaină se circumscrie infracţiunii prev. de art. 4 al. 2 din Legea nr. 143/2000, referitoare la cumpărarea şi deţinerea de droguri de mare risc.

În acest sens, în baza art. 334 Cod proc. penală, va fi admisă cererea inculpatului C. şi va fi schimbată încadrarea juridică a infracţiunii prev. de art. 3 al. 2 din Legea nr. 143/2000 în infracţiunea prev. de art. 4 al. 2 din Legea nr. 143/2000.

Instanţa reţine că infracţiunea prev. de art. 3 al. 2 din Legea nr. 143/2000 este sancţionată cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, iar această infracţiune se referă la trecerea frauduloasă a drogurilor peste frontieră în scopul comercializării .

În speţă introducerea în ţară a cocainei s-a făcut exclusiv pentru consumul propriu al inculpatului fiind inacceptabil ca acesta să fie sancţionat ca şi persoanele care fac trafic cu aceste substanţe. Este evident că inculpatul trebuie sancţionat pentru consum ilicit de droguri de mare risc şi nu pentru trafic de droguri de mare risc, prin voinţa legiuitorului unele acţiuni care definesc traficul de droguri fiind absorbite în latura obiectivă a consumului de droguri, ca şi în cazul de faţă.

În drept:

Fapta inculpatului C.C-S. care, în mai multe rânduri, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a cumpărat, transportat şi oferit droguri de risc, fără drept,  întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii  prev.de art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, modificată, cu aplic.art.41 al.2 C.p.

Fapta inculpatului C.C-S. care, în mai multe rânduri, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a cumpărat şi deţinut droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii  prev.de art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, modificată, cu aplic.art.41 al.2 C.p.

Fapta inculpatului C.C-S. de a cumpăra, introduce în ţară şi de a deţine droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii  prev.de art.4 al.2 din Legea nr.143/2000, modificată.

Inculpatul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea prev. de art. 4 al. 2 din Legea nr. 143/2000, această infracţiune fiind reţinută şi ca urmare a schimbării încadrării juridice din art. 3 al. 2 din Legea nr. 143/2000.

 Fapta inculpatului B.A.-H. care, în mai multe rânduri, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a cumpărat, transportat şi oferit droguri de risc, fără drept,  întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii  prev.de art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, modificată, cu aplic.art.41 al.2 C.p.

Fapta inculpatului B.A.-H. care, în mai multe rânduri, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a cumpărat şi deţinut droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii  prev.de art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, modificată, cu aplic.art.41 al.2 C.p.

Fapta inculpatei  V.R.-M. de a cumpăra, transporta şi oferi droguri de risc, fără drept, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii  prev.de art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, modificată.

Fapta inculpatei  V.R.-M. care, în mai multe rânduri, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a deţinut droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii prev.de art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, modificată, cu aplic.art.41 al.2 C.p.

Inculpaţii  nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale. Recunosc şi regretă faptele comise. Inculpatul C.C-S. a recunoscut iniţial săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept, încă de la momentul prinderii sale precizând că a cumpărat cocaina găsită asupra sa din Olanda, aşa cum rezultă din procesul-verbal încheiat la data de 15.09.2007, recunoaştere menţinută atât în declaraţia dată în faţa procurorului în prezenţa apărătorului ales, cât şi în faţa judecătorului, cu ocazia prezentării cu propunere de arestare preventivă. Ulterior, a revenit asupra tuturor acestor declaraţii, susţinând că a cumpărat drogurile de mare risc de la o persoană din Timişoara, despre care nu poate preciza decât că se numeşte D., semnalmentele indicate nefiind de natură a conduce la identificarea acesteia. Inculpatul susţine că nu poate indica elemente mai precise care să poate duce la identificarea acestui „D.”, deşi el însuşi precizează că îl cunoaşte de circa 4 ani şi că din vara anului 2006 a cumpărat frecvent cannabis de la această persoană.

Apreciem că este evident că inculpatul a declarat adevărul în cele trei împrejurări menţionate mai sus şi că revenirea şi susţinerile ulteriore sunt de circumstanţă, pentru a scăpa de răspundere penală. Introducerea drogului de mare risc – cannabis va fi însă reţinută ca şi acţiune componentă a infracţiunii prev. de art. 4 alin. 2 din Legea nr. 143/2000.

Inculpata V.R.-M. nu este cunoscută cu antecedente penale. A recunoscut şi regretat faptele comise.

La individualizarea judiciară a pedepselor se vor avea în vedere limitele speciale de pedeapsă, gradul de pericol social concret al infracţiunilor, împrejurările în care au fost săvârşite faptele, persoana şi conduita inculpaţilor, care nu au antecedente penale, au fost sinceri, au asigurate mijloacele de trai şi au dat dovezi clare de asumare a vinovăţiei şi conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri.

Referatele de evaluare efectuate în cauză atât de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara cât şi de către Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara şi Arad au evidenţiat că inculpaţii au perspective de reintegrare în societate ridicate în cazul inculpaţilor V.şi B., respectiv medii în cazul inculpatului C., precum şi trăsături de personalitate pozitive în cazul celor trei inculpaţi, conturate de atitudinea acestora faţă de muncă, abilităţile profesionale, nivel intelectual ridicat, maturitate emoţională şi dorinţă de schimbare pozitivă.

Cei trei inculpaţi au fost luaţi în evidenţele Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara şi Arad unde s-au prezentat de bună-voie, la sugestia instanţei, manifestând astfel interes pentru a dobândi ajutor calificat în vederea abandonării consumului de droguri. De asemenea, instanţa reţine că cei trei inculpaţi sunt încadraţi în muncă.

Având în vedere gradul mai mic de implicare al inculpatei V.R. M. în săvârşirea infracţiunilor pentru care a fost trimisă în judecată, sinceritatea manifestată de această inculpată, conduita procesuală adecvată, instanţa va reţine în favoarea acesteia circumstanţele atenuante prev. de art. 74 lit. a,b,c Cod penal.

În considerarea celor mai sus expuse, reţinând vinovăţia inculpaţilor instanţa îl va  condamna pe  inculpatul  C.C – S., la:

-3 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b C.pen. pentru infracţiunea prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;

-1 an închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 4 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;

-2 ani închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 4 alin. 2 din Legea nr. 143/2000, constând în fapta de cumpăra, introduce în ţară şi a deţine droguri de mare risc( cannabis) pentru consum propriu, fără drept , reţinută şi ca urmare a schimbării încadrării juridice.

În baza art. 33 lit. a, art. 34 lit. b C.pen. vor fi contopite pedepsele de mai sus şi se va aplica  inculpatului pedeapsa cea mai grea de  3 ani închisoare şi 1 an interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a,b C.pen.

Va fi condamnat inculpatul B.A. – H.,  la:

-3 ani închisoare şi 1  an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a,b C.pen. pentru infracţiunea prev. de art.  2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;

-1 an închisoare pentru  infracţiunea prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.

În baza art. 33 lit.a, art. 34 lit. b C.pen. se vor contopi pedepsele de mai sus şi se va aplica  inculpatului pedeapsa cea mai grea de  3 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev.  de art. 64 lit.a, b C.pen.

Se vor aplica inculpaţilor pedepsele accesorii prev. de art. 64 lit.a,b Cod penal în condiţiile art. 71 Cod penal.

Având în vedere că inculpaţii C. şi B. nu au mai fost condamnaţi anterior la pedeapsa închisorii şi comportarea acestora după comiterea faptei, instanţa apreciază că pronunţarea condamnării constituie un avertisment pentru aceştia şi chiar fără executarea pedepsei în regim de detenţie  inculpaţii nu vor mai săvârşi infracţiuni vizând consumul de droguri.

Astfel, în baza art. 861 C.pen. va suspenda  sub supraveghere  executarea pedepselor aplicate inculpaţilor C.C – S. şi B.A. – H. pe un termen de încercare compus din  durata acestora la care se va adăuga  un interval de timp de  4 ani în cazul  inculpatului C.C – S. şi de 2 ani în cazul inculpatului B.A. – H..

În baza art. 71 al. 4 Cod penal va suspenda şi executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării executării pedepselor principale.

Vor fi obligaţi inculpaţii  să respecte măsurile  prev. de art. 86/3 alin. 1 lit. a,b,c,d C.pen.

Se va încredinţa supravegherea inculpatului C.C – S. – Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara, iar a inculpatului B.A. – H. – Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad.

Se va atrage atenţia  inculpaţilor asupra disp. art. 86/4 C.pen , privind posibilitatea revocării suspendării sub supraveghere în ipoteza săvârşirii de noi infracţiuni în termenul de încercare sau al nerespectării măsurilor dispuse.

Se va deduce  din pedepsele aplicate inculpaţilor C.C – S. şi B.A. – H.  durata reţinerii şi arestării preventive  de la 15.09.2007 până la  14.10.2007.

Inculpata V.R. – M., va fi condamnată la:

-1 an închisoare pentru  infracţiunea prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 74, 76 lit. c, 76 alin. 3 C.pen.;

- 4 luni închisoare pentru infracţiunea  prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., art. 74, 76 lit.e C.pen.

În baza art. 33 lit.a, art. 34 lit. b C.pen. se va aplica inculpatei pedeapsa  cea mai grea de 1 an închisoare.

Se va interzice inculpatei exerciţiul drepturilor prev. de art.  64 lit. a, b C.pen.

Având în vedere cuantumul pedepsei aplicate, faptul că inculpata nu a mai fost condamnată anterior la pedeapsa închisorii, instanţa apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia, astfel încât în baza art. 81, 82 C.pen. şi art. 71 alin. 4  C.pen. va suspenda condiţionat executarea  pedepsei principale şi a  pedepselor accesorii  pe un termen de încercare de 3 ani.

Se va atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor  art. 83 C.pen, privind posibilitatea revocării suspendării condiţionate  în ipoteza săvârşirii de noi infracţiuni în termenul de încercare

În baza art. 17 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 se va confisca de la inculpatul B.A. – H. suma de 2.250 lei şi suma de 100 euro în favoarea statului.

Prin ordonanţa din data de 04.10.2007, s-a dispus indisponibilizarea, prin aplicarea sechestrului, a sumei de 2.250 lei şi 100 euro, aparţinând inculpatului B.A.-H.. Măsura asiguratorie a fost luată întrucât din probele administrate în cauză a rezultat că inculpatul B.A.-H. a primit de la inculpaţii C.C-S., V.R.-M. şi numitul  P.F. suma totală de 2.500 lei în schimbul drogurilor vândute.

În  baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 se va confisca în scopul distrugerii cantitatea de  25 gr. cannabis depusă la  Camera de corpuri delicte a Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, în plicuri cu câte 1,5 gr., 3 gr., 3,5 gr. şi 17 gr. cannabis, sigilate  cu sigiliul tip MAI nr. 35988.

Se va menţine măsura preventivă a  obligării de a nu părăsi ţara dispusă faţă de inculpaţii C.C – S. şi B.A. – H. prin încheierea penală din data de 05.12.2007 până la soluţionarea definitivă a prezentei cauze, această măsură fiind necesară pentru a asigura prezenţa inculpaţilor în cursul procedurilor judiciare ce îi  privesc şi în considerarea  prevederilor art. 136 Cod proc. penală.

În baza art. 191 C.pr.pen. inculpaţii vor fi obligaţi să plătească, fiecare, câte 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE:

În baza art. 334 Cod proc. penală, admite cererea formulată de inculpatul C.C – S. şi schimbă încadrarea juridică  a infracţiunii prev. de art.  3 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 în infracţiunea prev. de art. 4  alin. 2 din Legea nr. 143/2000.

1.Condamnă pe inculpatul C.C – Ş. zis „L.”, fiul lui ………., la:

-3 (trei) ani închisoare şi 1 (un) an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b C.pen. pentru infracţiunea prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;

-1 (un) an închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 4 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;

-2 (doi) ani închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 4 alin. 2 din Legea nr. 143/2000.

În baza art. 33 lit. a, art. 34 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele de mai sus şi aplică  inculpatului pedeapsa cea mai grea de  3 (trei) ani închisoare şi 1 (un) an interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a,b C.pen.

2.Condamnă pe inculpatul B.A. – H., fiul lui la:

-3 (trei) ani închisoare şi 1 (un) an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a,b C.pen. pentru infracţiunea prev. de art.  2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;

-1 (un) an închisoare pentru  infracţiunea prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.

În baza art. 33 lit.a, art. 34 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele de mai sus şi aplică  inculpatului pedeapsa cea mai grea de  3 (trei) ani închisoare şi 1 (un) an interzicerea drepturilor prev.  de art. 64 lit.a, b C.pen.

Aplică inculpaţilor pedepsele accesorii prev. de art. 64 lit.a,b Cod penal în condiţiile art. 71 Cod penal.

În baza art. 861 C.pen. suspendă  sub supraveghere  executarea pedepselor aplicate inculpaţilor C.C – S. şi B.A. – H. pe un termen de încercare compus din  durata acestora la care se adaugă  un interval de timp de  4 (patru) ani în cazul  inculpatului C.C – S. şi de 2 (doi) ani în cazul inculpatului B.A. – H..

În baza art. 71 al. 4 Cod penal suspendă şi executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării executării pedepselor principale.

Obligă pe inculpaţi  să respecte măsurile  prev. de art. 86/3 alin. 1 lit. a,b,c,d C.pen.

Încredinţează supravegherea inculpatului C.C – S. – Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara, iar a inculpatului B.A. – H. – Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad.

Atrage atenţia  inculpaţilor asupra disp. art. 86/4 C.pen.

Deduce  din pedepsele aplicate inculpaţilor C.C – S. şi B.A. – H.  durata reţinerii şi arestării preventive  de la 15.09.2007 până la  14.10.2007.

3.Condamnă pe inculpata V.R. – M., fiica lui ………. la:

-1 (un) an închisoare pentru  infracţiunea prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 74, 76 lit. c, 76 alin. 3 C.pen.;

-4 (patru) luni închisoare pentru infracţiunea  prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., art. 74, 76 lit.e C.pen.

În baza art. 33 lit.a, art. 34 lit. b C.pen. aplică inculpatei pedeapsa  cea mai grea de 1 (un) an închisoare.

Interzice inculpatei exerciţiul drepturilor prev. de art.  64 lit. a, b C.pen.

În baza art. 81, 82 C.pen. şi art. 71 alin. 4  C.pen. suspendă condiţionat executarea  pedepsei principale şi a  pedepselor accesorii  pe un termen de încercare de 3 (trei) ani.

Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor  art. 83 C.pen.

În baza art. 17 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 confiscă de la inculpatul B.A. – H. suma de 2.250 lei şi suma de 100 euro în favoarea statului.

În  baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 confiscă în scopul distrugerii cantitatea de  25 gr. cannabis depusă la  Camera de corpuri delicte a Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, în plicuri cu câte 1,5 gr., 3 gr., 3,5 gr. şi 17 gr. cannabis, sigilate  cu sigiliul tip MAI nr. 35988.

Menţine măsura preventivă a  obligării de a nu părăsi ţara dispusă faţă de inculpaţii C.C – S. şi B.A. – H. prin încheierea penală din data de 05.12.2007 până la soluţionarea definitivă a prezentei cauze.

În baza art. 191 C.pr.pen. obligă inculpaţii să plătească, fiecare, câte 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare.

Pronunţată în şedinţa publică azi, 11 februarie 2008.

PREŞEDINTE,

GREFIER,

TCM/CC/2 ex.

10.04.2008