Insolvenţă. Contestaţie împotriva măsurilor luate de lichidatorul judiciar.
Prin contestaţiile formulate în cadrul procedurii de insolvenţă s-a susţinut nerespectarea condiţiilor de licitaţie, a prevederilor caietului de sarcini, a regulilor de publicitate solicitându-se anularea hotărârii creditorilor prin care s-a aprobat vânzarea activelor falitei prin negociere directă întrucât nu a permis participarea la vânzare.
Prin sentinţa comercială nr. 163/06.07.2007 judecătorul sindic a respins contestaţiile pentru următoarele considerente:
Cererile contestatorilor întemeiate pe necomunicarea organizării licitaţiei la o anumită dată nu pot fi primite atâta timp cât toate actele şi faptele lichidatorului judiciar, în ce priveşte oportunitatea măsurilor ce se impun, sunt controlate şi încuviinţate de adunarea creditorilor, încălcarea prevederilor caietului de sarcini putând constitui motiv de nulitate numai în măsura în care licitaţia ar fi avut loc, în cauză adunarea creditorilor hotărând legal schimbarea modalităţii de valorificare a activelor.
În soluţionarea cererii de anulare a atribuirii contractului de vânzare-cumpărare prin procedura negocierii directe, nu este de neglijat faptul că contestatoarele nu au fost prejudiciate de vreme ce nu au făcut dovada intenţiei de a supralicita iar oferta acestora este inferioară ofertei acceptate de creditori.
Tribunalul Constanța
Verificarea creanţelor. Lucrări efectuate asupra imobilului debitorului.
Curtea de Apel Târgu Mureș
Aspecte legate de răspunderea personală patrimonială întemeiată pe prevederile art. 138 din Legea insolvenţei, în cazul decesului fostului administrator statutar
Curtea de Apel Constanța
Legea privind procedura insolventei. Cerere administrator judiciar desemnat privind anularea contractelor de vânzare-cumparare perfectate de debitoare.
Tribunalul Botoșani
Contestatie raport nr. 01 asupra fondurilor obtinute din valorificarea bunurilor debitoarei
Curtea de Apel Suceava
INCHIDEREA PROCEDURII FALIMENTULUI.