Potrivit contractelor de inchiriere depuse la dosar, reclamanta a inchiriat de la SC RIAL Brasov mai multe sali de clasa din imobilul situat in Brasov, str. L. nr.1.
In schimb, in anexa nr.2 la OUG nr.47/2011 referitoare la lista imobilelor, altele decat sali si gradini de spectacol cinematografic aflate in proprietatea privata a statului, care trec in administrarea Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor „Romaniafilm”, se mentioneaza imobilul sediu administrativ situat in Brasov, str. L. nr.1.
Conform art.1426 din vechiul Cod civil, locatorul nu este raspunzator catre locatar de tulburarea casunata lui prin faptul unei a treia persoane, care persoana nu isi sprijina acest fapt pe un drept asupra lucrului inchiriat.
Prin urmare, locatarul singur si in numele sau personal se poate apara contra tulburarilor de fapt provenite din partea unei terte persoane, inclusiv prin introducerea unei actiuni in evacuare impotriva acesteia.
In speta, reclamanta a dovedit calitatea sa de locatara cu privire la imobilele in litigiu conform contractelor de inchiriere mentionate anterior si deci actiunea sa in evacuarea paratei din imobil nu este inadmisibila.
Totodata, calitatea procesuala activa a reclamantei decurge tot din calitatea sa de locatar al imobilului, urmand a fi respinsa exceptia invocata de catre parata prin intampinare.
In acelasi timp, intrucat parata a dovedit ca detine imobilul in temeiul dreptului de administrare conferit prin OUG nr.47/2011, in speta este vorba de o tulburare provenita din partea unui tert care pretinde ca detine un drept asupra imobilului in litigiu.
In consecinta, actiunea in evacuare introdusa de catre reclamanta apare ca neintemeiata, titlului locativ al reclamantei opunandu-i-se dreptul de administrare al paratei.
Este adevarat ca potrivit anexei nr.1 la HG 972/2002, acelasi imobil figureaza in inventarul bunurilor care apartin domeniului public al judetului Brasov insa aceste aspecte nu pot fi analizate in cadrul unei actiunii in evacuare deoarece cand ambele parti invoca existenta unui drept asupra unui imobil trebuie sa se procedeze la compararea titlurilor invocate de catre parti, aspect posibil numai in cadrul unei actiuni in revendicare.
Judecătoria Piatra-Neamț
Acţiune în regres
Judecătoria Ploiești
Admite excepţia inadmisibilităţii
Curtea de Apel Oradea
RECURS CONTENCIOS ADMINISTRATIV. Anulare proces verbal de control încheiat de I.T.M.
Judecătoria Sighișoara
Intituire drept de retentie
Curtea de Apel Iași
Acordarea persoanei îndreptățite de bunuri în compensare, altele decât cele menționate în lista întocmită de entitatea investită cu soluționarea cererii formulate în baza Legii nr. 10/2001 rep. și modificată, dacă persoana îndreptățită face dovada caracte