Litigiu privind achiziţiile publice

Sentinţă civilă **** din 10.05.2016


Dosar nr. ……

ROMÂNIA

TRIBUNALUL BUCUREŞTI

SECŢIA A II-A DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL

ÎNCHIERE

Şedinţa publică din data de …..

Tribunalul constituit din:

PREŞEDINTE : ********

GREFIER : ********

Pe rol se află soluţionarea cererii de contencios administrativ şi fiscal formulate de reclamanta - pârâtă ….., în contradictoriu cu pârâta - reclamantă ….. având ca obiect litigiu privind achiziţiile publice.

La apelul nominal efectuat în şedinţa publică de azi, răspund reclamanta - pârâtă prin apărător ales cu împuternicire avocaţială aflată la dosarul cauzei şi pârâta - reclamantă prin consilier juridic care depune delegaţie la dosar.

Procedura de citare este legal îndeplinită.

Se prezintă referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, după care:

La solicitarea consilierului juridic al pârâtei - reclamante, tribunalul procedează la comunicarea către acesta a raportului de expertiză tehnică judiciară.

Pârâta - reclamantă, prin consilier juridic, depune obiecţiunile formulate la raportul de expertiză şi planşe foto, pe care le susţine oral în şedinţa publică de azi şi învederează că a comunicat un exemplar al acestora şi apărătorului reclamantei, înainte de începerea şedinţei de judecată.

Reclamanta - pârâtă, prin apărător, apreciază că expertul a răspuns tuturor obiectivelor formulate pentru efectuarea raportului de expertiză şi învederează, cu privire la susţinerea părţii adverse, că pârâta – reclamantă în întâmpinarea şi cererea reconvenţională formulate de aceasta nu s-a pus problema neexecutării lucrărilor suplimentare.

În replică, pârâta - reclamantă, prin consilier juridic, susţine că primele două obiective ale raportului de expertiză, la care consideră că expertul nu a răspuns, au fost formulate de către partea adversă.

Preşedintele completului de judecată respinge obiecţiunile formulate de pârâtă la raportul de expertiză considerând că a răspuns întocmai la toate obiectivele stabilite de către instanţă şi nemaifiind cereri de formulat, excepţii de invocat sau probe de administrat, constată pricina în stare de judecată şi acordă cuvântul pe fondul cauzei, aducând la cunoştinţă părţilor că va amâna pronunţarea pentru a le da posibilitatea să depună concluzii scrise.

Reclamanta - pârâtă, prin apărător, depune răspunsul la interogatoriul format de pârâta - reclamantă, iar pe fondul cauzei solicită admiterea acţiunii astfel cu a fost formulată şi precizată la termenul din ….. Totodată, depune note scrise şi dovada achitării onorariului de avocat, arată că solicită obligarea pârâtei – reclamante la plata cheltuielilor de judecată, precum şi că solicită respingerea cererii reconvenţionale.

Pârâta - reclamantă, prin consilier juridic, solicită respingerea cererii principale pentru motivele arătate pe larg în cuprinsul întâmpinării, iar cu privire la cererea reconvenţională solicită admiterea acesteia şi obligarea reclamantei - pârâte la plata cheltuielilor de judecată reprezentând onorariul de expert.

Preşedintele completului de judecată declară dezbaterile închise şi reţine cauza spre soluţionare.

TRIBUNALUL

Pentru a da posibilitate părţilor să formuleze concluzii scrise, urmează a amâna pronunţarea.

Pentru acest motiv,

DISPUNE:

Amână pronunţarea la …..

Pronunţată în şedinţă publică azi, …..

PREŞEDINTEGREFIER

Dosar nr. …..

ROMÂNIA

TRIBUNALUL BUCUREŞTI

SECŢIA A II-A DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL

Încheiere

Şedinţa publică din data de …..

Tribunalul constituit din:

PREŞEDINTE : *******

GREFIER : *******

Pe rol se află soluţionarea cererii de contencios administrativ şi fiscal formulate de reclamanta - pârâtă ….., în contradictoriu cu pârâta - reclamantă ….. având ca obiect litigiu privind achiziţiile publice.

Dezbaterile şi susţinerile părţilor au avut loc în şedinţa publică din data de …, fiind consemnate în încheierea de şedinţă de la acea dată, iar tribunalul, pentru a da posibilitate părţilor să formuleze concluzii scrise, a amânat pronunţarea pentru azi, …., când a dispus următoarele,

TRIBUNALUL

Având nevoie de timp pentru a delibera, urmează a amâna pronunţarea.

Pentru acest motiv,

DISPUNE:

Amână pronunţarea la …..

Pronunţată în şedinţă publică azi, …..

PREŞEDINTEGREFIER

Dosar nr. …..

ROMÂNIA

TRIBUNALUL BUCUREŞTI

SECŢIA A II-A DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL

Încheiere

Şedinţa publică din data de …..

Tribunalul constituit din:

PREŞEDINTE : *****

GREFIER : ******

Pe rol se află soluţionarea cererii de contencios administrativ şi fiscal formulate de reclamanta - pârâtă ….., în contradictoriu cu pârâta - reclamantă ……, având ca obiect litigiu privind achiziţiile publice.

Dezbaterile şi susţinerile părţilor au avut loc în şedinţa publică din data de …., fiind consemnate în încheierea de şedinţă de la acea dată, iar tribunalul, având nevoie de timp pentru a delibera, a amânat pronunţarea pentru ….  şi pentru azi, …., când a dispus următoarele,

TRIBUNALUL

Având nevoie de timp pentru a delibera, urmează a amâna pronunţarea.

Pentru acest motiv,

DISPUNE:

Amână pronunţarea la …..

Pronunţată în şedinţă publică azi, ….

PREŞEDINTEGREFIER

Dosar nr. …..

ROMÂNIA

TRIBUNALUL BUCUREŞTI

SECŢIA A II-A DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL

SENTINŢA CIVILĂ NR: ….

Şedinţa publică din data de 10.05.2016

Tribunalul constituit din:

PREŞEDINTE :  *****

GREFIER : *****

Pe rol se află soluţionarea cererii de contencios administrativ şi fiscal formulate de reclamanta - pârâtă …., în contradictoriu cu pârâta - reclamantă ….. având ca obiect litigiu privind achiziţiile publice.

Dezbaterile şi susţinerile părţilor au avut loc în şedinţa publică din data de …., fiind consemnate în încheierea de şedinţă de la acea dată, iar tribunalul, având nevoie de timp pentru a delibera, a amânat pronunţarea pentru …, ….  şi pentru azi, …., când a hotărât următoarele,

TRIBUNALUL

Subscrisa ….,  a chemat în judecată pe pârâta …..  pentru ca, prin hotărârea ce se va pronunţa, să se  dispună:

-obligarea pârâtei la plata sumei de …. lei fără TVA (…. lei cu TVA), reprezentând contravaloare lucrări suplimentare acceptate de pârâtă la contractul nr. …..

-obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.

MOTIVE:

în fapt,

Între subscrisa …. şi …. s-a încheiat Contractul de execuţie lucrări nr. ….

Prin contract, s-a obligat să execute lucrări de Consolidare, reparaţii interioare şi exterioare şi montare învelitoare la clădirea ….., conform Caietului de sarcini şi a Proiectului Tehnic.

Valoarea totală a lucrărilor, conform art. 2.2. din contract, a fost de ….. lei, fără TVA şi de ….. cu TVA, facturată cu facturile nr. …..

Pe parcursul execuţiei lucrărilor, au fost necesare o serie de lucrări suplimentare, care s-au executat fizic in teren pe baza dispoziţiilor de şantier, verificate si însușite atât de proiectanţii lucrărilor cat si de dirigintele de şantier, ca reprezentant al beneficiarului.

Valoarea lucrărilor suplimentare executate a fost de …… Iei cu TVA, iar valoarea acceptată de beneficiar, a fost de ….. lei fara TVA respectiv…..lei cu TVA.

Lucrările au fost executate şi predate beneficiarului pe parcursul execuţiei prin procese verbale de recepţie parţială, iar la data de ….. a avut loc recepţia finală a lucrărilor, prilej cu care s-a încheiat Procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, insusit prin semnătură membrilor comisiei de recepţie formata din reprezentanţii proiectantului, beneficiarului prin diriginte si cei ai executantului.

Prin urmare, lucrările au fost executate conform contractului încheiat şi a solicitărilor suplimentare, au fost recepţionate de către beneficiar, astfel …… si-a executat obligaţiile contractuale.

Prin adresa nr. ….., pârâta ……, A RECUNOSCUT ca a datorat suma de …… lei fara TVA, diferenţa la contractul nr. ….., precum si lucrările suplimentare efectuate , recepţionate si predate, în suma de ….. fara TVA respectiv de ….. lei cu TVA, si care AU FOST ACCEPTATE de Sucursala ……., si ca urmează a fi platiti după aprobarea …. pe anul …...

Pârâta a fost somată în mai multe rânduri să achite debitul, astfel că din suma totală de ….. lei, au mai rămas de achitat ….. lei fără TVA (….. lei cu TVA) la contractul nr. …… şi contravaloarea lucrărilor suplimentare acceptate de pârâtă de ….. Iei fără TVA respectiv …..Iei cu TVA.

(Pentru suma de ….. lei fără TVA, respectiv ….. cu TVA, pârâta a fost obligată la plată prin Sentinţa Civilă ne ….. a Tribunalului Bucureşti).

Subscrisa a emis şi transmis pârâtei factura numărul ….. aferentă lucrărilor suplimentare plus încă odată situaţiile de lucrări suplimentare.

Pârâta a trimis factura retur şi adresele de însoţire, numerele …… prin care, Divizia … - …., A RECUNOSCUT explicit, că au un debit faţă de subscrisa compus din:

-suma de …. fără TVA (….. lei cu TVA), reprezentând diferenţă din valoarea Contractului nr. …. şi

-suma de …. lei fără TVA (…. lei cu TVA), "reprezentând contravaloare lucrări suplimentare stabilită prin devizele ofertă prezentate de constructor şi acceptate de ….. …., în urma verificărilor."

Deci, pentru a doua oară, pârâta A RECUNOSCUT că ne-a datorat suma, reprezentând lucrări suplimentare.

Potrivit art. 1270 din Codul Civil „ Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante.

Potrivit art. 6 din Legea nr. 72/2013 privind măsurile pentru combaterea întârzierii în executarea obligaţiilor de plată a unor sume de bani rezultând din contracte încheiate între profesionişti şi între aceştia şi autorităţile contractante, se stabileşte că termenul de achitare este de 30 de zile calendaristice de la:

a)- primirea facturii sau a oricărei alte cereri echivalente de plată;

b)- de la recepţia bunurilor sau a serviciilor prestate;

c)- de la recepţie sau verificare, dacă prin lege sau contract s-a stabilit o procedură de recepţie ori de verificare pentru certificarea conformităţii mărfurilor sau serviciilor.

Lucrările suplimentare au fost executate predate şi recepţionate pe baza de situaţii de lucrări şi proces-verbal de recepţie.

Deşi a recunoscut contravaloarea lucrărilor suplimentare executate şi acceptate la plată, acestea nu au fost plătite, fiind nevoiţi a formula prezenta acţiune.

Având în vedere prevederile art. 286 alin. 1 din OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, în speţă, fiind vorba de un contract de achiziţie publică, competenţa a aparţinut ….

Faţă de cele prezentate, a solicitat admiterea acţiunii aşa cum a fost formulată şi  obligarea pârâtei la plata sumei de …. lei fără TVA (…. lei cu TVA), reprezentând contravaloare lucrări suplimentare acceptate de debitoare la contractul nr. …., precum şi la plata cheltuielilor de judecată ( taxă de timbru şi onorariu de avocat).

În drept.

Şi-a întemeiat acţiunea pe dispoziţiile art. 1270, 1350, 1522 alin. 1 şi 1523 alin. 2 lit. d) din Cod Civil , art. 6 din Legea 72/2013 , art. 18 din Contractul ….. şi art.286 (1) din OUG. 34/2006.

În dovedirea acesteia a înţeles să se folosească de proba cu înscrisuri, interogatoriu, expertiză tehnică, etc.

In cadrul probei cu înscrisuri a anexat următoarele :

-Dovada de la … … ca dl. …. este reprezentantul reclamantei conf. art. 151 al. 4 din Cod de Procedura Civila ;

-Dovada de la …. privind sediul debitoarei;

-Contractul de executare lucrări nr. ….

-Acte adiţionale;

-Situaţii de lucrări şi Centralizator;

-Procesul verbal de recepţie de terminare a lucrărilor;

-Facturam*. …..

-înscris …. - nr. ….

-înscris ….- nr. ….

-înscris …. - nr. ….

-Sentinţa Civilă nr. ….. Tribunalului Bucureşti;

-Somaţii;

-Delegaţie avocat;

-Taxa de timbru in original de ….. lei.

….. a formulat l N T A M P I N A R E - CERERE RECONVENTIONALĂ la cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta ….. prin care s-a solicitat obligarea societății noastre la plata sumei de ….. lei fara TVA si ….. lei cu TVA cu titlu de lucrări suplimentare la contractul ….. precum si la plata cheltuielilor de judecata si a SOLICITAT respingerea acţiunii ca nefondata si admiterea cererii reconvenționale, respectiv obligarea  acesteia la pretenţii evaluate provizoriu la suma de …. lei reprezentând prejudiciu creat prin executarea necorespunzătoare a lucrărilor asumate. Cu cheltuieli de judecată.

I. Pe cale de  întâmpinare,  a aratat ca dispoziţiile de şantier invocate de reclamantă  au fost date de proiectant pentru lucrări care nu au fost prevăzute iniţial in contract, acestea neavand un caracter de contract încheiat cu reclamanta pentru execuţia acestora.

O parce din lucrările  suplimentare au fost necesare, întrucat au fost strict legate de consolidarea construcţiei si valoarea acestora in momentul executării s-a încadrat  in valoarea contractului.

Restul lucrărilor au fost continuate de către reclamanta, fara a tine cont  ca nu au avut  acoperire contractuala si puteau fi sistate ia momentul acoperirii valorii contractului, fiind lucrări de finisaje, instalaţii , urmând a fi continuate după aprobarea …...

Pe de alta parte, părţile s-au inteles la încheierea contractului ca preturile unitare care vor sta la baza devizelor de lucrări sa fie cele prezentate in Oferta tehnica si financiara, or executantul in adresa nr. …..  a aratat lucrările executate sunt cu preturi noi, fata de cele ofertate.

Fata de cele mai sus aratate, a solicitat respingerea acţiunii reclamantei ca nefondata

Pe CEREREA RECONVENTIONALA a solicitat admiterea, respectiv obligarea paratei la pretenţii evaluate provizoriu la suma de ….. lei reprezentând prejudiciu creat prin executarea necorespunzătoare a lucrărilor asumate cu cheltuieli de judecata.

Asa cum a arătat reclamanta intre parţi s-a încheiat un contract de execuţie lucrări, având ca obiect consolidare, reparaţii interioare si exterioare si montare învelitoare la dadirea stafiei ….., executantul avand obligaţia de a executa si finaliza lucrările precum si de a remedia viciile ascunse cu atenţia si promptitudinea cuvenite iar in perioada de garanţie a avut obligaţia, in urma dispoziţiei data de achizitor de a executa toate lucrările de modificare, reconstrucţie si remediere a viciilor, contracţiilor si altor defecte.

După finalizarea lucrării, prin adresa nr. ….., subscrisa a solicitat intervenţia de urgenta a executantului in vederea remedierii deficientelor constatate conform Contractului nr. …. cap. …. …. (perioada de garanţie acordata lucrărilor ).

Astfel, a învederat paratei ca datorita precipitaţiilor căzute s-au produs infiltraţii prin acoperişul clădirii si care au condus la degradarea tavanului fals si la prăbuşirea parţiala a acestuia, solicitându-i ajutorul si cu privire la modificarea instalaţiei de incalzire de la etaj, întrucât caloriferele nu încălzeau corespunzător.

Urmare sesizării noastre, parata s-a deplasat la fata locului si a constatat

1.cu privire la infiltraţii aparate, acestea au fost cauzate de nefinalizarea acoperişului si ca nu a fost răspunzătoare de aceste deteriorări

2.cu privire la instalaţia sanitara,  a considerat ca nu s-a impus nici o modificare, întrucât caloriferele nu s-au încălzit din culpa noastra.

A arătat  ca datorita valorilor foarte mari ale lucrărilor suplimentare ce s-au referit la elementele decorative, aproximativ …… fara TVA, s-a hotarat renunţarea la execuţia acestor elemente decorative la terminaţia ele la acoperiş.

Lucrările suplimentare imperios necesare fiind cele de consolidare a încăperilor de la subsolul clădirii si înlocuirea tâmplăriei ….., lucrări a căror valoare trebuia sa se  încadreze in maximum 20% din valoarea contractului, conform OUG 34/2006 si HG 925/2006.

Chiar daca subscrisa nu si-a putut permite executarea acestor ornamente, constructorul ( parata) trebuia sa-si ia masuri prin care sa asigure închiderea invelitorii acoperişului, prin montarea unui capac din tabla, protejând in acest lucrările efectuate.

A estimat provizoriu pretenţiilenoastre la suma de …… lei.

In dovedirea pretenţiilor noastre, a solicitat proba cu înscrisuri, interogatoriu si expertiza tehnica de specialitate constructor care sa stabilească c/val prejudiciului creat prin executarea necorespun2.atoare sau neexecutarea obligaţiilor asumate de către parata.

In drept, 969 Cod civil (vechi) si urm, Contractul …..

 

Subscrisa ….., a formulat RĂSPUNS la ÎNTÂMPINAREA pârâtei ……  si ÎNTÂMPINARE la CERERE RECONVENTIONALĂ a ACESTEIA

1. Răspuns la întâmpinare.

In cele trei fraze ale întâmpinării pârâtei, a recunoscut  că valoarea lucrărilor suplimentare au fost necesare întrucât au fost strict legate de consolidarea construcţiei, că lucrările au fost executate pe baza dispoziţiilor de şantier.

Pârâta nu a spus nimic de faptul că aceste lucrări au fost recepţionate, recunoscute la plată de două ori, în …. şi ….., şi că urmează să fie plătite.

Valoarea contractului a fost de ….., achitată în prezent în întregime şi valoarea lucrărilor suplimentare recunoscute de pârâtă, recepţionute şi acceptate la plată sunt în sumă de ….. lei, ceea ce a reprezentat  …% din valoarea contractului, care s-a încadrat în cei ….% conform OG 34/2006 şi HG 925/2006, cum a susţinut pârâta.

2. Întâmpinare la cererea reconvențională

Pârâta - reclamantă a solicitat instanţei să plătească pârâta sumă de ….. lei, reprezentând prejudiciu pentru executarea necorespunzătoare a unor lucrări.

Pentru a argumenta această sumă, s-a motivat că s-au produs infiltraţii la acoperişul clădirii şi că i-a solicitat ajutorul cu privire la modificarea instalaţiei de încălzire.

Pârâta - reclamantă a aratat că s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că infiltraţiile apărute au fost cauzate de nefinalizarea acoperişului, iar la instalaţia de încălzire nu s-a impus nici o modificare, caloriferele nu se încălzeau  nu din culpa noastră, ci din cauza pompei şi cazanului pe care pârâta - reclamantă le-a înlocuit.

De altfel, pârâta - reclamantă ……, a recunoscut în cererea reconvențională pag…. alineatul …... că s-a RENUNŢAT la execuţia acoperişului şi a elementelor decorative dovedite şi prin înscrisurile anexate de aceasta, din vina sa.

Deci, cererea reconvenţională s fost total netemeinică şi nelegală, făcută numai cu scopul de a tergiversa litigiul şi prin urmare, a solicitat  respingerea ca nefondată.

Dispoziţiile art. 201alin.2 şi art. 205 din Codul de Procedură Civilă, în dovedirea acţiunii noastre şi a prezentei întâmpinări, a solicitat  proba cu înscrisuri, interogatoriul pârâtei şi expertiză tehnică de specialitate.

Analizând actele şi lucrările dosarului, Tribunalul reţine următoarele:

Între reclamanta …. şi pârâta ….. s-a încheiat Contractul de execuţie lucrări nr. …..

Prin contract, reclamanta s-a obligat să execute lucrări de Consolidare, reparaţii interioare şi exterioare şi montare învelitoare la clădirea ….., conform Caietului de sarcini şi a Proiectului Tehnic.

Valoarea totală a lucrărilor, conform art. ….. din contract, a fost de ….. lei, fără TVA şi de ….. lei cu TVA, facturată cu facturile nr. ….

În perioada executării contractului, cu ocazia verificărilor efectuate la lucrările clădirii mai sus-menţionate se stabileşte de comun acord beneficiar-executant şi se aprobă de acesta, necesitatea suplimentării cu cantităţi şi articole noi de lucrări şi se întocmesc:

-Dispoziţia de şantier nr. ….

- Dispoziţia de şantier nr …..

Procesul-verbal de Recepţie la Terminarea Lucrărilor din data de …. constată finalizarea lucrării, iar adresa nr ….. menţionează că urmează să fie aprobate situaţiile de lucrări suplimentare executate ca urmare a dispoziţiilor de şantier menţionate.

Lucrările suplimentare la contractul nr ….. au fost executate în diverse stadii de executant, au fost parte componentă din acestea, fiind verificate de beneficiar şi executant. Lucrările constituie zone acoperite. Costul lucrărilor suplimentar executate de reclamantă este evidenţiat în devizele întocmite pe articole de execuţie fiind în suma de ….. lei fără TVA.

În urma inspecţiei s-a constat ca apa din precipitaţii a pătruns prin zona plană din vârful acoperişului, a udat planşeul construcţii şi s-a infiltrat prin acesta. Apa înfiltrată a afectat tavanul casetat cu plăci de ghips carton din doua camere de la etajul clădirii.

Conform raportului de expertiză contabilă întocmit în cauză de expert tehnic judiciar în specialitatea evaluarea Proprietăţii imobiliare …. ( filele ….),  rezultă că valoarea  reparaţiilor necesare să fie efectuate ca urmare a infiltraţiilor de apă prin tavanul construcţiei este în cuantum ….. lei.

Din cuprinsul aceluiaşi raport de expertiză rezultă că deoarece s-a renunţat la soluţia iniţială, pârâta trebuia să solicite reclamantei realizarea unei alte soluţii constructive.

În concluzie, trebuia avut în vedere că zona de coamă a unui acoperiş are solicitare maximă la intemperii, şi trebuie asigurată împotriva deteriorii şi a accidentelor.

Fata de disp. art. 1270 C. civ conform cărora Contractul valabil încheiat are putere de lege intre părțile contractante, instanța constată că pârâta a recunoscut şi recepţionat lucrările suplimentare în cuantum de …… lei, motiv pentru care urmează a admite cererea principală şi a obliga pârâta la plata acestei sume.

În ceea ce priveşte cererea reconvenţională, tribunalul urmează a o respinge având în vedere că culpa exclusivă pentru producerea infiltraților a fosta pârâtei care trebuia să solicite reclamantei realizarea unei alte soluţii constructive şi a renunţat la execuţia lucrărilor iniţiale datorită costurilor.

În baza art 453 C proc civ tribunalul va obliga pârâta la plata sumei de …… lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de expert şi onorariu de avocat redus (considerând că suma solicitată de reclamantă este disproporționat de mare față de valoarea și complexitatea cauzei și de activitatea desfășurată de avocat, ținând seama și de circumstanțele cauzei).

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

DISPUNE:

Admite in parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta - pârâtă ….., în contradictoriu cu pârâta - reclamantă ……

Obligă pârâta la restituirea către reclamanta a sumei de ……..lei fără TVA ( ….. lei cu TVA) reprezentând contravaloare lucrări suplimentare.

Respinge cererea reconvenţională ca neîntemeiată.

Obligă pârâta la plata sumei de …… lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocat redus şi onorariu de expert.

Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a de contencios administrativ şi fiscal.

Pronunţată în şedinţă publică azi, …...

PREŞEDINTEGREFIER

****

Red./Th.red./RM/4ex.

 

Prin decizia civilă nr. ….. pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal a fost respins recursul declarat împotriva sentinţei civile nr. ……. pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal ca tardiv.