În cazul în care amână pronunţarea şi deliberarea hotărârii, potrivit art. 306 teza a II-a Cod procedură penală, instanţa este obligată, în conformitate cu prevederile art. 305 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, să întocmească o încheiere de şedinţă separată, cuprinzând menţiunile prevăzute de art. 315 alin. 1 Cod procedură penală, care trebuie semnată de preşedintele completului de judecată şi grefier.
În speţă, încheierea de şedinţă din data de 23.08.2005 a Judecătoriei Cîmpulung Moldovenesc, prin care s-a amânat pronunţarea la data de 31.08.2005, precum şi celelalte încheieri de amânare a pronunţării, nu sunt semnate de preşedintele completului de judecată, ceea ce echivalează cu lipsa acestora, fapt ce atrage nulitatea absolută a hotărârii în conformitate cu prevederile art. 197 alin. 2 şi 3 Cod procedură penală.
Ca urmare, a fost admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, au fost casate integral decizia penală nr. 26/16.01.2006 a Tribunalului Suceava şi sentinţa penală nr. 315/14.09.2005 a Judecătoriei Cîmpulung Moldovenesc, trimiţându-se cauza spre rejudecare primei instanţe.
Judecătoria Tulcea
FURT CALIFICAT
Tribunalul Brașov
Infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, prevăzută de art. 18¹ din Legea 78/20
Judecătoria Bârlad
infractiuni
Tribunalul Vâlcea
Faptă putativă. Nu constituie infracţiune de dare de mită, fapta unei persoane care a avut reprezentarea falsă că este „funcţionar public” în condiţiile în care aceasta nu a fost numită sau aleasă în mod legal
Judecătoria Buzău
PENAL.Parasirea locului accidentului- accidentarea unui pieton de către o persoana aflată pe bicicleta