Analizând actele şi lucrările dosarului, instanţa reţine următoarele:
La data de 15.06.2009, executorul judecătoresc C. C. a organizat la sediul propriu licitaţia de vânzare a bunurilor, comunicând la data de 16.06.2009 procesul verbal de adjudecare a bunurilor de către societatea M.PROD SRL, pentru un preţ total de 109.500 lei faţă de 228.756 lei cât a fost preţul de pornire al licitaţiei.
În orice acţiune în justiţie, instanţa este obligată să verifice calitatea părţilor.
Prin noţiune de calitate juridică procesuală se înţelege atât îndreptăţirea unei anumite persoane de a reclama în justiţie cât şi obligaţia unei alte persoane de a răspunde faţă de pretenţiile ridicate împotriva sa.
Sarcina justificării calităţii procesuale active şi pasive aparţine persoanei care sesizează instanţa cu o pretenţie, adică contestatoarea în cauza de faţă.
În concluzie, contestatoarea nu a făcut dovada calităţii procesuale pasive a intimatului, urmând ca instanţa să admită excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, deoarece în faza executării silite, calitatea de părţi o au creditorul şi debitorul , conform art. 371 ind. 3 C.pr. civ., iar nu organul de executare respectiv Biroul Executorului Judecătoresc.
Admiterea în total sau în parte a unei excepţii face de prisos cercetarea fondului, astfel încât instanţa urmează să respingă acţiunea reclamantei ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă.
Judecătoria Brașov
Legalitate executare silita. Culpa partii in neschimbarea domiciliului fiscal din evidentele fiscale. Tardivitate contestatie indreptata impotriva executarii silite.Aparari de fond in contestatia la executare.
Judecătoria Buzău
CIVIL.ÎNCUVIINŢARE EXECUTARE SILITĂ RESPINSA. CONTRACT DE AMANET
Judecătoria Sectorul 3 București
Rezolutiune contract de executare silită
Judecătoria Urziceni
Încuviinţarea executării silite. Antecontract de vânzare-cumpărare. Lipsa unui titlu executoriu.
Tribunalul Arad
Investire Proces-verbal de contravenţie electronic