Coruptie sexuala

Sentinţă penală 35 din 11.02.2013


Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă (….) nr. (…/….) a fost trimis in judecată inculpatul (…), pentru săvârsirea infracţiunii de coruptie sexuală, prev.si ped.de art. 202 alin. 1 cod penal.

Cauza a fost înregistrată pe rolul instantei sub nr. (…)

S-a retinut prin rechizitoriu că la data de (…) a săvârsit acte cu caracter obscen asupra părtii vătămate (…) , in vârstă de 14 ani si 8 luni, respectiv a mângâiat-o pe sâni si i-a introdus partial un deget in vagin.

In cauză s-a administrat proba cu înscrisuri, a fost audiat inculpatul, partea vătămată si au fost audiati martorii (…)

Analizând materialul probator administrat în cauză instanţa reţine următoarele:

La data de (…), în jurul (…), partea vătămată (…) s-a întâlnit cu inculpatul (…), pe care l-a rugat să-i înregistreze muzică pe un CD. Împreună s-au deplasat la domiciliul inculpatului şi au intrat în camera acestuia, unde partea vătămată a stat circa 15 minute, timp în care a discutat cu inculpatul, fără să consume băuturi alcoolice sau să fumeze. Cei doi s-au sărutat, fără ca inculpatul să comită vreun gest nepotrivit sau obscen sau să-i propună părţii vătămate să aibă raport sexual.

Aspectele menţionate mai sus rezultă  din declaraţiile părţii vătămate şi a inculpatului şi indirect şi din declaraţiile martorilor audiaţi în cauză, respectiv (…). Din nicio probă administrată în cauză nu a reieşit că inculpatul a comis vreun act cu caracter obscen asupra părţii vătămate sau în prezenţa acesteia,  însăşi partea vătămată declarând că inculpatul a avut un comportament corespunzător. Împrejurarea că părţile s-au sărutat nu poate reprezenta un element constitutiv al infracţiunii prevăzută de art.202 al.1 Cod penal, fiind vorba de un gest de afecţiune cel mult, nu un gest obscen.

În rechizitoriu s-a reţinut că inculpatul a sărutat-o pe partea vătămată, că a mângâiat-o pe sâni şi vagin şi a muşcat-o de gât, aspecte declarate de partea vătămată în cursul urmăririi penale. În susţinerea acestor afirmaţii au fost invocate concluziile raportului de expertiză medico-legală nr.(…), în sensul că partea vătămată prezenta la data examinării-(…) o zonă erozivă în vestibulul vaginal, ce atestă intromisiunea unui corp dur în vagin, fără deflorare. S-a mai constatat că himenul este complezant, situaţie care permite raport sexual fără deflorare. Partea vătămată a prezentat şi două leziuni traumatice ce puteau data din noaptea de (…), care s-au putut produce prin muşcare şi care nu au necesitat îngrijiri medicale. La examenul serologic nu au fost evidenţiaţi spermatozoizi. În privinţa inculpatului s-a menţionat, că, potrivit raportului de expertiză medico-legală întocmit nu s-au constatat leziuni traumatice pe cap sau corp iar la examenul genital nu au fost constatate corpuri străine subcutanate în şanţul balanoprepuţial.

Din probele administrate instanţa constată că în cauză nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art.202 al.1 Cod penal, motiv pentru care în temeiul art.11 pct.2 lit.a rap.la art.10 lit.d C.pr.pen. va dispune achitarea inculpatului (…). Se va lua act că partea vătămată nu s-a constituit parte civilă. În temeiul art.192 al.1 pct.1 lit.a C.pr.pen. va obliga partea vătămată în solidar cu reprezentaţii săi legali (…) la plata sumei de (…) lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de (…) lei va fi avansat din fondurile Minsterului Justiţiei către Baroul (…)

Domenii speta