Vasilache Dumitrache, Vasilache Virgil şi Dragomir Gabriela, în calitate de moştenitori legali ai defunctei Vasilache Maria au formulat contestaţie în anulare împotriva deciziei civile nr. 564/R/21.06.2006 a Curţii de Apel Galaţi.
În motivarea cererii arată că, Curtea de Apel a soluţionat cauza la data de 22.06.2006. În această cauză figura ca parte în proces Vasilache Maria care decedase la data de 13.06.2006, astfel că instanţa de recurs nu a dispus introducerea în cauză a moştenitorilor .
Mai invocă faptul că instanţa nu a procedat la stabilirea corectă a calităţii procesuale a părţilor şi în ce calitate vin la moştenire, soluţionând recursul, instanţa a supus analizei doar aspecte procedurale fără a antama fondul cauzei prin prisma motivelor de recurs.
Curtea a reţinut contestaţia nefondată pentru următoarele considerente;
Potrivit dispoziţiilor art. 317 alin. 1 pct. 1 C.proc.civ. hotărârile pot fi atacate cu contestaţie în anulare când procedura de chemare a părţii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost legal îndeplinită potrivit cerinţelor legii.
Defuncta Vasilache Maria, în dosarul nr. 1661/44/2006 a avut calitatea de recurentă. La termenul când au avut loc dezbaterile în fond 21.06.2006, partea legal citată a fost reprezentată de avocat ales, conform împuternicirii avocaţiale, încheiate în baza contractului de asistenţă juridică nr. 26/2006.
Conform dispoziţiilor art. 89 alin. 2 C.proc.civ. înfăţişarea părţii în instanţă, în persoană sau prin mandatar, acoperă orice vicii de procedură.
Potrivit dispoziţiilor art. 71 C. proc. civ. mandatul nu încetează prin moartea celui care l-a dat, mandatul dăinuieşte până la retragerea lui de către moştenitori.
Cum contestatorii, moştenitori ai defunctei Vasilache Maria, nu au făcut dovada că au retras mandatul avocatului ales, reţine că la termenul la care au avut loc dezbaterile în fond procedura de citare a fost legal îndeplinită în conformitate cu dispoziţiile legale menţionate.
Curtea de Apel Târgu Mureș
Măsuri luate în caz de urgenţă. Calculul perioadei. Conţinutul obligaţiilor la care este supusă persoana solicitate pe durata obligării de a nu părăsi localitatea
Curtea de Apel Iași
Delegatie avocatiala. Cerere de chemare în judecata si apel semnate de avocat
Tribunalul Dolj
In condiţiile in care reclamanta nu a înţeles să facă o astfel de dovada, adică în sensul că parata face parte din debitorii încredintati prin mandat, în mod legal instanţa de fond a făcut in cauză aplicarea dispoziţiilor art. 161 alin. 2 C. proc. civ.
Curtea de Apel Craiova
Consimţământ valabil la încheierea convenţiei. Cuprinsul şi limitele mandatului.
Curtea de Apel Oradea
LEGEA NR. 10/2001 MANDATAREA UNEI PERSOANE ÎN A FORMULA NOTIFICAREA. CONDIŢIILE MANDATULUI