JUDECĂTORIA MUN. MOINESTI JUDEŢUL BACĂU
SENTINŢA PENALĂ NR 359/1/9.09.2012 JUDECĂTOR- DANIEL DARIE
Asupra cauzei penale de faţă constată următoarele:
Constată ca prin sesizarea compartimentului executări penale al Judecătoriei Moineşti s-a solicitat a se constata prescripţia executării pedepsei de 3 ani si 4 luni închisoare aplicata condamnatului L.M.
Numitul L.M. a fost condamnat prin sentinţa penală 1040/30.07.2003 a Judecătoriei Moineşti, rămasa definitivă prin decizia penala nr. 28/15.01.2004 a C. Apel Bacău, la pedeapsa închisorii de 3 ani si 4 luni pentru o infracţiune la regimul silvic, respectiv art. 98 alin.l si 4 lit. . a din C. silvic.
La dosarul cauzei s-au ataşat dosarul de fond împreună cu dosarul din calea de atac din care rezulta pedeapsa aplicată condamnatului si data rămânerii definitive a acestora.
In cauză urmărind prevederile art. 126 lit. b Cp., se poate constata că pedeapsa aplicată este prescrisa din punct de vedere al executării după 5 ani, la care se adaugă pedeapsa aplicată de 3 ani si 4 luni închisoare.
Cadrul legal care reglementează acest tip de acţiune penală, este contestaţia la executare prev de art. 461 alin.l lit. d C.p.p.
Instanţa apreciază fata de textele legale invocate ca sunt îndeplinite condiţiile pentru a se putea constata prescripţia executării pedepsiei de 3 ani si 4 luni închisoare aplicata inculpatului L.M., prin sentinţa penala 1043/2003 definitivă prin Decizia Penală nr. 28/2004.
Va dispune pe cale de consecinţa anularea formelor de executare emise fata de condamnatul L.M.
Cheltuielile judiciare vor rămâne in sarcina statului raportat la prev. art. 192 alin.3 C.p.p.
Onorariul apărătorului din oficiu in suma de 100 lei va fi achitat pentru av. A.A. din fondurile M:J.
Curtea de Apel București
Momentul de la care curge termenul de prescripţie pentru cererea în despăgubiri când aceasta este formulată distinct de cererea prin care persoana vătămată a solicitat anularea actului administrativ.
Curtea de Apel Alba Iulia
Insolvență. Momentul începerii curgerii termenului de prescripţie a naşterii dreptului la acţiunea în răspundere întemeiată pe dispozițiile art. 138 din Legea nr.85/2006.
Judecătoria Vaslui
Efectul întreruptiv al cursului prescripţiei în ceea ce priveşte faptul material de stăpânire a terenului de către promitentului – cumpărător. Incidenţa dispoziţiilor art.16 alin.1 lit.A din Legea 167/1958.
Judecătoria Tecuci
Prescriere executare amenzi contravenţionale – art.2537 pct.4 Cod Civil raportat la art.91 din OG 92/2003
Curtea de Apel București
Conflict de muncă. Prescripţia dreptului de aplicare a sancţiunii disciplinare