Penal - lovirea sau alte violenţe (art. 180 C.p.)

Hotărâre 937 din 20.09.2011


1. Prin plângerea prealabila înregistrată pe rolul Judecătoriei Târgu-Mures in data de 10.01.2006 sub numărul 248/2006 (număr unic 504/320/2008) in urma trimiterii acesteia pe cale administrativă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Mureş, părţile vătămate VG şi VR s-au plâns împotriva inculpaţilor KL, c, VL, KF şi VA pentru comiterea in coautorat a infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută şi pedepsită de art. 180 alin. 2 Cod penal, constând in aceea ca in 23.07.2005, in jurul orelor 13,00, in timp ce se aflau in sat Moreşti, loc Ungheni din jud. Mureş ,au fost loviţi de aceştia atunci când au pătruns in curtea şi in casa inculpatului KL, pentru o aduce acasă pe fata lor,  VAM, care fugise in aceeaşi zi cu prietenul său inculpatul CC şi se adăpostiseră acolo, in urma loviturilor primite VG suferind leziuni care au neceşitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale, iar VR 6-7 zile.

Prin plângerea prealabila înregistrată pe rolul Judecătoriei Târgu-Mures in data de 15.01.2006 sub nr. 4904/2006 in urma trimiterii acesteia pe cale administrativa de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Mureş, partea vătămată KL s-a plâns împotriva inculpaţilor VG , VR şi M Ioşif, arătând că au pătruns împotriva voinţei sale in curtea şi in casa sa din sat Moreşti, loc Ungheni din jud. Mureş pentru a o lua cu forţa pe fata lor,  VAM şi că la opoziţia sa, l-au lovit, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale.

La termenul de judecată din 27.10.2006, instanţa a dispus conexarea dosarului nr. 4904/2006 la dosarul nr. (248/2006) 504/320/2008.

La termenul de judecată din 31.03.2011 Ministerul Public a solicitat schimbarea încadrării juridice a acuzei reţinute in sarcina inculpaţilor/părţii vătămate din infracţiunea de lovire sau alte violenţe,prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal corespunzător fiecăruia, în infracţiunea de încăierare, prevăzuta şi pedepsită de art. 321 alin. 1 Cod penal.

 La termenul de judecata din 01.09.2011, instanţa din oficiu a pus in discuţie schimbarea de încadrare invocată anterior in sensul reţinerii prevederilor art. 99 şi urm. Cod penal in privinţa inculpaţilor minori KF şi CC, corespunzător.

2. În cursul cercetării judecătoreşti au fost audiaţi inculpaţii părti/vătămate, precum şi martora Adam Elisabeta – 609 dosar.

 De asemenea au fost întocmite referate de evaluare pentru inculpaţii minori KF şi CC.

3.  Analiza probelor administrate

Din punct de vedere al conţinutului constitutiv al infracţiunii sub aspectul căreia este sesizată instanţa, din analiza probelor administrate in faza urmăririi penale şi in cea de judecată, instanţa reţine următoarea situaţie de fapt:

Din punct de vedere al laturii obiective, in 23.07.2005, în jurul orelor 13,00, in timp ce se aflau in sat Moreşti, loc Ungheni din jud. Mureş inculpaţii-părţi vătămate VG şi VR, fiind însoţiţi de inculpatul M Ioşif au pătruns in curtea şi in casa inculpatului-parte vătămată KL, pentru o aduce acasă pe fata lor,  VAM, care fugise in aceeaşi zi cu prietenul său inculpatul CC şi se adăpostiseră acolo.

In urma refuzului exprimat de partea vătămată KL, inculpatul VG l-a lovit pe acesta cu un par.

De asemenea, inculpatul KL a răspuns, lovindu-l pe partea vătămată VG .

Au intervenit pe rând şi inculpaţii CC, KF şi VL, care l-au lovit pe partea vătămată VG, primul când  părţile vătămate VG au pătruns in casa unde se afla împreună cu fata acestora ,iar ultimul cu lopata.

Nici inculpata VR şi nici inculpatul M Iosif nu l-au lovit pe partea vătămată KL, potrivit chiar declaraţiilor acestuia.

Inculpata M (fosta Venczi) A a lovit-o cu piatra pe partea vătămată VR, potrivit înseşi declaraţiilor sale.

In urma loviturilor primite, părtile vătămate au suferit leziuni care au neceşitat pentru vindecare: 5-6 zile de îngrijiri medicale, pentru VG;  6-7 zile de îngrijiri medicale, pentru VR şi respectiv pentru KL.

Din punct de vedere al laturii subiective, instanţa deduce din circumstanţele reale ale săvârşirii faptei că aceasta a fost săvârşită de toţi inculpaţii cu vinovăţie sub forma intenţiei directe, prevăzută de art. 19 alin.1 lit.a Cod penal.

Pentru a reţine starea de fapt obiectivă şi subiectivă  mai sus menţionată, instanţa s-a întemeiat in tot pe declaraţiile inculpaţilor KL şi M (fosta Venczi) A şi respectiv  parte in cazul celorlalţi inculpaţi părţi vătămate.

In privinţa cererii de schimbare a încadrării juridice a acuzei reţinute in sarcina inculpaţilor/părţi vătămate,  formulată de Ministerul Public, din infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal corespunzător fiecăruia, in infracţiunea de încăierare, prevăzuta şi pedepsită de art. 321 alin. 1 Cod penal, instanţa apreciază ca aceasta este neîntemeiată, in speţă nefiind vorba despre conflictul dintre doua tabere organizate, ci de escaladarea unor conflicte individuale, care s-au succedat in timp.

In drept,  faptele inculpatului VG din 23.07.2005, in jurul orelor 13,00, când cu intenţie l-a lovit pe partea-vătămata KL, cauzându-i leziuni care au neceşitat pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale, întruneşte atât pe latura obierctiva cât şi pe latura subiectivă elementele constitutive ale infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art. 180 alin. 2 Cod penal.

Faptele inculpatului KL din 23.07.2005, in jurul orelor 13,00, când cu intenţie l-a lovit pe partea-vătămată VG cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale, întruneşte atât pe latura obiectivă cât şi pe latura subiectivă elementele constitutive ale infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art. 180 alin. 2 Cod penal.

Faptele inculpatului VL din 23.07.2005, in jurul orelor 13,00, când cu intenţie l-a lovit pe partea-vătămată VG cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale, întruneşte atât pe latura obiectivă cât şi pe latura subiectivă elementele constitutive ale infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art. 180 alin. 2 Cod penal.

In privinţa acuzelor de lovire a părţi vătămate KL de către inculpata VR, a părţi vătămate VR de către inculpatul KL, a părţi vătămate VG de către inculpata M (fosta Venczi) A, instanţa apreciază că se impune achitarea, deoarece nu aceştia au comis infracţiunile reclamate.

În privinţa acuzelor de lovire a părţi vătămate VG de către inculpaţii KF şi CC, deşi acestea s-au dovedit fondate, se impune admiterea schimbării de încadrare propusă din oficiu de instanţa, aceştia fiind minori şi in consecinţa încetarea procesului penal, deoarece s-a împlinit pentru ambii termenul de prescripţie a răspunderii penale.

In privinţa acuzelor de lovire a părţi vătămate VR de către inculpata M (fosta Venczi) A, acesta nu a formulat plângere prealabila împotriva acesteia, motiv pentru care se impune încetarea procesului penal.

In concluzie, din coroborarea tuturor probelor administrate in cauză, instanţa retine ca faptele pentru care inculpaţii VG, VR, KL şi VL exista, constituie fiecare infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art. 180 alin. 2 Cod penal şi a fost săvârşită de aceştia, motiv pentru care, in temeiul art. 345 alin.2 C.proc.pen, îi va condamna .

In ce priveşte individualizarea aplicarii pedepselor ce le va pronunţa in privinţa inculpaţilor VG, KL, VL, instanţa va tine seama de dispoziţiile părţii generale ale Codului penal, de limitele de pedeapsă fixate pentru infracţiunea in chestiune in partea specială a acestuia, de gradul de pericol social al faptei săvârşite, de persoana infractorului şi de împrejurările care atenuează sau agravează răspunderea penala.

Apreciind in concret gradul de pericol social al infracţiunii de  lovire  sau alte violenţe, din perspectiva valorii sociale căreia i s-a adus atingere prin săvârşirea acesteia, respectiv dreptul la integritate corporală şi la sănătate, având in vedere modalitatea concretă de săvârşire a faptelor, îndreptate,  instanţa reţine un grad de pericol relativ ridicat al acesteia.

In ceea ce priveşte persoana inculpaţilor instanţa reţine aceştia nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale.

In ce priveşte împrejurările ce atenuează răspunderea penală a inculpaţilor instanţa va reţine in privinţa tuturor circumstanţa atenuante prevăzute de art. 74 alin.1 lit a Cod penal, reprezentată de conduita bună a acesteia înainte de săvârşirea infracţiunii, nefiind cunoscuta cu antecedente penale, iar pe cea prevăzută de art. 74 alin.1 lit c Cod penal, reprezentata de atitudinea avută după săvârşirea infracţiunii, dedusa din comportarea sincera pe care a avut-o in cursul procesului, numai in privinţa inculpatului Kaluczi, care a recunoscut săvârşirea faptei.

In sensul de mai sus, luând in considerare şi dispoziţiile art. 76 alin. 1 liut. e teza I-a  Cod penal, instanţa apreciază că următoarele pedepse sunt adecvate in concret tuturor exigenţelor legii penale:

-2 luni închisoare in privinţa inculpatului VG

- 2 luni închisoare in privinţa inculpatului KL

-2 luni închisoare in privinţa inculpatului VL

In ce priveşte individualizarea executării  pedepsei rezultante ce se va aplica inculpaţilor, având in vedere ca acestea sunt mai mici de 3 ani şi că niciunul dintre ei nu este cunoscut cu antecedente penale, instanţa apreciază că scopul coercitiv şi de prevenire a savârşirii de noi infracţiuni de către inculpat  poate fi atins, in conditiile  art. 81 şi 82 Cod penal, chiar fara executarea acesteia, apreciere dedusa din aspectele concrete, de familie ale cazului.

În ce priveşte latura civila a procesului penal

Din analiza probelor administrate in faza urmăririi penale şi in cea de judecată, instanţa apreciază că sunt îindeplinite cumulativ conditiile prevăzute de art. 998 Cod civil şi 14 Cod de procedura penală pentru angajarea răspunderii civile delictuale a inculpaţilor KL, VL, CC şi KF in cadrul procesului penal numai in raport cu  partea civila VG şi anume: existenţa unei fapte ilicite a inculpaţilor, existenţa prejudiciului suferit de persoana vătămată ca urmare a săvârşirii de către inculpat a faptei ilicite, existenţa unei legături de cauzalitate intre fapta ilicita şi prejudiciu, existenţa vinovaţiei inculpaţilor care au cauzat prejudiciul, prejudiciul persoanei vătămate constituită parte civila a fost cauzat prin săvârşirea infracţiunii pentru care inculpaţii sunt cercetaţi in procesul penal, existenţa manifestarii de voinţa a părţi vătămate  de a fi despăgubită.

Astfel, in spetă, faptele ilicite sunt reprezentate de înseşi faptele de lovire, cu caracter infracţional sau nu, după caz, constatate a fi fost săvârşite de aceştia care sub aspectul laturii civile constituie delicte civil comise in solidar in dauna persoanei vătămate.

Prejudiciul este constituit de diminuarea patrimoniului părţii civile in urma săvârşirii infracţiunii cu valoarea cheltuielilor făcute pentru refacerea sănătăţii şi de evaluarea pecuniara a urmărilor psihice şi morale negative produse de vătămare părţii civile; raportul de cauzalitate rezultă din circumstanţele săvârşirii faptei;  vinovăţia inculpatului sub aspect civil poate fi dedusă a forţării odată ce a fost stabilită sub aspect penal pentru aceeaşi fapta; partea civilă a reclamat in procesul penal un prejudiciu suferit in urma săvârşirii unei infracţiuni.

In ceea ce priveşte cuantumul prejudiciului suferit de partea civila, instanţa apreciază ca partea civila nu a probat prejudiciul material suferit in urma infracţiunii.

Cât priveşte daunele morale solicitate, faţă de perioada îndelungată necesara restabilirii sănătăţii disconfortul suferit de partea civila, faţă de suferinţa cauzata părţii in urma accidentului,  ţinând cont de diferenţa numerică, instanţa prezumă rezonabil că partea civila a suferit un prejudiciu moral in urma săvârşirii infracţiunii şi ca acesta este in cuantum  de 400 lei.

În lumina celor de mai sus, Întrucât potrivit 75 Cod de procedura penala, declaraţiile părţii civile pot servi la aflarea adevărului numai in măsura în care sunt coroborate cu fapte şi împrejurări ce rezultă din ansamblul probelor existente in cauză, instanţa reţine, in lumina principiului „onus probandi incumbit actori” (art. 1169 Cod civil), ca acţiunea civila exercitată de partea civila VG este intemeiată in parte, fiind îndeplinite cumulativ toate condiţiile prevăzute de lege sens.

4. Pentru toate aceste motive instanţa in baza art. 334 Cod de procedura penală, va respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice a acuzei reţinute in sarcina inculpaţilor/părţii vătămate VG, VR, M Ioşif, KL, KL, KF, VL, M (fosta Venczi) A,  din infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal corespunzător fiecăruia, în infracţiunea de incăierare, prevăzută şi pedepsită de art. 321 alin. 1 Cod penal.

 In baza art. 345 alin. 2 Cod procedură penala,  raportat la art. 180 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin.1 lit. a Cod penal şi a art. 76 alin.1 lit. e teza I-a Cod penal, va condamna pe inculpatul VG, fiul lui Carol şi Ana, nascut la 01.01.1968 in Targu-Mures, jud. Mureş, domiciliat in Ungheni, sat. Moreşti, nr. 75, jud. Mureş, CNP 1680101264459, fără antecedente penale,  la pedeapsa de 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe împotriva părţi vătămate KL.

In temeiul art. 71 Cod. Pen. art. 20 alin 2 din Constituţia României şi art. 1 din Convenţia C.E.D.O, va interzice inculpatului VG drepturile prevăzute de art. 64 alin 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal, de la data rămânerii definitive până la terminarea executării pedepsei, până la graţierea totală sau a restului de pedeapsă ori până la împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, cu titlul de pedeapsă accesorie.

In baza art. 81 Cod penal, va suspenda condiţionat executarea pedepselor aplicate, respectiv pedeapsa principala rezultantă de 2 luni închisoare şi pedeapsa accesorie, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 2 luni, stabilit conform art. 82 Cod penal.

In temeiul art. 359 Cod procedura penala, raportat la  art. 83 Cod penal, va atrage atenţia inculpatului ca săvârşirea din nou a unei infracţiuni in cursul termenului de încercare poate atrage revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, in acest caz urmând sa execute cu privare de libertate ambele pedepse cumulate aritmetic.

In temeiul art.11 pct. 2 lit. a Cod procedura penala,  raportat la art. 10 alin.1 lit. c Cod procedura penala,  va achita pe inculpata VR, fiica lui Iosif şi Elisabeta, născută la 08.09.1969 in Iernut, jud. Mureş, CNP 2690908260011, domiciliată in Ungheni, sat. Moreşti, nr. 75, jud. Mureş, fără antecedente penale, de sub acuza săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, împotriva părţi vătămate KL.

In temeiul art.11 pct. 2 lit. a Cod procedura penala,  raportat la art. 10 alin.1 lit. c Cod procedura penala, va achita pe inculpatul M Iosif, fiul lui Iosif şi Susana, născut la 23.04.1945 in Cipău, jud. Mures, CNP 1450423268237, domiciliat in Iernut, sat. Cipău, nr. 356, jud. Mureş, fără antecedente penale, de sub acuza săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, împotriva părţi vătămate KL.

In temeiul art.11 pct. 2 lit. a Cod procedura penala,  raportat la art. 10 alin.1 lit. c Cod procedura penala, va  achita pe inculpatul KL, fiul lui Ioan şi Iuliana, născut la 22.07.1978 in Târgu-Mureş, jud. Mureş, CNP 1780722264469, domiciliat in Ungheni, sat. Moreşti, nr. 77, jud. Mureş, fără antecedente penale, de sub acuza săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal,  împotriva părţi vătămate VR.

In baza art. 345 alin. 2 Cod procedura penala,  raportat la art. 180 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin.1 lit. a Cod penal şi a art. 76 alin.1 lit. e teza I-a Cod penal,  va condamna pe inculpatul KL, fiul lui Ioan şi Iuliana, născut la 22.07.1978 in Târgu-Mureş, jud. Mureş, CNP 1780722264469, domiciliat in Ungheni, sat. Moreşti, nr. 77, jud. Mureş, fără antecedente penale,  la pedeapsa de 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, împotriva părţi vătămate VG.

In temeiul art. 71 Cod. pen, art. 20 alin 2 din Constituţia României şi art. 1 din Convenţia C.E.D.O, va interzice inculpatului KL drepturile prevăzute de art. 64 alin 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal, de la data rămânerii definitive pana la terminarea executării pedepsei, până la graţierea totala sau a restului de pedeapsă ori până la împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, cu titlul de pedeapsă accesorie.

In baza art. 81 Cod penal, va suspenda condiţionat executarea pedepselor aplicate, respectiv pedeapsa principală rezultantă de 2 luni închisoare şi pedeapsa accesorie, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 2 luni, stabilit conform art. 82 Cod penal.

In temeiul art. 359 Cod procedura penala, raportat la  art. 83 Cod penal, va atrage atenţia inculpatului că săvârşirea din nou a unei infracţiuni in cursul termenului de încercare poate atrage revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, in acest caz urmând sa execute cu privare de libertate ambele pedepse cumulate aritmetic.

In baza art. 334 Cod de procedura penala, va admite propunerea formulata din oficiu de instanţa şi va schimba încadrarea juridică a acuzei reţinute in sarcina inculpatului CC,  din infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, in infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 99 şi urm. Cod penal

In baza art. 11 pct. 2 lit. b, raportat la art. 10 alin. 1 lit. g, va înceta procesul penal pornit împotriva inculpatului CC, fiul lui Mihail şi Eliza, nascut la 25.08.1987, in Târgu-Mureş, jud. Mureş, CNP 1870825260041, domiciliat in Ungheni, sat. Moreşti, nr. 78, jud. Mureş, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 99 şi urm. Cod penal împotriva părţi vătămate VG.

In baza art. 334 Cod de procedura penala, va admite propunerea formulata din oficiu de instanţa şi va schimba încadrarea juridica a acuzei reţinute in sarcina inculpatului KF,  din infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, in infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 99 şi urm. Cod penal

In baza art. 11 pct. 2 lit. b, raportat la art. 10 alin. 1 lit. g, va înceta procesul penal pornit împotriva inculpatului KF, fiul lui Gyula şi Ana, născut la 16.01.1988, in Târgu-Mureş, jud. Mures, CNP 1880116260031, domiciliat in Ungheni, sat. Moreşti, nr. 77, jud. Mureş, fara antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 99 şi urm. Cod penal împotriva părţi vătămate VG.

In baza art. 345 alin. 2 Cod procedură penala,  raportat la art. 180 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin.1 lit. a Cod penal şi a art. 76 alin.1 lit. e teza I-a Cod penal,  va condamna pe inculpatul VL, fiul lui Mihail şi Eliza, născut la 19.02.1984 in Târgu-Mureş, jud. Mureş, domiciliat in Ungheni, sat. Moreşti, nr. 78, jud. Mureş, CNP 1840219260030, fără antecedente penale,  la pedeapsa de 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe împotriva părţi vătămate VG.

In temeiul art. 71 Cod. penal. art. 20 alin 2 din Constituţia României şi art. 1 din Convenţia C.E.D.O, va interzice inculpatului VL drepturile prevăzute de art. 64 alin 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal, de la data rămânerii definitive pâna la terminarea executării pedepsei, pana la graţierea totala sau a restului de pedeapsa ori până la împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, cu titlul de pedeapsa accesorie.

In baza art. 81 Cod penal, va suspenda condiţionat executarea pedepselor aplicate, respectiv pedeapsa principala rezultanta de 2 luni închisoare şi pedeapsa accesorie, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 2 luni, stabilit conform art. 82 Cod penal.

In temeiul art. 359 Cod procedura penala, raportat la  art. 83 Cod penal, atrage atenţia inculpatului ca săvârşirea din nou a unei infracţiuni in cursul termenului de încercare poate atrage revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, in acest caz urmând să execute cu privare de libertate ambele pedepse cumulate aritmetic.

In temeiul art.11 pct. 2 lit. a Cod procedura penala,  raportat la art. 10 alin.1 lit. c Cod procedura penala,  va achita pe inculpata M (fosta Venczi) A, fiica lui Mihail şi Eliza, nascuta la 13.09.1978 in Târgu-Mureş, jud. Mureş, CNP 2780913264422, domiciliata in Târgu-Mureş, str. Valea Rece, nr. 53, jud. Mures, fara antecedente penale, de sub acuza săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, împotriva părţi vătămate VG.

In temeiul art.11 pct. 2 lit. a Cod procedura penala,  raportat la art. 10 alin.1 lit. f Cod procedura penala, va  achita pe inculpata M (fosta Venczi) A, fiica lui Mihail şi Eliza, născuta la 13.09.1978 in Târgu-Mureş, jud. Mureş, CNP 2780913264422, domiciliata in Târgu-Mureş, str. Valea Rece, nr. 53, jud. Mureş, fără antecedente penale, de sub acuza săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art.180 alin. 2 Cod penal, împotriva părţi vătămate VR.

In temeiul art. 346 alin. 1 Cod de procedura penala, coroborat cu art. 14 alin. 5 Cod de procedura penala, raportat la art. 998 Cod civil, coroborat cu art. 1003 Cod civil, admite in parte acţiunea civila formulata şi precizată de partea civila VG şi va obliga in solidar pe inculpaţii KL, VL, CC şi KF sa plătească acestuia suma de 400 RON, reprezentând daune morale.

In temeiul art. 346 alin. 4 Cod de procedura penala, va lăsa nesoluţionata acţiunea civila formulata de partea civila VR împotriva inculpatei M (fosta Venczi) A

In temeiul art. 346 alin. 3 Cod de procedura penala, va respinge ca neîntemeiata acţiunea civila formulata de partea civila VR împotriva inculpatului KL.

In temeiul art. 346 alin. 1 Cod de procedura penala, coroborat cu art. 14 alin. 3 Cod de procedura penala, raportat la art. 998 Cod civil, va respinge ca neîntemeiata acţiunea civila formulata de partea civila KL împotriva inculpatului VG, întrucât acesta a solicitat numai contravaloarea uşii distruse şi a zilelor de îngrijiri medicale, fără a le dovedi.

 In temeiul art. 346 alin. 4 Cod de procedura penala, va lăsa nesoluţionata acţiunea civila formulata de partea civila KL împotriva inculpaţilor VR şi M Iosif.

 In temeiul art. 191 alin. 2 Cod de procedura penala, va obliga inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat in cauză, in cuantum total de 1230 lei, din care suma de 300 lei  reprezentand onorariul avocâtilori din oficiu se va avansa  din fondurile Ministerului Justitiei, către Baroul Mures.