Transfer de proceduri penale în reglementarea Legii nr. 302/2004 modificata şi completată, privind cooperarea judiciară internaţională.
Asiguratorul de răspundere civilă pentru pagube produse prin accidente. Lipsa calităţii de parte in procesul penal. Obligarea doar a inculpatului asigurat la plata de despăgubiri civile
Plângerea adresată instanţei de judecată, împotriva referatului procurorului de respingere a plângerii formulate de petent conform disp. art. 222 Cod proc. pen., respectiv a rezoluţiei prim-procurorului de respingere a plângerii formulate
Plângere rezoluţie procuror – art. 278 ind.1 al. 8 lit. b) Cod procedură penală.Dacă începerea urmăririi penale este obligatorie în cazul admiterii plângerii şi trimiterii cauzei la parchet în vederea începerii urmăririi penale.
Lipsa mandat special din partea avocatului Reclamantei care sa-i permita renuntarea la Judecata cu privire la cuantumul majorat al Pretentiilor. Anulare ca insuficient timbrata doar a cererii Modificatoare si nu a actiunii în totalitatea ei
Gresita apreciere a instantei de fond asupra convocarii la conciliere directa in sensul ca aceasta nu are caracter de reclamatie administrativa Conf art 720 ind 1 Cod pr civ
Recurs nefondat. Reabilitare judecătorească. Caracterul indivizibil al reabilitării judecătoreşti. Modalitatea de calcul a termenului de reabilitare în cazul condamnărilor succesive şi data de la care începe să curgă acest termen.
Cerere de rejudecare a unei cauze penale intemeiata pe dispozitiile art. 522 ind. 1 din Codul de procedura penala. Inadmisibilitatea cererii in cazul in care nu sunt indeplinite, cumulativ, cele doua condiţii inscrise in art. 522 ind. 1alin. 1
Extinderea acţiunii penale. Sesizarea instanţei.
Formularea in fata instantei a unei cereri de ridicare a masurii asiguratorii dispusa, in cursul urmaririi penale, de catre procuror. Natura juridica a unei astfel de cereri si cadrul procesual de solutionare. Inadmisibilitate recurs.
Plângerea în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată. Termenul de introducere a plângerii.
Plângerea în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată. Obiectul controlului realizat de instanţă.
Obligaţia de a nu părăsi ţara. Revocare. Tardivitatea recursului declarat de procuror. Inaplicabilitatea dispoziţiilor art.186 alin. 4 Cod pr. pen. privitoare la prorogarea legală în cazul termenelor pe ore .
Recurs împotriva unei sentinţe penale declarat cu 3 luni înainte pronunţării acesteia. Inadmisibilitate.
Recurs separat al avocaţilor din oficiu împotriva unei încheieri prin care li s-au respins cererile de scutire de la plata amenzilor judiciare aplicate la un termen anterior. Inadmisibilitate.
Tulburare de posesie. Modificările aduse art. 220 din Codul Penal prin Legea nr. 247/2005 nu afectează legalitatea sesizării instanţei făcută prin plângere prealabilă introdusă anterior datei de intrare în vigoare a acestei legi.
Tardivitatea recursului. Obligaţia părţii de a încunoştiinţa organele judiciare de schimbarea domiciliului.
Plângere rezoluţie procuror formulată de un soţ, dar semnată de alt soţ. Stabilirea cadrului procesual şi a legalei sesizări. Consecinţe.
Plângere in fata instanţei împotriva ordonanţei procurorului. Procedura in caz de admitere a plângerii si de reţinere a cauzei spre judecare