Majorare pensie de întreţinere
Prin acţiunea înregistrată la această instanţă la data de 21.08.2008, sub nr. 3469/192/2008 , reclamanta N M , în contradictoriu cu pârâtul S D D a solicitat instanţei de judecată ca prin hotărârea ce o va pronunţa să dispună majorarea obligatiei de întretinere stabilită în sarcina pârâtului în favoarea minorei S MF.
In motivarea acţiunii reclamanta a sustinut că a fost stabilita pensia de întretinere în sarcina pârâtului prin sentinţa civilă nr. 426/2007, în dosar 1757/192/2006, al acestei judecătorii, în cuantum de 166 RON.
Arată reclamanta că minora în prezent este la scoală iar pensia stabilită de instanţa este insuficienta pentru asigurarea alimentatiei, vestimentatiei şi rechizitoriile minorei.
La dosar au fost depuse în copie, certificatul de nastere al minorei sentinţa civilă nr. 426/2007, prin care s-a stabilit obligaţia de întreţinere.
Pârâtul a depus la dosar copia certificatului de naştere al minorei pe care o are în întretinere şi adeverinţa privind veniturile realizate.
Analizând acţiunea,instanţa apreciază că interesele minorei primează,în sensul că aceasta merge la scoală iar nevoile sale au crescut ,astfel că,în baza art 86 şi 94 c fam va dispune majorarea obligatiei de întretinere stabilită în sarcina pârâtului.
1
1
Judecătoria Buzău
CIVIL.ORDIN DE PROTECTIE
Judecătoria Bistrița
CONDIŢIA EXERCITĂRII DE VIOLENŢE ASUPRA PERSOANEI CARE SOLICITĂ EMITEREA UNUI ORDIN DE PROTECŢIE
Tribunalul Gorj
Dreptul părintelui căruia nu i-a fost încredinţat spre creştere şi educare, minorul rezultat din căsătorie, de a păstra legături personale cu acesta. Interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 12 şi următoarele din Legea nr. 272/2004 şi a dispozi...
Curtea de Apel Constanța
Legaturi personale cu minorul. Limitari ale acestui drept. Obligatia instantei de judecata de a asigura un raport de proportionalitate intre limitarile dreptului tatalui de a avea legaturi cu minora si scopul urmarit – respectarea intresului superior...
Judecătoria Turda
TAGADA PATERNITATE.STABILIRE PATERNITATE.SENTINŢA CIVILĂ NR.5204/17.12.2012.MINORI SI FAMILIE