Dreptul la compensarea lunară a chiriei nu se pierde în situaţia în care funcţionarul public dobândeşte doar nuda proprietate (1/2) dintr-un imobil sau a fost executat silit, apartamentul său fiind vândut la licitaţie.
Prin utilizarea de către legiuitor a sintagmei „au în proprietate” se subînţelege că titularul acestui drept trebuie să beneficieze implicit de toate atributele pe care le conferă dreptul de proprietate: posesie, folosinţă dispoziţie. Prin urmare, în situaţia dobândirii doar a nudei proprietăţi, lipsind două din atributele esenţiale ale dreptului de proprietate, cel care i-ar conferi folosinţa bunului şi implicit un drept locativ recurentului, nu se poate reţine ca reclamantul este proprietar al apartamentului părinţilor săi..
În cazul particular al executării silite, nu putem vorbi de o înstrăinare a bunului recurentului, ci de o pierdere involuntară a proprietăţii acestuia, determinate de neachitarea creditului ipotecar aferent chiar respectivului imobil.
Temei de drept: OMJ nr. 1443/C/26.05.2008, Legea 293/2004, Codul civil
Curtea de Apel Oradea
CONTENCIOS ADMINISTRATIV. RECURS. Refuz nejustificat de soluţionare a unei cereri în temeiul art. 2 lit. i) din Legea nr. 554/2004
Tribunalul Covasna
Înmatricularea unui autovehicul fără plata taxei pe poluare.
Tribunalul Dolj
constatare indeplinire conditii de promovare si obligare de a organiza examen de promovare
Curtea de Apel Constanța
Anulare act administrativ emis de o autoritate publica. Revocarea actelor administrative, a caror anulare se solicita, de catre autoritatea publica.
Judecătoria Buzău
CIVIL.PRETENŢII REGULAMENT C.E. NR. 261/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI