Sentinta civila

Sentinţă civilă 1877 din 15.06.2009


 

ROMÂNIA

JUDECATORIA CORNETU-JUDEŢUL ILFOV

SENTINŢA CIVILĂ NR. 1877

ŞEDINŢA PUBLICA DE LA : 15.06.2009

INSTANŢA CONSTITUITĂ DIN:

 

La data de a fost înregistrată pe rolul acestei instanţe cererea formulată de reclamantul  , prin reprezentant legal în contradictoriu cu pârâtul  v, solicitând  ca prin hotărârea ce se va pronunţa să fie stabilită paternitatea minorului  , în sensul că pârâtul este tatăl său natural şi pe cale de consecinţă modificarea certificatului de naştere seria în sensul menţionării  la rubrica „Numele de familie al tatălui” şi „Prenumele tatălui” a datelor pârâtului; cu cheltuieli de judecată.

În motivarea cererii reclamantul a arătat că  în urma relaţiei de concubinaj dintre părţi s-a născut minorul  , 

Se mai arată că ulterior, din discuţiile purtate cu pârâtul, acesta a recunoscut că este tatăl minorului însă, din nepăsare, nu a dat curs solicitării reclamantului de a face cuvenitele modificări în certificatul de naştere.

Susţinerile reclamantului sunt confirmate şi de sentinţa civilă unde se menţionează ca reclamamntul în cauză trebuie să primească pensie alimentarp de lei lunar, până la majorat.

Totodată, în răspunsurile la interogatoriul din dosarul nr. , pârâtul a recunoscut că reclamantul este copilul său.

În drept, cererea se întemeiază pe dispoziţiile art. 59, 63 din Codul familiei şi art. 241 din Legea 272/2004, art, 274  Cod de procedură civilă. A solicitat încuviinţarea probelor cu înscrisuri, interogatoriu, în conformitate cu dispoziţiile art. 167 Cod de procedură civilă. Au fost depuse la dosarul cauzei următoarele înscrisuri în copie: sentinţa civilă nr.  , CI, certificatul de naştere al minorului, decizia civilă nr. 

Pârâtul a formulat întâmpinare şi cererea reconvenţională prin care a arătat că este de acord cu admiteea acţiunii, mai puţin cu obligarea sa la cheltuieli de judecată şi reîncredinţarea minorului către pârâtul-reclamant, cu cheltuieli de judecată.

În drept, cererea se întemeiază pe dispoziţiile Legii 272/2004 şi pe Codul familiei.

În cauză, din oficiu, instanţa a luat interogatoriul pârâtului, care împreună cu răspunsurile a fost depus la fila dosar, prin care recunoaşte că minorul este copilul său.

Reclamantul a formulat întâmpinare la cererea pârâtului, solicitând disjungerea cererii reconvenţionale de cererea principală şi respingerea acesteia ca nefondată, cu cheltuieli de judecată.

În drept, cererea se întemeiază pe dispoziţiile Legii 272/2004 şi pe Codul familiei.

La termenul din data de  , mama minorului, a depus la dosar un înscris prin care solicită stabilirea unui program de vizitare a minorului.

Faţă de această situaţie, instanţa va admite cererile aşa cum au fost formulate.