Trafic şi consum de droguri. Prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de drog

Sentinţă penală **** din 23.01.2019


ROMÂNIA

DOSAR NR. …..

TRIBUNALUL BUCUREŞTI - SECŢIA I  PENALĂ

SENTINŢA PENALĂ NR. ….

Şedinţa publică din data de …..

Tribunalul constituit din:

PREŞEDINTE: CLEOPATRA IOANA ŞIPOTEANU

 GREFIER: AMELIA SOFIA ROTARU

Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - a fost reprezentat de procuror DOGARU ELENA.

Pe rol pronunţarea asupra cauzei penale privind pe inculpaţii:

 ….. - trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 2 alin. ….din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p. şi art. 4 alin. … din Legea nr. 143/2000, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.p. şi

 ….. - trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 4 alin. … din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 1 din C.p.

Dezbaterile au avut loc în şedinţa publică din data de …., fiind consemnate în încheierea de şedinţă de la acea dată, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, când instanţa, în baza disp. art. 391 alin. 1 C.p.p., a dispus ca deliberarea şi pronunţarea să aibă loc la data de …., dată la care a hotărât următoarele:

TRIBUNALUL

Asupra cauzei penale de faţă:

Prin rechizitoriul nr. …. din data de ….. al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri au fost trimişi în judecată, în stare de arest la domiciliu, inculpatul ….  pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 2 alin. … din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p. şi art. 4 alin. …. din Legea 143/2000, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.p. şi, în stare de libertate  inculpatul … pentru săvârşirea infracţiunii  prev. de art. 4 alin…. din Legea 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 1 din C.p.

S-a reţinut prin actul de sesizare a instanţei, în esenţă că, la data de …, inc. …. a deţinut fără drept, cantitatea de  … grame …, în vederea consumului propriu.

La data de …., inculpatul …  a executat activităţi ilicite de comercializare a cantităţii de … grame …, în schimbul sumei de … lei, către colaboratorul …, de a executa  la data de ….  activităţi ilicite de comercializare a cantităţii de … grame …, în schimbul sumei de … lei, către colaboratorul …., de a executa la data de ….  activităţi ilicite de comercializare a cantităţii de  … grame …, în schimbul sumei de.... lei, către …, de a executa la data de …  activităţi ilicite de comercializare a cantităţii de  … grame …, în schimbul sumei de …. lei, către …., de a fi depistat deţinând fără drept  la data de ….  cantitatea de …. grame … în vederea comercializării şi consumului propriu.

Situaţia de fapt mai sus expusă se dovedeşte cu următoarele mijloace de probă: -  proces verbal de sesizare din oficiu, - procese verbale de investigaţii,- proces verbal de identificare după fotografie,- procese verbale întocmite de investigatorul sub acoperire,- procese verbale de depistare,- rapoarte de constatare tehnico – ştiinţifică;- procese verbale de supraveghere operativă,- planşe foto,- procese verbale de redare convorbiri directe în mediul ambiental,- declaraţii martori,- declaraţii suspecţi,- declaraţii inculpaţi,- dovadă predare/primire la camera de corpuri delicte,- procese verbale redare comunicări/convorbiri prin telefon,- proces verbal de percheziţie domiciliară,- procese verbale de percheziţii informatice,- rulaj debitor/creditor conturi,- raport de evaluare şi acord de asistenţă medicală, psihologică şi socială,- dovezi consemnare sume de bani.

În procedura de cameră preliminară s-au formulat cereri sau excepţii, astfel că prin încheierea din data de …. s-au respins ca nefondate cererile şi excepţiile formulate de inculpatul ….,  s-a constatat legalitatea sesizării instanţei, precum şi a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunându-se începerea judecăţii cauzei.

În cursul cercetării judecătoreşti au fost ascultaţi inculpaţii care au recunoscut săvârşirea infracţiunilor pentru care au fost trimişi în judecată şi care au solicitat ca judecata să aibă loc pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor în circumstanţiere personală pe care le-au depus la dosar.

Constatând că inculpaţii cunosc şi îşi însuşesc probele administrate în faza de urmărire penală, că recunosc în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi că nu solicită administrarea de alte probe în ceea ce priveşte situaţia de fapt, tribunalul a admis cererea acestora, constatând că faptele judecate sunt stabilite prin probele administrate în cursul urmăririi penale şi că există suficiente date cu privire la persoana lor  pentru a se putea stabili o pedeapsă.

Poziţia inculpaţilor şi recunoaşterea săvârşirii infracţiunilor ce le-au fost reţinute în sarcină coroborate cu celelalte mijloace de probă administrate în cursul urmăririi penale confirmă pe deplin situaţia de fapt din rechizitoriul parchetului şi întăresc convingerea instanţei că faptele s-au desfăşurat aşa cum au fost descrise în acesta, conducând fără echivoc la concluzia vinovăţiei inculpaţilor în săvârşirea infracţiunilor sus menţionate.

În aceste condiţii şi în virtutea faptului că inculpaţii nu au adus probe noi care să răstoarne sau să schimbe situaţia de fapt reţinută prin rechizitoriul parchetului, tribunalul constată că aceasta este corectă, are fundament probator şi o va reţine ca atare:

La data de …. la Direcţia de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, s-a înregistrat cu nr. de mai sus, denunţul  formulat  de …., în condiţiile atribuirii unei identităţi protejate, împotriva  persoanelor cunoscute sub apelativele  de …, …, …, … şi …., persoane cu privire la care s-a precizat că sunt implicate în procurarea, distribuirea şi comercializarea de ….

În cauză s-au efectuat investigaţii preliminare, rezultatul acestora confirmând  datele şi informaţiile oferite  în cuprinsul denunţului.

În temeiul ordonanţei de delegare emisă de Direcţia de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, lucrătorii de poliţie din cadrul …., au procedat la efectuarea unor conduceri în teren cu  denunţătorul  şi ulterior la efectuarea de activităţi de investigaţii în scopul stabilirii identităţii şi locurilor de domiciliu ale persoanelor denunţate.

Pe baza activităţilor efectuate, s-a realizat identificarea numitului ….  ca fiind … – fiul lui …., născut la data de …., domiciliat în …..

La data de …. s-a procedat la efectuarea unor identificări după fotografie, de către martorul  ….  a persoanei pe care o cunoaşte  sub apelativul de  …..

În cadrul acestei proceduri, martorul …. l-a indicat pe …. ca fiind persoana, pe care o cunoaşte sub apelativul de …..

Prin  referatul  nr. ….  lucrători din cadrul …., au solicitat  autorizarea  introducerii în cauză a investigatorului sub acoperire …. în vederea participării la activităţi autorizate de procurare de …. în limita cantităţii de … grame, de la numiţii  …., …., …., …,  şi …. sau alte persoane implicate alături de aceştia în acelaşi gen de activităţi infracţionale.

 La data de … s-a procedat la audierea martorului cu statut de martor ameninţat  …, ocazie cu care acesta şi-a exprimat consimţământul de a participa la efectuarea de cumpărări supravegheate de droguri …., de la numiţii …, …, …, …  şi …. sau alte persoane implicate alături de aceştia în acelaşi gen de activităţi infracţionale,  precizând că are cunoştinţă despre faptul că aceste  persoane execută activităţi de comercializare de ….  la preţuri cuprinse între … lei/gram, în funcţie de cantitate.

În conformitate cu disp. art. 148 alin. 1,2 şi 10 din c.p.p. şi art. 150 alin. 1 şi 2 din c.p.p., Direcţia de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism,  a dispus prin ordonanţa nr. …. din data de …., autorizarea  folosirii  în cauză a investigatorului sub acoperire …  şi a colaboratorului …,  precum şi autorizarea investigatorului şi colaboratorului la participarea de activităţi de cumpărare de droguri …., de la …., …., …, …  şi …., sau alte persoane implicate alături  de aceştia în activitatea infracţională, în limita cantităţii de … grame …., pe o perioadă de … zile cu începere de la data de …. şi până la data de … inclusiv. Autorizarea s-a prelungit prin ordonanţa din data de …. pentru o perioadă de … zile cu începere de la data de … şi până la data de … inclusiv.

La solicitarea Direcţiei de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, instanţa penală a emis mandatele de supraveghere tehnică nr: …. prin care  a autorizat supravegherea video, audio şi prin fotografiere a persoanelor cercetate în prezenta cauză, pentru o perioadă de …. zile cu începere de la data de …. şi până la data de … inclusiv.

Măsura a fost prelungită pentru o perioadă de … zile cu începere de la data de … şi până la data de … inclusiv.

La solicitarea Direcţiei de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, instanţa penală a emis mandatul de supraveghere tehnică nr. … ora …  prin care s-a încuviinţat:

- interceptarea  şi înregistrarea convorbirilor şi comunicărilor  efectuate  prin telefon de la posturile telefonice  cu nr. …. utilizate de numitul … precum şi localizarea posturilor telefonice şi a numitului …  pe o perioadă de … zile cu începere de la data de …  până la data de  …  inclusiv. 

¬- urmărirea  prin mijloace tehnice a  deplasărilor numitului …. cu autoturismul … de culoare … cu nr. de înmatriculare …. pe o perioadă de … zile cu începere de la data de …. până la data …  inclusiv.

Prin încheierea de şedinţă pronunţată de instanţa penală la data de …. s-a dispus prelungirea mandatului de supraveghere tehnică pentru o perioadă de … zile cu începere de la data de …. şi până la data de …. inclusiv.

În cauză au fost efectuate un număr de … cumpărări autorizate de droguri … de la inc. … şi s-au organizat două acţiuni de prindere în flagrant a persoanelor care au achiziţionat droguri … de la inculpat.

I. La data de …. investigatorul sub acoperire „….”, s-a întâlnit  cu colaboratorul „ …”, în zona  …..

În jurul orei …. asupra colaboratorului …, s-a efectuat o percheziţie corporală, stabilindu-se că  nu deţine asupra sa substanţe interzise la deţinere,  bunuri sau valori. De asemenea s-a efectuat şi un control asupra telefonului mobil deţinut de colaborator, ocazie cu care s-a constatat faptul că în interiorul acestuia nu se află substanţe interzise la deţinere sau valori.

Colaboratorul …. împreună cu investigatorul sub acoperire …, s-au deplasat în zona stabilită ca fiind cea a comiterii activităţilor infracţionale de către inc. ….

 Colaboratorului i s-a înmânat suma de … lei, în scopul achiziţionării  de …  de la inc. …..

În jurul orei …, colaboratorul  s-a deplasat sub directa supraveghere a investigatorului sub acoperire, la adresa situată în …. şi a urcat la etajul … al imobilului, în scopul de a discuta cu inc. …., persoană care locuia în ap. ….. În momentul imediat următor, din ap. nr…. a ieşit o persoană de sex feminin, identificată ulterior ca fiind …. Aceasta la solicitarea colaboratorului, l-a chemat la uşă pe inc. …..

După ieşirea din …., inc. ….  şi colaboratorul …. au coborât la parterul imobilului, au staţionat în holul blocului şi au discutat despre o posibilă tranzacţie de droguri …..

Din discuţia purtată între colaborator şi inculpat, acesta din urmă a transmis faptul că nu poate să vândă … în acel moment, sugerând colaboratorului să revină mai târziu. Pe parcursul discuţiei inc. …. a transmis într-un limbaj codat faptul că tocmai s-a aprovizionat cu marfă.

Convorbire directă purtată în mediul ambiental în data de …, purtată în jurul orei …, între inc. ….  şi colaboratorul ….:

…………………………………………………………………………….

Colaborator – Şi voiam şi eu nişte ….. Unu, două, acolo! Vin mai încolo sau cum facem?

….. – neinteligibil

Colaborator – Şi vezi dacă poţi să mă rezolvi şi pe mine … vreau şi eu vreo unu, două acolo. Da? Haide! Te pup!

Discuţii fără interes în cauză

…. ….. Uite acum m-ai prins! Abia m-am încărcat! Ştii ce zic? 

 Colaborator - Foarte bine!

…………………………………………………………………

Conţinutul comunicării dintre colaborator şi inculpatul …., a confirmat întâlnirea ce a avut loc între cele două persoane, faptul că inc. …. a adus la cunoştinţa colaboratorului, într-un limbaj codat,  faptul că s-a aprovizionat cu …., faptul că şi în trecut colaboratorul şi-a procurat …. de la inc. ….

Imaginile video înregistrate în mediul ambiental, au surprins deplasarea colaboratorului la locul de domiciliu al inculpatului, întâlnirea cu inculpatul şi purtarea unor discuţii cu inculpatul.

În aceste condiţii colaboratorul  …., după despărţirea de inculpatul …, sub directa supraveghere a investigatorului, a revenit la locul de întâlnire stabilit anterior.

Colaboratorul a fost supus unei noi percheziţii corporale, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu deţine asupra sa substanţe interzise la deţinere. Suma de … lei înmânată colaboratorului pentru efectuarea unei cumpărări autorizate de droguri …. de la inc. … a rămas asupra acestuia, dat fiind faptul că investigatorul sub acoperire, colaboratorul şi organele de poliţie au rămas împreună până în momentul reconstituirii dispozitivului de supraveghere. S-a verificat de asemenea  şi telefonul mobil al colaboratorului.

 Dispozitivul de supraveghere a zonei, constituit din lucrători de poliţie s-a reconstituit în jurul orei ….

Astfel în jurul orei …., colaboratorul s-a deplasat către adresa situată în …., ocazie cu care în parcarea din spatele blocului l-a observat pe inc. …., în interiorul unui autoturism împreună cu o persoană de sex masculin. Interpelarea inculpatului …. de către colaborator a fost urmată de deplasarea celor două persoane în holul blocului …, prin intrarea situată în spatele  imobilului.

Pe timpul staţionării în holul blocului, colaboratorul … a predat inculpatului …. suma de … lei şi a primit de la acesta cantitatea de aprox. … grame ….. De asemenea din declaraţia colaboratorului a rezultat că pe parcursul staţionării în holul imobilului, inc. … a mai comercializat … către ….persoane de sex ….

După un interval de timp de circa … minute, colaboratorul …. s-a deplasat la locul de întâlnire stabilit anterior cu investigatorul sub acoperire.

Asupra colaboratorului s-a efectuat o percheziţie corporală. De asemenea telefonul aflat asupra colaboratorului a fost verificat.

 Activităţile de percheziţionare nu au condus la identificarea de substanţe interzise la deţinere sau sume de bani.

Proba predată de colaborator constituită dintr-o punguţă din material plastic transparent care conţinea …. …. a fost introdusă într-un plic sigilat cu sigiliul MAI nr….. şi ulterior predată spre expertizare.

Potrivit raportului de constatare tehnico ştiinţifică nr. …. din …., s-a stabilit că proba supusă expertizării  este constituită din cantitatea totală de … grame ….

….. face parte din Tabelul anexă nr. ….. din Legea nr.143/2000.

Cantitatea de …. grame …, rămasă după efectuarea analizelor de laborator a fost depusă la camera de corpuri delicte a I.G.P.R. - D.C.J.S.E.O., conform dovezii seria …nr. …. din data de ….

Convorbire directă purtată în mediul ambiental în data de …, purtată în jurul orei …, între inc. ….  şi colaboratorul ….:

Colaborator – Şi am data să plec, ştii? Aiurea, pe mine nu mă deranjează să vii tu la mine la uşă să mă cauţi…mai ales că nu răspunzi pe net.

…. – neinteligibil

Colaborator – Nu-mi place ce văd, nu-mi place ce văd, nu-mi place ce văd!

…. – Ce?

Colaborator - Ce văd! Nu-mi place!

… – Asta ? E ok!

Colaborator – Nu, mă nu.

… – De ce ?

Colaborator – De tine că….trezeşte-te puţin!

… – Păi dacă în ( limbaj trivial) asta.. neinteligibil

Colaborator – Bă! Ai grijă! Ţi-a dat prin cap să îi controlezi?

… – Da.

Colaborator – Să vezi nasturi, de astea?

…. – neinteligibil.

Colaborator – Ascultă! Îl controlezi, îi pui mâna pe el!

…. – Ştiu ce zici tu.

Colaborator – Cine?

…. – …. ala, nu ştii?

Colaborator – Ce? Care?

… – neinteligibil

Colaborator – Nu mi-ai povestit.

… – Ba ţi-am povestit!

Colaborator – Mi-ai zis că îmi zici şi nu mi-ai zis.

…. – Dacă ţi-am zis că ţi-am povestit!

 Colaborator – Mi-ai zis că s-au dat copiii ăia între ei,unul …. şi ăia. Aia ştiu!

…. – ….!

Colaborator – Care …? Şi cum te-a dat? Te-a filmat?

…. – Da. Mi-a .. neinteligibil.

Colaborator – Pe ăştia hai schimbă-i înainte. Mergem la magazin să-i schimbăm? Tu deja ai panică cu toţi! Ai înţeles! Vai de capul meu!

…. – Uite că a fost ziua lui …( limbaj trivial)

Colaborator – Care mă? arată-mi şi mie o poză cu el. Să dau şi eu o palmă, un picior ceva. Cine mă? Copilul acela care o ardea pe la tine?

…. – Nu era copilul ala.

Colaborator – Să vezi ce palmă îi dau dacă îl văd. Cum îl cheamă? ….?Am auzit că şi ăştia au fost panicaţi.

… – Cine?

Colaborator – …. Au intrat peste …., n-au găsit nimic.

…. – Păi şi la mine au intrat mascaţii.

Colaborator – Au intrat mascaţii? Păi nu mi-ai zis că te-a prins nu ştiu unde, că te-a dus acasă?

…. – neinteligibil.

Colaborator – Păi aia ştiu din …. Mi-ai zis în casă.

… – Păi aia.

Colaborator – Ştiu că mi-ai zis.

… – Din parcare de la … mă, nu de la …. Din parcare de la …, de la …..

Colaborator – Aha.

… – neinteligibil. Şi nu mi-au găsit nimic.

Colaborator – Bravo!

… – Decât ….. aia atunci.

Colaborator – Care?

… – Care mi-a dat-o …. Ti-am zis!

Colaborator – Bravo! Păi aia e…cum. Bravo! Păi nu e destul? Nu e de ajuns? Nu e …

… – Păi da mă, dar ala a zis că vindeam ….

Colaborator – A! Şi nu se pupă. Bravo! Bravo!

…. – Ai înţeles?

Colaborator – Am înţeles. Ai grijă cu copii ăştia, eu ţi-am zis ţie cu copii ăştia.

…………………………………………………………………………..

… – Ascultă-mă să-ţi zic! Ce crezi? Că vrea să-mi dea banii în …. În … îmi zice în …, că mâine. De fiecare dată o săptămână la rând. Şi ce crezi? I-am zis că nu mai vreau nimic. Că îl bat când îl văd. Zicea că de ce îl înjur de morţi, că nu-i ştiu situaţia, că parcă are vreun lingou de aur şi nu-mi dă mie din lingoul lui.

Comunicarea directă purtată în momentul reîntâlnirii dintre inculpat şi colaborator  este relevantă pentru fondul cauzei confirmând primirea de sume de bani de la colaborator de către inculpat precum şi faptul că inculpatul în raport de momentul comiterii faptei, acţiona cu precauţie în activitatea infracţională. Măsurile de precauţie adoptate de către inculpat se datorau  faptului că era cercetat în dosarul penal nr. …..

Pe parcursul comunicării cu colaboratorul, inc. … a relatat că dosarul penal în care era cercetat s-a constituit ca urmare a unei cumpărări autorizate care a fost filmată şi faptul că a fost prins deţinând …., a făcut referire la persoana despre care credea că l-a denunţat folosind un limbaj trivial, a relatat faptul că şi în locuinţa sa au intrat mascaţii, precum şi la o persoană cu care  s-a aflat în legături infracţionale şi care îi datora sume de bani.

Activitatea infracţională executată de inculpatul …  la data de 02.04.2018,  este dovedită de menţiunile din cuprinsul procesului verbal încheiat de investigatorul sub acoperire, care cuprinde şi declaraţia verbală a colaboratorului …, de concluziile raportului de constatare tehnico - ştiinţifică, de conţinutul convorbirilor directe purtate în mediul ambiental, redate la dosarul cauzei sub forma unor procese verbale certificate pentru autenticitate de procuror, de imaginile video înregistrate în mediul ambiental şi redate sub formă de planşe foto, mijloace de probă care se coroborează cu declaraţia de recunoaştere făcută de inc. ….

II. La data de … investigatorul sub acoperire „…”, s-a întâlnit  cu colaboratorul „ …”, în zona  …..

În jurul orei … asupra colaboratorului …, s-a efectuat o percheziţie corporală, stabilindu-se că  nu deţine asupra sa substanţe interzise la deţinere,  bunuri sau valori. De asemenea s-a efectuat şi un control asupra telefonului mobil deţinut de colaborator, ocazie cu care s-a constatat faptul că în interiorul acestuia nu se află substanţe interzise la deţinere sau valori.

Colaboratorul …. împreună cu investigatorul sub acoperire …., s-au deplasat în zona stabilită ca fiind cea a comiterii activităţilor infracţionale de către inc. …, respectiv …

 Colaboratorului i s-a înmânat suma de … lei, în scopul achiziţionării  de …  de la inc. ….

În jurul orei …, colaboratorul  s-a deplasat sub directa supraveghere a investigatorului sub acoperire, la adresa situată în …, ocazie cu care în faţa scării de bloc s-a întâlnit cu inc. …

Inc. … era aşteptat de un alt tânăr cu care a purtat o discuţie scurtă având ca obiect o altă posibilă tranzacţie, după care împreună cu colaboratorul s-a deplasat pe …, ocolind blocul până la intrarea din spate, efectuând o verificare temeinică a zonei.

Ajunşi la intrarea din spatele blocului …, colaboratorul … a predat inc. …. suma de … lei şi a primit de la acesta în mod discret … …. din material plastic transparent care  conţineau …

Finalizarea tranzacţiei a fost urmată de intrarea colaboratorului şi inculpatului … în scara blocului …. În scara blocului colaboratorul … s-a despărţit de inc. …, ieşind pe intrarea din faţă, în timp ce inculpatul a rămas în holul imobilului, în aşteptare urmărind deplasarea  colaboratorului.

Colaboratorul … s-a deplasat la locul de întâlnire stabilit anterior cu investigatorul sub acoperire şi a predat acestuia …., despre care a precizat că reprezintă …. achiziţionat de la inc. … în schimbul sumei de … lei. De asemenea colaboratorul a predat suma de … lei, rămasă din totalul sumei de …. lei.

Asupra colaboratorului s-a efectuat o percheziţie corporală. De asemenea telefonul aflat asupra colaboratorului a fost verificat.

 Activităţile de percheziţionare nu au condus la identificarea de substanţe interzise la deţinere sau sume de bani.

Probele predate de colaborator constituite din …. din material plastic transparent care conţineau …, …. au fost introduse într-un plic sigilat cu sigiliul MAI nr…. şi ulterior predată spre expertizare. 

Potrivit raportului de constatare tehnico ştiinţifică nr. … din …, s-a stabilit că proba supusă expertizării  este constituită din cantitatea totală de … grame ….

… face parte din Tabelul anexă nr…. din Legea nr.143/2000.

Cantitatea de … grame …, rămasă după efectuarea analizelor de laborator a fost depusă la camera de corpuri delicte a I.G.P.R. - D.C.J.S.E.O., conform dovezii seria … nr. … din data de ….

Convorbire directă purtată în mediul ambiental în data de …, între inc. … şi colaboratorul …:

…………………………………………………………………………….

Colaborator – Da unde voiai să stau? Te-am întrebat: Faţă? Spate? Ăsta e la tine ? Rezolvă acolo!

… – O iei mai în faţă!

Colaborator –  Hai să dăm o tură de bloc!Ce dracu! Mă enervezi! Mă iau de tine!

… – Păi dacă nu am … nu-ţi răspund înseamnă că am treabă, …!

Colaborator – Păi, da răspunde, mă! Că suntem şi noi prieteni.

… – Păi dacă nu-ţi răspund înseamnă că am treabă! Tu ce înţelegi când nu-ţi răspund?

Colaborator – Ai şi tu de-aia bună?

… – Da.

Colaborator – Tot de aia?

… – Păi eu aia o primesc, …!

Colaborator – Da ştiu.. nu ..că voiam mai mult adică vreo  cinci, şase dacă era de aia bună. Dacă-i de aia vreau două măcar. Mă anunţi când e de aia bună! Ai auzit?

… – În câteva zile!

Colaborator – Îţi dau aicea? Stai uşor! Ce dracu mă, risipă de bani!

… – E adevărat, eşti nebun? În lipsă de altceva…

Comunicarea directă purtată între inculpatul … şi colaboratorul …, în data de  …. a confirmat întâlnirea dintre colaboratorul … şi inc. …. Totodată comunicarea directă a confirmat faptul că inculpatul … se afla în posesia unor cantităţi de droguri …, respectiv … pe care le supunea comercializării.

Inc. … a adus la cunoştinţa colaboratorului că în decurs de câteva zile, în raport de data derulării tranzacţiei respectiv …, va intra în posesia unor noi cantităţi de droguri …, posibil de o calitate superioară celor comercializate în data de ….

Comunicarea a confirmat de asemenea primirea de sume de bani de către inculpatul … de la colaboratorul …, cu menţiunea că inculpatul faţă de remarca colaboratorului că în raport de calitatea …  preţul solicitat este prea mare şi ca atare este o risipă de bani, a replicat că aspectul pus în discuţie este adevărat, cu precizarea că  în lipsa de altceva, colaboratorul nu are altă posibilitate. 

Imaginile video înregistrate în mediul ambiental, au surprins deplasarea colaboratorului la locul de domiciliu al inculpatului, întâlnirea cu inculpatul şi purtarea unor discuţii, introducerea colaboratorului de către inculpatul …, după finalizarea tranzacţiei prin folosirea uşii de acces din spatele blocului, în holul imobilului şi ulterior  ieşirea din incinta blocului a colaboratorului prin folosirea uşii de acces faţă a imobilului, sub supravegherea inculpatului. Aceste activităţi au fost întreprinse de inculpat cu titlu de măsuri de siguranţă.

Activitatea infracţională executată de inculpatul …  la data de …,  este dovedită de menţiunile din cuprinsul procesului verbal încheiat de investigatorul sub acoperire, care cuprinde şi declaraţia verbală a colaboratorului …, de concluziile raportului de constatare tehnico - ştiinţifică, de conţinutul convorbirii directe purtată în mediul ambiental, redată la dosarul cauzei sub forma unui proces verbal certificat pentru autenticitate de procuror, de imaginile video înregistrate în mediul ambiental şi redate sub formă de planşe foto, mijloace de probă care se coroborează cu declaraţia de recunoaştere făcută de inc. ….

III. Punerea în executare a măsurilor de supraveghere tehnică încuviinţate de instanţa penală, a condus la stabilirea faptului că inculpatul … a avut  legături infracţionale cu un număr mare de persoane, persoane către care comercializa …. Din probele administrate a rezultat că tranzacţiile ilicite se derulau cu precădere în spatele blocului în care locuia inculpatul, acestea presupunând că întâlnirea dintre inculpat şi consumatori se derula pentru o perioadă scurtă de timp, necesară predării drogurilor …. şi încasării contravalorii acestora. 

S-au identificat astfel comunicări prin telefon efectuate între inc. … utilizatorul postului telefonic cu nr. … şi persoane neidentificate utilizatoarele posturilor telefonice cu nr. …, …, …,…,…,…, …, …, …, …, …, …, …. identiticat ulterior în persoana suspectului …  şi …. identiticat ulterior în persoana inc. …, în perioada ….

Examinându-se conţinutul comunicărilor şi convorbirilor s-a stabilit faptul că parte din utilizatorii posturilor telefonice mai sus menţionate respectiv …, …, …, …, au avut întâlniri în mod constant cu inc. ….

Relevant pentru fondul cauzei este convorbirea purtată în data de … între inc. … şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …, convorbire pe parcursul căreia s-a transmis de către inculpat împrejurarea că la acel moment nu deţine …. pentru comercializare întrucât dealerul nu are marfă. - Ti-am zis ca te sun. Nu am facut Nmk. POSIBIL NU ARE MARFĂ”-

Din comunicările ulterioare, a rezultat că în data de … inculpatul … s-a aprovizionat cu noi cantităţi de …. şi a reluat activitatea de vânzare.

Conţinutul comunicărilor au relevat şi faptul că inc. …  era persoana care stabilea locurile de întâlnire şi  transmitea intervalul orar în care urmau să aibă loc întâlnirile precum şi faptul că era contactat de un număr mare de persoane,  care în discuţiile purtate cu acesta, abordau o atitudine servilă.

Convorbire purtată în data de  …. ora … între inc. … şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …

………………………………………………

PN – Uite ce să fac? Vreau să mă duc pe la ţară.

… – Am înţeles!

 PN –Eşti acasă?

… – Da, bro.

PN – Bine, bro. Hai că vin şi eu pe la tine.

ora ….

PN – Vezi că acum ajung şi eu la tine.

… – Da. Am înţeles! Haide  că cobor şi eu.

Convorbire purtată în data de … ora … între inc. … şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …

……………………………………………..

PN – Uite am vorbit cu o colegă de a mea şi vreau să ies pe afară. Pot să trec şi eu pe la tine? Adică nu-i problemă?

… – Da, dar peste o jumătate de oră când o ajunge …. acasă. Aţi auzit?

PN – Aaa.. nu eşti acasă tu?

… – Da,da.

PN – Am înţeles. Cam într-o jumătate de oră. Păi e perfect. Până mă îmbrac eu, până alea.. Dacă ajung într-o jumătate de oră e bine? Sau să mai stau un pic?

… – Eu zic să ajungeţi în 40 de minute, cam aşa.

PN – Să ajung în 40 minute. Bine, bro. E ok.

Comunicare prin mesagerie purtată în data de … ora … între inc. … şi utilizatorul postului telefonic cu nr. ….:

PN – Ajung şi eu cam în 40 minute la tine. Te găsesc?

… – Vreţi să ieşim afară?

PN – Da, bro. Încerc să ajung mai repede.

Comunicare prin telefon la ora … între inculpat şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …

PN – Uite, eu am ajuns. Sunt jos.

… – Haideţi că vin şi eu în …. minute.

PN – Te aştept nu-i problemă!

Comunicare prin mesagerie purtată în data de … ora … între inc. … şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …:

PN - ,, Bă …., sunt eu …. Răspunde vere!

ora …

PN – Ce fac mă, trec şi eu pe la tine?

ora ….

PN – Vin, mă vere?

ora ….

…. – Da, da.

ora ….

PN – Hai că te anunţ când sunt jos sau în spate.

ora …

PN – În …. minute sunt în spate, vere!

… – Ok.

PN – …, eu sunt în spate. Hai coboară!

Convorbire purtată în data de  … ora … între inc. … şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …

PN – Ia zi! Ieşi pe afară?

…. – Da,bro. Când?

PN – Păi nu ştiu. Ajung în … minute, cred că în … minute.

Ora …

PN – Eu am ajuns aici la barieră.

…. – E nu m-am… hai că ajung şi eu în …minute.

PN – Te aştept aici la barieră?

… – În faţă!

PN – Bine. Hai că vin!

Convorbire purtată prin mesagerie în data de  … ora … între inc. …. şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …

PN – Eşti acasă? Eşti acasă?

… – Vin în … minute.

Convorbire purtată prin mesagerie în data de  … ora … între inc. … şi utilizatorul postului telefonic cu nr. ….

PN – Sunt jos, …. Pe spate.

… – Unde?

PN – Pe spate. Sunt jos.

Comunicare purtată între inc. … în ziua de …, la ora …, aflat la postul telefonic cu numărul de apel … şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel … de la care  primește un mesaj cu următorul conţinut:

,,Neata…daka ai aj in ….. da.mi si mie un semn, ca vreau sa ne vedem!pupi :)”

Comunicare purtată între inc. …, în ziua de …, la ora …, şi utilizatorul  postul telefonic cu numărul de apel …. de la care  primește un mesaj cu următorul conţinut:

,,Te.ai culcat sau vin in … min?”

 Comunicare purtată între inc. …,în ziua de …, la ora …, şi utilizatorul postul telefonic cu numărul de apel … de la care  primește un mesaj  cu următorul conţinut:

,,Hai”

Comunicare purtată de inc. …,în ziua de …, la ora …, şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel ….  de la cre primeşte un mesaj  cu următorul conţinut:

,,Vin in … min?”

Comunicare purtată în ziua de …, la ora …, de inc.  … aflat la postul telefonic cu numărul de apel …  care trimite un mesaj către utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel … cu următorul conţinut:

,,Ne vdm dim”

Comunicare purtată în ziua de …, la ora …., de inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel … care  primeşte un mesaj de la utilizatoarea postului telefonic cu numărul de apel … cu următorul conţinut:

,,Cf bro?vin si eu pana la tine?sunt cu colega mea…ajung in … min”

Convorbire purtată în ziua de …, la ora …, între inc. … aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …  şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel ….

DOMN: Alo! Da, mă!

…: Ce zici?

DOMN: Bine. Ia zi!

…: Unde ești?

DOMN: Sunt…undeva aproape…nu foarte aproape, dar sunt relativ aproape…

… Unde? Unde?

DOMN: De ce?

…: Că sunt aproape și eu cu bicicleta…și vin până acolo să vorbim ceva…de ce…ce…

DOMN: Păi ce? De ce e așa urgent? Nu poți să mai aștepți să vin eu în … de minute?

…: Nu că vin eu…dacă ți-am zis că vin eu unde ești.

DOMN: Bine…hai! Păi și cum vrei să-ți zic ? Îți dau eu o adresă?

Convorbire purtată în ziua de …, la ora …, între inc.  … aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel …..

 DOMN: Da, bro!

…: Unde ești?

DOMN: Sunt aproape, ajung repede, cât de repede?

…: Hai la ……ne vedem la ……

DOMN: În cât timp?

….: Acum.

DOMN: … minute.

….: Haide! Pa!

DOMN: Pa!

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  … aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi  utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel …., care a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,,Bn man, o sa vin mai pe seara”

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi  utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel …, care a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,,Vin in …. min”

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …..

 ….: Da!

DOMN: Sunt la …., cum ieși din …, în stânga.

…: Vino aicea. Sunt chiar…(neinteligibil)…

DOMN: La tine în față? În spate?

….: Aha. Aha.

DOMN: Bine! În spate!

…: Hai că ne vedem acum.

 Convorbire purtată în ziua de …, la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …. şi utilizatoarea  postului telefonic cu numărul de apel …..

 ….: Alo!

DOAMNĂ: Ce zici, bru?

….: Acasă.

DOAMNĂ: Eu sunt la muncă…te sunasem să te întreb dacă pot să trec pe la tine…cam…nu știu…maxim o oră mai durează până ies de la muncă.

….: Bine.

DOAMNĂ: Te sun când plec de la muncă, ca să știu. M-ai auzit?

….: Da, da, da.

DOAMNĂ: Bine. Te-am trezit?

….: Nu, nu, nu. Stăteam în pat.

DOAMNĂ: Aa…bine bro. Atuncea hai că te sun când plec.

….: Bine! Sărut` mâna!

DOAMNĂ: Pa, pa, bru!

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …. şi utilizatoarea postului telefonic cu numărul de apel …..

 ….: Sărut`mâna!

DOAMNĂ: Ce zici, bru?

 ….: Stăteam.

DOAMNĂ: Aa…uite eu am…nu te-am mai sunat când am plecat…că am uitat și mi-am adus aminte acum.

….: Vin și eu acum.

DOAMNĂ: Bine, bro! Hai!

….: Sărut`mâna!

DOAMNĂ: Pa! Pa! Pa!

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …. către care a fost trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,,La … jumătate ….”

 Comunicare purtată în ziua de …. la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,Nu, da vroiam sa vin”

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,…. sunt sunama”

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul postului  telefonic cu numărul de apel ….

 DOMN: Ce faci?

….: Bine. Tu?

DOMN: În …. de minute…ești acasă?

….: Ce?

DOMN: În …. de minute ești acasă?

….: Da! Vorbim!

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel ….  de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,…. min”

 Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel ….  de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,Hai”

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel … şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …  către care s-a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,,Bai vreau sa ne vdm mai încolo sa ma împrumuți și pe mine cu ce poți”

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel …. şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …..

…: Da!

DOMN: Vin acuma în …minute!

….: Da!

DOMN: Hai! Poți să cobori.

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel … identificat ca fiind suspectul …..

 ….: Da!

DOMN: Ce faci, patroane?

….: Bine. Tu?

DOMN: Uite…stăteam prin casă și vorbeam cu ……zic…hai mă că mă duc pe afară!

….: Am înțeles. Ies și eu bro.

DOMN: Da?

….: Da, bro! În spate.

DOMN: În cât timp?

….: Mă găsești.

DOMN: Cât de repede?

….: Când poți tu.

DOMN: Da? E perfect. Eu ajung în nici …minute.

…: Te pup!

Convorbire purtată în ziua de …., la ora ….., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel …..

DOMN: Ce zici, mă ….? Salut!

…: Salut! Bine.

DOMN: Sunt …., mă frate! Ce mai faci?

….: Bine. Tu?

DOMN: Bă, bine! Mai mă ți minte, da?

….: Da …., știu cine ești. Ia zi!

DOMN: Bă…(limbaj trivial)….ți-am mai scris eu, pe Facebook astea, dar cred că nu mi-ai acceptat aia de acolo.

….: Da …! N-am văzut.

DOMN: Mă gândeam, gen să trecpe la tine, dacă poți să vorbești cu mine.

….: Pe la … jumate, …...

DOMN: Bine frate, te sun atuncea.

….: Te pup! Pa! Pa!

DOMN: Tu ești la muncă acum?

….: Da, …!

DOMN: Bine!

….: Te pup! Pa! Pa!

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel ….

….: Da!

DOMN: Alo! Ce faci, mă?

…..: Uite, stăteam. Tu ce faci?

DOMN: Sunt, aicea jos. Mai cobori? Ia zi! Da?

….: Da, ….!

DOMN: Hai că te aștept! Sunt jos.

….: Dute și tu! Hai că…ești pe Facebook?

DOMN: Eu sunt prin …., pe aicea, nu…

….: Aaa…ok, ok.

 Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …..

….: Da!

DOMN: Ce faci, drace?

…..: Bine. Tu?

DOMN: Ești acasă?

….: Aha!

DOMN: Cobori și tu în ….minute, la bloc?

….: Îhî.

DOMN: Hai că ajung și eu în ….minute, coboară.

….: În …..

DOMN: În ….. Ok.

…: Ne vedem la …..!

DOMN: Ok. Hai! Pa!

…..: Pa!

Comunicare purtată în ziua de ….., la ora …., între inc. …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel …..  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,Trec si eu la tine intro ora? te rog frumos…vreau sa ies pe afara cu colega mea…”

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel …..  şi utilizatorul postului  telefonic cu numărul de apel …., către care s-a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,, Sărut mâna, bine”

 Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,Am ajuns sunt jos”

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …. între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …. (abonament, …..).

DOMN: Ce faci, drace? …. sunt!

….: Bine. Tu?

DOMN: Cobori și tu un minut până jos?

…..: În … de minute, …..

DOMN: Ok. Te sun eu în …. de minute.

….: Te pup! Pa!

DOMN: Ceao! Ceao!

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …. şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., identificat ulterior ca fiind …..

 ….: Salut, bro!

….: Ce faci ?

….: Bine. Tu?

…..: Uite sunt pe aicea, pă la mine. Hai că vin și eu în …minute. Unde te găsesc?

….: Ei…ies în …..

….: Ăă…am înțeles! Păi și unde te…?

….: Prin zonă…dă-mi un telefon.

….: Păi nu contează, eu te aștept…asta e că sunt …. minute stau în mașină, mai mă uit pe net.

….: Ok, ok. În spate.

…: Da! Bine! Bine! Hai!

….: Te pup!

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,Bro intro ora plec de la munca…trec si eu la tine?”

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….. şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel

….: Sărut’ mâna!

DOAMNĂ: Ce zici, bro?

….: Vis-a-vis de ….

DOAMNĂ: Am înțeles! Hai că vin și eu în ….minute maxim.

….: Bine! Sărut’ mănâ!

DOAMNĂ: Pup!

….: Pa! Pa!

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc. …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., identificat ca fiind inc. …..

….: Da!

….: Ce faci, mă?

….: Bine! Tu?

…..: Ce dracu…la …. aicea!

….: Unde ești mai exact?

….: La vecinu în spate!

….: Vino la …. la ștrand!

….: Păi da, am trecut pe acolo, da erau…neinteligibil…ăia pe acolo, vino și tu aici în față la vecinu. Poți ?

….: Vino mai aproape pe colț, pe ….

….: Bine! Pa!

….: Pa!

 

 Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., către care s-a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,,Și nu veni cu mâna în buzunar”

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., către care s-a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,,Du-te la ….”

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …..

 DOMN: Da! Sunt în spate!

….: Și eu!

DOMN: Ai auzit? Sunt în spate, bro!

….: Și eu! Hai că acum cobor! Pa!

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …. de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,Cand vin?”

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel …. şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., către care s-a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,,Ne vedem diseară?”

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel …. şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., către care s-a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

 ,,Bai  nu știu încă te sun imediat când e sa ne vdm”

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel …. şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., către care s-a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,,Nimic. Ti-am zis ca te sun nu am facut Nmk. POSIBIL NU ARE MARFĂ”

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel …..

 ….: Salut!

DOMN: Ce faci?

….: Bine.Tu?

DOMN: Ne vedem?

….: Ne auzim într-o oră, două.

DOMN: ….?

….: Aha!

DOMN: Bine! Hai!

….: Pa!

 Comunicare purtată  în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,Vin in …. min?”

 Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc. …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., către care s-a trimis un mesaj cu următorul conţinut:

,,Sa INI aduci și mașina când vii”

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …. şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …..

 DOMN: Sunt jos, dar stai că…(limbaj trivial)…

….: Unde ești?

DOMN: Eu sunt puțin mai sus…pe stradă…aproape de magazinele alea două lipite

….: Aa…

DOMN: Pe strada asta sunt. Vii spre …., nu?

….: Da.

DOMN: Hai!

 Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc. …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …. şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel …..

DOMN: Haide …. că…

….: Vin într-un minut. Auzi?

DOMN: Ee…

….: Cum se numește? N-aveți și voi mărunt?

DOMN: Nu am…să mor aici dacă am…n-am nici un mărunt…

….: Mamă…

DOMN: Deci…n-am nicun mărunt…să…(limbaj trivial)…

….: Mai aveți vreun ban cumva?

DOMN: Păi…n-avem…dacă nu ești tu cu noi…

….: Am înțeles! Am înțeles! Haide că vin acum.

DOMN: Hai! Hai! Te aștept jos!

….: Pa!

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …. şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel …..

…..: Da!

DOMN: Ce faci, mă?

….: Bine. Tu?

DOMN: Uite…pe la ….…pe la parc…aia…cofetăria aia …..

….: Am înțeles. Eu pe acasă.

DOMN: Am zis că trecem pe la tine.

….: Da, da, da.

DOMN: Hai! Mersi! Te pup!

….: Te pup! Pa! Pa!

DOMN: Ceao!

 Convorbire purtată în ziua de …., la ora …. între inc. …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …..

 DOMN: Ăă…vin în …. minute.

….: Păi?

DOMN: Vorbim.

….: Bine.

 Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …. şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …..

 DOMN: Salut! Tot pe la …. ești?

….: Da, da, da.

DOMN: Bine. Hai că ajung și eu în …. minute. Unde? La ce intrare?

….: La aia, la covrigi acolo ne vedem.

DOMN: La …., la covrigi?

….: La …. ….. Știi unde este? De aia zic.

DOMN: Nu prea știu.

….: În parcare, la prima intrare în dreapta, din parcare.

DOMN: La prima intare în dreapta, nu? La prima intare în dreapta…știi unde?

….: În parcare.

DOMN: Neinteligibil.

….: Bă frate, la prima intrare.

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc. …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …. şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …..

DOMN: Ce faci, drace?

….: Bine. Tu?

DOMN: Cobori și tu până în fața blocului?...(neinteligibil)…acum ajung în fața blocului……. minute.

….: Bine! Neinteligibil.

DOMN: Hai că vin acum. Pa!

….: Pa!

 Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …., de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,Hai”

Comunicare purtată în ziua de …., la ora …., între inc.  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel …, de la care s-a primit un mesaj cu următorul conţinut:

,,…. sunt sunama”

Convorbire purtată în ziua de …, la ora …., între inc. …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …..

 DOMN: Salut bro! Ce faci?

….: Bine! Tu?

DOMN: Ia zi! Te scot pe afară la o bere?

….: În cât timp?

DOMN: Ăă…… de minute cred.

…: Ok.

DOMN: Mă spăl și eu repede.

….: Ok.

DOMN: Bine, hai că ne vedem la tine! Hai! Pa! Pa!

….: Te pup!

 Coroborând mijloacelele de probă administrate în cauză, s-a stabilit faptul că întâlnirile dintre inc. …. şi utilizatorii posturilor telefonice la care s-a făcut referire anterior, au avut drept scop derularea de tranzacţii ilicite de comercializare/achiziţionare de droguri ….. La emiterea acestei concluzii s-a avut în vedere faptul că întâlnirile au avut loc pentru o perioadă scurtă de timp, faptul că inculpatul era anunţat în prealabil cu privire la sosirea clienţilor, faptul că inculpatul era persoana care stabilea ora întâlnirilor, faptul că inculpatul a adus la cunoştinţa consumatorilor împrejurarea că la un moment dat nu avea droguri …. şi faptul că în aceste condiţii întâlnirile nu se puteau realiza, faptul că un număr mare de persoane apela la serviciile inculpatului la diferite ore, inclusiv pe timpul nopţii şi faptul că acest mod de operare folosit de inculpat în activitatea infracţională a fost confirmat de datele şi informaţiile obţinute de organele de poliţie pe parcursul activităţilor de supraveghere operativă soldate cu depistarea suspectului …. şi a inculpatului …..

În cauză se va dispune clasarea faţă de utilizatorii posturilor telefonice cu nr. …., …., …., …., …., …, …., …., …, …, …., …., …, …, …, …, …, …., …, persoane neidentificate, sub aspectul săv. infr.prev. de art. 4 alin. …din Legea 143/2000, întrucât actele de urmărire penală efectuate în cauză nu au fost de natură să conducă la identificarea cantităţilor de … achiziţionate şi a sumelor de bani achitate cu titlu de preţ.

 De asemenea în cauză se va dispune clasarea faţă de …. sub aspectul  săv. infr. prev. de art. 2 alin….. din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 din c.p. constând în comercializarea de droguri …. către utilizatorii posturilor telefonice cu nr. …., …., …., …., …., …., …., …, …, …, …, …, …., …, …, …, …., …, …, întrucât actele de urmărire penală efectuate în cauză nu au fost de natură să conducă la identificarea cantităţilor de …. comercializate şi a sumelor de bani încasate.

Mijloacele de probă administrate în cauză, de natură să confirme caracterul de obişnuinţă  cu care inc. … a acţionat în activitatea infracţională, urmează să fie  avute în vedere de instanţa penală, la stabilirea gradului de pericol social al faptelor comise de inculpat. 

IV. Faţă de rezultatul actelor de urmărire penală efectuate, în cauză s-a procedat la efectuarea de supravegheri operative a zonei de domiciliu a inculpatului …, în vederea depistării de persoane care îşi procurau droguri …. de la  acesta.

La data de … în jurul orei …, lucrători de poliţie din cadrul …  au constituit un dispozitiv de supraveghere al blocului … şi al autoturismului marca … cu nr. de înmatriculare …. utilizat de inculpatul …. şi familia acestuia.

În aceste condiţii, în jurul orei …. în zona supravegheată,  a fost observat autoturismul marca … de culoare … cu nr. de înmatriculare …, în interiorul căruia se aflau conducătorul auto şi o altă persoană de sex masculin care ocupa locul dreapta faţă.

Persoana care ocupa locul dreapta faţă în autoturism, a coborât  şi s-a deplasat în spatele …., respectiv la intrarea de acces din spatele imobilului, pe parcursul deplasării purtând comunicări telefonice.  Lucrătorii de poliţie au putut observa în aceste condiţii semnalmentele persoanei.

După un interval scurt de timp, inc. …. a fost observat deschizând uşa de acces din spatele blocului, discutând cu persoana de sex masculin, primind o sumă de bani de la aceasta şi ulterior a fost observat predând către această persoană un obiect de mici dimensiuni.

Persoana de sex masculin a introdus obiectul primit de la inc. … în buzunarul pantalonului, după care a revenit în grabă la autoturismul cu nr. de înmatriculare …, parcat în zonă.

Autoturismul s-a pus în mişcare deplasându-se pe ruta ….. În zona străzii …, persoana de sex masculin cu privire la care s-a observat că a efectuat o tranzacţie cu inc. …., a coborât din autoturism, continuându-şi deplasarea pe jos, în timp ce autoturismul a demarat în viteză.

Imediat după coborârea din autoturism, persoana de sex masculin a fost interpelată de lucrători din cadrul Jandarmeriei. Lucrătorii din cadrul Jandarmeriei au stabilit că persoana are identitatea de …..

Dosarul având ca obiect depistarea inc….., a fost înregistrat la Direcţia de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cu nr. …..

Prin ordonanţa din data de …. s-a dispus reunirea dosarului nr. … cu dosarul nr. …., pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei.

La solicitarea lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei, inc. …. a predat …. ambalate într-o …. din material plastic transparent. Obiectul  a fost ridicat şi  introdus într-un plic sigilat cu sigiliul MI nr. …..

Asupra inculpatului s-a găsit şi un telefon mobil marca …. cu seria ….cu nr. de apel …..

Potrivit raportului de constatare tehnico-ştiinţifică nr. …. din data de … s-a stabilit că proba supusă expertizării este constituită din cantitatea de … grame ….

Proba a fost consumată în procesul analizelor de laborator.

…. face parte din categoria drogurilor …., fiind prevăzut în tabelul anexă nr….. din Legea 143/2000.

Verificările efectuate de organele de poliţie au stabilit că autoturismul cu nr. de înmatriculare … figurează ca fiind proprietatea ….., cu adresa în ……. Prin ordonanţa din data de …. s-a dispus ridicarea de la ….. CNP …., sub luare de dovadă, de documente cu privire la autoturismul marca …. cu nr. de înmatriculare …., în vederea identificării persoanei care a condus la data de …. autoturismul în litigiu.

 Examinându-se documentele predate s-a stabilit faptul că la data de …., autoturismul nr. de înmatriculare …., a fost înstrăinat de către …. către …, în baza facturii fiscale nr…...

Din declaraţiile date pe parcursul urmăririi penale de către …… a rezultat că în data de …. autoturismul cu nr. de înmatriculare … a fost condus de o persoană cunoscută sub apelativul de …..

…. a negat că ar fi achiziţionat droguri de risc şi pentru această persoană.

Fiind audiat pe parcursul urmăririi penale în calitate de suspect, …. a declarat că este utilizatorul postului telefonic cu nr. …..

…. a declarat că drogurile …. găsite asupra sa în  data de …. au fost procurate în aceeaşi zi, de la o persoană cunoscută sub apelativul de …, în schimbul sumei de …. lei.

…. a negat faptul că în data de …. s-a deplasat cu autoturismul …. în zona locului de domiciliu a inc. …. şi totodată faptul că s-a întâlnit cu inc. … în scopul de a achiziţiona ….

În aceste condiţii … a declarat că îl cunoaşte doar din vedere pe inculpat şi a negat faptul că în data de … a avut o comunicare telefonică cu acesta.

Ulterior,  … a revenit asupra depoziţiilor anterioare menţionând  faptul că are salvat în telefonul său nr. de telefon al inculpatului, faptul că într-adevăr în data de … s-a deplasat cu autoturismul ….în zona locului de domiciliu a inculpatului, negând însă că a avut o întâlnire cu inc. …..

Din declaraţia dată de …. a rezultat că drogurile …. găsite asupra sa în data de …. aveau ca destinaţie consumul propriu precum şi faptul că prin cartier s-a auzit că inc. … este implicat în vânzarea de ….

Cu luarea în considerare a faptului că din probele administrate în cauză a rezultat fără putere de tăgadă că …. şi inc. …. au stabilit o întâlnire în data de …., urmată de derularea unei tranzacţii ilicite,  s-a  dispus ridicarea  postului telefonic deţinut de ….

Prin ordonanţa din data de …. s-a dispus indisponibilizarea  unui telefon mobil marca … cu seria …. cu nr. de apel …, ridicat de la inc. …, prin instituirea unui sechestru asigurător asupra acestuia în vederea confiscării speciale.

Măsura a avut în vedere necesitatea efectuării unei percheziţii informatice în scopul identificării de probe relevante pentru fondul cauzei.

Telefon mobil marca ….cu seria IMEI …. cu nr. de apel …. a fost restituit către inc. …., sub luare de dovadă cu luarea în considerare a faptului că inc. …. are calitatea de consumator în raport cu inc. …. care a avut calitatea de dealer, de împrejurarea că datele informatice identificate în telefonul mobil ridicat de la …. au fost copiate, faţă de împrejurarea că datele relevante pentru cauză privesc doar comunicările dintre cei …. inculpaţi.

Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, în prezenţa unui apărător ales, …., a declarat faptul că nu îşi menţine declaraţia dată în calitate de suspect.

În aceste împrejurări inc. …. a menţionat că în data de …., s-a deplasat la blocul unde locuieşte …. cunoscut sub apelativul de …., după ce în prealabil l-a contactat telefonic pe acesta şi i-a transmis să coboare. Întâlnirea dintre …. şi … a fost urmată de desfăşurarea unei tranzacţii de vânzare/cumpărare …, în cantitate de …. grame, în schimbul sumei de … lei încasată de inc. ….

Inc. …. a recunoscut şi faptul că deplasarea la blocul unde locuia inc. …., s-a efectuat cu un autoturism marca … de culoare …, condus de o persoană cunoscută sub apelativul de … precum şi faptul că după achiziţionarea de …. de la …, inc. … a urcat în acelaşi autoturism cu care s-a deplasat până în zona străzii ….

Inc. … a recunoscut că după ce a ajuns în zona …. a coborât din autoturism şi ulterior după ce a mers circa …. metri a fost interpelat de lucrători din cadrul Jandarmeriei.

Inc. …. la solicitarea lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei, a predat acestora cantitatea de …. deţinută asupra sa.

Din declaraţia inc. … a rezultat faptul că a mai achiziţionat …. de la inc. …şi în urmă cu …. luni, respectiv după revenirea  sa din … pe teritoriul României.

Din examinarea comunicărilor efectuate prin telefon de către inc. …., interceptate şi înregistrate în temeiul mandatelor de supraveghere tehnică emise de instanţa penală, s-au identificat comunicări derulate între inc. … şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …, identificat ulterior în persoana inc. …..

Comunicări telefonice inc. … şi inc. …  în data de …

În ziua de …., la ora …., numitul  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …  este contactat de către un DOMN aflat la postul telefonic cu numărul de apel …, ocazie cu care poartă următoarea discuție în limba română:

…. : Alo!

….: Da!

….: Alo!

….: Da!

….: Salut, boss! Ce faci, mă, barosane?

…. Bine. Tu?

….: Știi cine e, nu?

….: Aha.

….: Mi-am schimbat numărul.

….: Am înțeles!

….: Ăă…da…poți să-mi dai și mie pe whatsapp…un de-ăla…care mi-ai lăsat tu mie, privat, să-ți spun ceva?

…: Aha!

….: Îmi lași acuma?

În ziua de …, la ora … numitul  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …  este contactat de către un DOMN aflat la postul telefonic cu numărul de apel …, ocazie cu care poartă următoarea discuție în limba română:

…: Da!

….: Ăă…bro!

…: Ă?

…: Vezi că plec acuma de acasă.

…: Bine.

…: Te sun când ajung la tine, da?

…: Bine.

…: Te pup! Pa!

…: Pa!

În ziua de …, la ora …, numitul  … aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …  este contactat de către un DOMN aflat la postul telefonic cu numărul de apel …, ocazie cu care poartă următoarea discuție în limba română:

…: Alo!

…: Bro, cobori și tu? Că mă grăbesc, te rog!

…: Bine. Pa!

…: Sunt aicea la tine în spate.

…: Pa!

Convorbirile purtate între inculpaţii …. şi … în intervalul orar …, conferă valoare probatorie menţiunilor din cuprinsul declaraţiei dată în calitate de inculpat de către …., întrucât confirmă faptul că întâlnirea s-a stabilit anterior prezentării inculpatului …. la locul de domiciliu al coinculpatului …., faptul că negocierea tranzacţiei respectiv cantitate/preţ s-a realizat în condiţii de securitate prin intermediul aplicaţiei whatsapp,  faptul că inculpatul … a fost anunţat de către … să coboare în spatele blocului.

Aceste mijloace de probă sunt confirmate la rândul lor de rezultatul activităţilor de supraveghere operativă demarate de organele de poliţie.

Din examinarea conţinutului comunicărilor telefonice purtate între aceleaşi persoane ulterior orei …,  s-au conturat indicii în sensul că inc. ….. după depistarea sa de către lucrători din cadrul Jandarmeriei şi ridicarea din posesia sa a drogurilor …. deţinute fără drept, a avut o nouă întâlnire cu inc. …., având drept scop vânzarea/cumpărarea de …..

Cu ocazia reaudierii la data de …., inc. …., a recunoscut faptul că în data de …. după depistarea sa de către lucrători din cadrul Jandarmeriei şi după ridicarea din posesia sa a cantităţii de …. grame …. deţinută fără drept, l-a contactat telefonic pe inc. …., s-a întâlnit cu acesta şi a procurat în schimbul sumei de … lei cantitatea de …. grame …, în vederea consumului propriu.

Din declaraţia inc. …. a rezultat că în momentul reîntâlnirii cu coinc. …., a adus la cunoştinţa acestuia faptul că a fost prins de jandarmi precum şi faptul că asupra sa s-a găsit ….. Potrivit menţiunilor din cuprinsul declaraţiei dată de …., replica inculpatului ….a fost aceea că ,,îi pare rău,,. 

În ziua de …, la ora …, numitul  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel …  primește un mesaj de la un Domn, aflat la postul telefonic cu numărul de apel … cu următorul conţinut:

,,Bro cf”

În ziua de …, la ora …, numitul  … aflat la postul telefonic cu numărul de apel …  primește un mesaj de la un Domn, aflat la postul telefonic cu numărul de apel … cu următorul conţinut:

,,Nu mai am baterie sunt la tn”

În ziua de …, la ora …, numitul  … aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  primește un mesaj de la un Domn, aflat la postul telefonic cu numărul de apel … cu următorul conţinut:

,,Cobori te rog”

În ziua de …., la ora …, numitul  … aflat la postul telefonic cu numărul de apel ….  trimite un mesaj către un Domn, aflat la postul telefonic cu numărul de apel …. cu următorul conţinut:

,,Acm”

În cauză a mai fost identificată o comunicare purtată între inc. …. şi inc. … în ziua de …. la ora …..

….: Da!

….: Ce faci, mă?

….: Bine! Tu?

….: Ce dracu…la … aicea!

…: Unde ești mai exact?

….: La vecinu în spate!

….: Vino la … ….!

…: Păi da, am trecut pe acolo, da erau…neinteligibil…ăia pe acolo, vino și tu aici în față la vecinu. Poți ?

…: Vino mai aproape pe colț, pe …..

….: Bine! Pa!

…: Pa!

PERCHEZIŢIE în SISTEM INFORMATIC

Instanţa penală la solicitarea Direcţiei  de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  a emis mandatul de percheziţie informatică nr. …., prin care a încuviinţat percheziţionarea sistemului informatic ridicate de la inc.  … respectiv: telefon mobil marca …. cu seria …. cu nr. de apel …..

Prin ordonanţa din data de …. s-a dispus percheziţionarea informatică a telefonului mobil ridicat de la inc. …. de către lucrători de poliţie din cadrul  ….

Conform raportului de extracţie a datelor informatice, în memoria telefonului au fost identificate comunicări relevante pentru cauză, prin intermediul aplicaţiei whatsapp între inc. …. şi inc. ….. În ceea ce priveşte postul telefonic cu nr. …. utilizat de inc. …, în activitatea infracţională, s-a stabilit că acesta era salvat în memoria telefonului inculpatului …, ca fiind corespondent unei persoane cu apelativul de …..

 

Comunicările prin intermediul mesageriei whatsapp au avut loc în data de …., …. şi ….

Comunicarea din data de ….

….– Ce faci ….?

… – Mai nimic, tu?

… – Uite la …. Eşti acasă? Că vin până la tine? Să..

… – Da.

…. - Ajung în … minute. Te pup!

……………………………………………………………………………….

…. – Coboară, că am ajuns! Vino la …., în spate la tine!

…. – Păi de ce?

…. – Păi că sunt aici, la tine la …., în spate. Hai vino!

…. – Bine.

…. – Ai coborât?

… – Acum.

…. - Ai coborât? Sunt şi nişte vecini la tine în grădină. Joacă table.

…. – Păi ţi-am zis în faţă!

… – Hai că sunt în spate. Ieşi tu pe aici! Te rog! Te rog! Ca să nu mai ocolesc.

… – Păi sunt ăia …! De aia ţi-am zis. Că am mai fost.

…. – Păi ieşi tu! Şi mergem până la centrală, aici.

…. – Ne vedem la centrală!

…. – Sunt aici! Deja!

…. – Ok.

… – Boss, nu mai am baterie. Unde eşti? Unde eşti?

… – Imediat!

Potrivit menţiunilor făcute de inc. …. pe parcursul comunicării a reieşit faptul că în data de …., inculpatul  pe parcursul  executării de activităţi infracţionale de comercializare de …., a observat faptul că în spatele blocului său de domiciliu, respectiv în grădina blocului se aflau mai mulţi locatari care jucau table, motiv pentru care a întreprins ca măsură de precauţie schimbarea locului de întâlnire cu clienţii săi. Astfel deşi în mod obişnuit tranzacţiile ilicite se executau în spatele blocului de domiciliu al inculpatului …., în data de …. acesta a solicitat coinculpatului …. să vină la intrarea din faţă a blocului şi ca urmare a rugăminţii acestuia s-au întâlnit în cele din urmă la ….. din apropierea locului de domiciliu al inc. …..

Conţinutul comunicării a confirmat caracterul ilicit al întâlnirii ce a avut loc între inculpaţi.

Comunicarea din data de ….

…. – Ce faci ….?

…. – ….? Eşti acasă?

…. – …., poţi să îmi răspunzi şi mie, te rog!

…. – Sal, …!

 …. – Salut! Eşti acasă? Eşti acasă?

…. – Sunt pe afară.

…. – Unde? Că sunt cu maşina, ajung repede.

… – Mă duc la ….

…. – Şi pot să vin acolo, după tine?

…. – Da.

…. – Unde ne vedem, la …, la …?

… – Da.

…. – Ok. În cât timp ajungi? Eu ajung în …. minute.

…. – Şi eu.

…. – Ce faci? Am ajuns.

Conţinutul comunicării dintre inculpaţii …. şi …., a fost de natură să confirme faptul că inculpatul …. pe parcursul ieşirilor sale în diverse locuri publice, transporta asupra sa droguri … în scop de comercializare.

Comunicarea din data de ….

…. – Ce faci …?

 …. - Pe afară.

…. – Unde eşti că vin după tine?

…. – Ne vedem în … la …., la ….

…. – Ok.

…. –  …, vezi că sunt şi eu aici cu …. I-am dat ei bani şi pentru mine.

… – Unde sunteţi? Eu sunt la ….

… – Vino în faţă la magazine, aici! Sau vine … la tine?

…. – Unde frate?

… – Vine …., în faţă la ….

În data de …, inc. …. a achiziţionat droguri …. de la inculpat prin intermediul numitei …. utilizatoarea postului telefonic cu nr. …. Inc. … l-a încunoştinţat pe … cu privire la faptul că  suma de bani reprezentând contravaloarea drogurilor …. ce urmau a fi remis, a fost înmânată numitei ….

Inc. … a fost supus unei evaluări din partea ….

Raportul de evaluare a concluzionat în sensul că  se impune includerea persoanei evaluate în circuitul de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri. La data de …. inculpatul … a semnat acordul de asistenţă medicală, psihologică şi socială.

Prin ordonanţa emisă de Direcţia de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la data de …. s-a dispus includerea în programul de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, a inc. …..

În ceea ce priveşte valoarea cheltuielilor ocazionate de expertizarea de droguri …, s-a stabilit faptul că în prezent valoarea estimativă  a unei analize …. este în cuantum de …. lei iar valoarea  unei analize ….  este în cuantum de …. lei. Valoarea cheltuielilor judiciare va avea în vedere şi suma de …. lei, ocazionată de cheltuielile ocazionate de comunicarea  actelor de procedură.

V. La data de …. în jurul orei …., lucrători de poliţie din cadrul ….,  au constituit un dispozitiv de supraveghere al blocului … şi al autoturismului marca … cu nr. de înmatriculare …. utilizat de inculpatul …. şi familia acestuia.

În aceste condiţii, în jurul orei …. în zona supravegheată, respectiv în spatele blocului ….,  a fost observat inc. …., stabilindu-se că acesta aştepta o anumită persoană.

În jurul orei …., în parcarea din spatele blocului …., în apropierea scării …, şi-a făcut apariţia autoutilitara marca …. de culoare …. cu nr. de înmatriculare …., din care a coborât conducătorul auto. În aceste condiţii, lucrătorii de poliţie au observat semnalmentele acestei persoane de sex masculin.

Organele de poliţie au observat că persoana de sex masculin care a coborât din autoutilitară, s-a deplasat în locul unde se afla inc. …., a discutat cu acesta, a predat către inculpat o sumă de bani şi a primit de la acesta un obiect de mici dimensiuni. Finalizarea tranzacţiei a fost urmată de intrarea inc. …. în incinta blocului …. şi de revenirea persoanei de sex masculin la  autoutilitara marca …..

Procedându-se la supravegherea autoutilitarei, s-a constatat că autovehiculul s-a deplasat pe …., a efectuat o întoarcere la intersecţia cu …, după care a staţionat pe partea dreaptă.

Conducătorul auto a coborât şi s-a deplasat la o instituţie bancară amplasată în zonă.

La ieşirea din instituţia bancară, conducătorul autoutilitarei a fost interpelat de lucrători din cadrul Jandarmeriei, stabilindu-se astfel că are identitatea de ….

Dosarul având ca obiect depistarea suspectului …, a fost înregistrat la Direcţia de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cu nr. …..

Prin ordonanţa din data de … s-a dispus reunirea dosarului nr. …. cu dosarul nr. …, pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei.

La solicitarea lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei, suspectul …. a predat …. ambalate într-o … din ….. transparent. Obiectul  a fost ridicat şi  introdus într-un plic sigilat cu sigiliul MI nr. ….

Asupra suspectului s-a găsit şi un telefon mobil marca …. cu nr. de apel ….

Potrivit raportului de constatare tehnico-ştiinţifică nr. …. din data de …. s-a stabilit că proba supusă expertizării este constituită din cantitatea de …. grame …..

Proba a fost consumată în procesul analizelor de laborator.

… face parte din categoria drogurilor …., fiind prevăzut în tabelul anexă nr…..din Legea 143/2000.

Verificările efectuate de organele de poliţie, au stabilit că autoturismul cu nr. de înmatriculare …. figurează ca fiind proprietatea ….cu adresa în ….

Fiind audiat pe parcursul urmăririi penale în calitate de suspect, …., a declarat faptul că este utilizatorul postului telefonic cu nr. …., faptul că îl cunoaşte pe inc. ….de aprox. ….an, în raport de data audierii precum şi faptul că l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul unor prieteni.

În legătură cu modalitatea de derulare a activităţilor de procurare de droguri … de către suspectul …. de la inc. …., s-a precizat faptul că astfel de tranzacţii au avut loc de nenumărate ori, faptul că întâlnirile dintre suspect şi inculpat erau stabilite prin comunicări telefonice, purtate atât  pe aplicaţia whatsapp cât şi prin intermediul unor apeluri în regim normal, faptul că inc. …. comercializa un gram de … cu suma de … lei, precum şi faptul că tranzacţiile de vânzare/cumpărare de droguri, se executau în zona locului de domiciliu a  inculpatului. În acest sens suspectul a făcut precizarea că uneori inc…. se deplasa la autoturismul în care era aşteptat de suspect, alteori suspectul se deplasa la scara blocului inculpatului.

Suspectul …. a declarat că avea cunoştinţă atât despre locul de domiciliu al inculpatului cât şi despre postul telefonic folosit de către acesta. Suspectul a menţionat faptul că anterior stabilirii unei legături personale cu inculpatul …. a aflat aceste date  prin intermediul unor prieteni.

Totodată suspectul a declarat că îl cunoştea pe inc. …. sub apelativul de …..

Cu privire la evenimentele derulate în data de …., suspectul …., a declarat că s-a deplasat la domiciliul inc. …. cu aprox. în jurul orei …., faptul că l-a contactat în prealabil pe acesta pe telefon precum şi faptul că la întâlnire s-a deplasat cu autoutilitara  marca …..

Din declaraţia suspectului, a rezultat că tranzacţia de cumpărare de droguri …. de la inc. …., s-a realizat în zona scării din spatele blocului unde locuieşte inculpatul şi a presupus remiterea de către suspect a sumei de …. lei către inculpat şi primirea de la acesta a unei cantităţi echivalente de …..

Potrivit menţiunilor din cuprinsul declaraţiei suspectului, inculpatul …. în momentul întâlnirii cu suspectul îl întreba pe acesta ce sume de bani deţine în vederea achiziţionării de …. şi după aflarea sumei, inculpatul ştia ce cantităţi de … intenţionează să fie achiziţionate de către suspect.

Astfel dacă suspectul îi spunea că are asupra sa suma de …. lei, inculpatul ştia că trebuie să îi remită ….. cu …., dacă suspectul avea asupra sa suma de …. lei, inculpatul ştia că trebuie să îi remită … cu …..

Suspectul …., a declarat că a achiziţionat de la inc. …. în decursul unui an, cantităţi de …. cuprinse între …. grame …., cu o frecvenţă în achiziţionare de ….zile, ….zile şi respectiv …. zile.

Suspectul a declarat că în principiu, consuma …. la sfârşit de săptămână.

Din declaraţia suspectului a reieşit faptul că are salvat în memoria postului său telefonic, numărul de apel al inc. … respectiv …. sub apelativul de …..

Suspectul …. a fost supus unei evaluări  din partea …..

 Raportul de evaluare a concluzionat în sensul că nu se impune includerea persoanei evaluate în circuitul de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

Suspectul  este cunoscut cu antecedente penale care nu atrag starea de recidivă.

Din examinarea comunicărilor efectuate prin telefon de către inc. …., interceptate şi înregistrate în temeiul mandatelor de supraveghere tehnică emise de instanţa penală, s-au identificat comunicări derulate între inc. …. şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …., identificat ulterior în persoana suspectului …..

În ziua de …., la ora …., numitul  …. aflat la postul telefonic cu numărul de apel  …. a fost contactat de către …. utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel ….

….: Gata! Hai că suna telefonul ala. Ăă…păi trebuia să răspund, de fapt răspunsesem la el…și tu ai răspuns…după…ăă cum îi zice…păi mi-am uitat și eu la tine setul ăla de săpunuri…

…..: Am înțeles!

….: Vin și eu…Mi-l dai și mie?

….: Da…când vii? În cât timp?

…: Da? Păi eu acuma sunt exact pe la mine, sunt aicea pe la ….

…: Așa!

…: Nu știu…….minute că și plouă…habar n-am

….: În spate? În față?

….: Păi unde vrei tu.

…: Mi-e indiferent.

….: Nu, nu, vino în spate că sunt cu aia mare.

….: Ok. Bine. Te pup!

DOMN: Mersi! Pa!Pa!

ora ….

….: Ia zi boss!

….: Bro, eu te văd! Dar nu am chei.

….: Aa…stai acolo!

….: Te pup!

Comunicările purtate prin telefon, în data de …. între suspectul …. şi inc. …, au confirmat faptul că întâlnirea a fost stabilită în prealabil, faptul că suspectul a transmis într-un limbaj codat către inculpat scopul ilicit al întâlnirii, faptul că inculpatul a comunicat la rândul său că a înţeles motivul întâlnirii, faptul că suspectul s-a deplasat la domiciliul inculpatului cu un autovehicul mare precum şi faptul că întâlnirea a avut loc în zona intrării din  spatele blocului în care locuia inc. ….

În cauză au mai fost identificate comunicări purtate între inc. … şi suspectul …., în data de …, la ora … şi …, la ora …, conţinutul acestora având ca obiect vânzarea/cumpărarea de …. Mijloacele de probă obţinute din interceptarea comunicărilor prin telefon efectuate de inc. …, au confirmat susţinerile din cuprinsul depoziţiei suspectului în sensul că acesta în nenumărate rânduri, pe parcursul unui an a procurat …. de la inc. ….

Convorbire purtată în ziua de …., la ora …., între inc.... aflat la postul telefonic cu numărul de apel  ….  şi utilizatorul postului telefonic cu numărul de apel …. identificat ca fiind suspectul …..

 ….: Da!

….: Ce faci, patroane?

….: Bine. Tu?

….: Uite…stăteam prin casă și vorbeam cu ……zic…hai mă că mă duc pe afară!

….: Am înțeles. Ies și eu bro.

….: Da?

….: Da, bro! În spate.

….: În cât timp?

….: Mă găsești.

…: Cât de repede?

…: Când poți tu.

…: Da? E perfect. Eu ajung în nici … minute.

…: Te pup!

Convorbire purtată în ziua de …, la ora …., între inc.  … aflat la postul telefonic cu numărul de apel  … şi utilizatorul  postului telefonic cu numărul de apel …. identificat ulterior ca fiind ….

 …: Salut, bro!

…: Ce faci ?

…: Bine. Tu?

…: Uite sunt pe aicea, pă la mine. Hai că vin și eu în … minute. Unde te găsesc?

…: Ei…ies în ….

…: Ăă…am înțeles! Păi și unde te…?

…: Prin zonă…dă-mi un telefon.

…: Păi nu contează, eu te aștept…asta e că sunt … minute stau în mașină, mai mă uit pe net.

….: Ok, ok. În spate.

…: Da! Bine! Bine! Hai!

…: Te pup!

În raport de conţinutul faptei, modul şi mijloacele de săvârşire, scopul urmărit,  circumstanţele personale precum şi în raport de pedeapsa prev. de lege pentru infracţiunea săvârşită se apreciază că nu există interes public în urmărirea faptei prev. de art. 4 alin. …din Legea 143/2000 săvârşită de către suspectul …..

În raport de  cantitatea de droguri de … procurată şi deţinută fără drept şi  în raport de imposibilitatea consultării suspectei, se apreciază că în cauză nu se impune dispunerea îndeplinirii uneia dintre obligaţiile prev. de art. 318 din C.p.p.

În ceea ce priveşte valoarea cheltuielilor ocazionate de expertizarea de droguri …., s-a stabilit faptul că în prezent valoarea estimativă  a unei analize …. este în cuantum de …. lei iar valoarea unei analize ….  este în cuantum de …. lei. Valoarea cheltuielilor judiciare va avea în vedere şi suma de …. lei, ocazionată de cheltuielile ocazionate de comunicarea  actelor de procedură.

În cauză s-a dispus clasarea faţă de  … sub aspectul săv. infr. prev. de art. 4 alin. …din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 din c.p., constând în aceea că:

-  la data de …. a achiziţionat … în vederea consumului propriu de la inc. ….

-  la data de …. a achiziţionat …. în vederea consumului propriu de la inc. ….cu luarea în considerare a faptului că declaraţia de recunoaştere făcută de …. deşi se coroborează cu conţinutul comunicărilor telefonice, are un caracter retractabil şi nu se coroborează cu mijloace materiale de probă.

 De asemenea în cauză s-a dispus clasarea faţă de …. sub aspectul săv. infr. prev. de art. 2 alin. …. din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p., constând în comercializarea de cantităţi de …. către … în data de … şi respectiv …., cu luarea în considerare a faptului că în cauză conţinutul comunicărilor telefonice  nu se coroborează cu mijloace materiale de probă, astfel încât nu s-a putut stabili cu certitudine cantitatea de droguri … comercializată şi sumele de bani încasate.

 

Instanţa penală  urmează ca la aprecierea gradului de pericol social al faptelor comise de inc. ….,  să aibă în vedere faptul că aspectele aduse la cunoştinţă în data de  … de către  coinculpatul …., cu referire la  depistarea de  lucrători din cadrul Jandarmeriei şi cu referire la ridicarea cantităţii de …. grame …., nu au fost de natură să creeze inculpatului …. vreo stare de temere faţă de repercusiunile legii penale şi nici de natură să conducă la stoparea activităţilor infracţionale.

PERCHEZIŢIE DOMICILIARĂ

VI. La data de …. în temeiul mandatului de percheziţie domiciliară nr. …. emis de …., s-a procedat la percheziţionarea imobilului situat în ….

În momentul descinderii organelor de poliţie, în imobil se aflau inc. …. şi numiţii …. şi …..

Din imobil s-au ridicat următoarele probe:

1.- 2 …. tip …. transparente care conţineau ….

2.- un …. din …. transparent cu capac de culoare … ce conţinea …

3.- un …. de …. din ….. ce prezintă urme de ….

4.-  un …. de …. din …. de culoare … ce prezintă urme de …

5.- o …. din …. transparent tip …. inscripţionată … capacitate aprox …  ce prezintă urme de ….

Potrivit raportului preliminar de constatare tehnico-ştiinţifică  nr…. din data de …  s-a stabilit că proba nr. …este constituită din cantitatea totală de  ….grame  ….. …. face parte din categoria drogurilor …. fiind prevăzut în tabelul anexă nr. …. din Legea 143/2000.

Cantitatea de …. grame …. rămasă după efectuarea analizelor de laborator  (proba nr.1) a fost depusă la camera de corpuri delicte a Inspectoratul General al Poliţiei Române - DCJSEO conform dovezii seria … nr…. din data de ….

Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică a concluzionat în sensul că  în probele nr. 3 (….), 4 ( ….), 5 ( ….) s-a pus în evidenţă …..

Proba nr. 2 a fost consumată în procesul analizelor de laborator.

Proba nr. 5 după extracţie a fost distrusă.

Cuantumul cheltuielilor judiciare ocazionate de efectuarea raportului de constatare tehnico-ştiinţifică indicată în cuprinsul raportului este de …. lei, cu luarea în considerare a faptului că valoarea unei analize …. (analiză prin ….) este de …. lei iar valoarea unei analize ….  (analiză prin ….) este de …. lei.

Din imobil s-au ridicat şi echipamente ….. destinate folosirii la …..respectiv: …. inscripţionat …., desigilat, folosit, un ….. din …. inscripţionat …., capacitate …., desigilat, folosit, ….. inscripţionat ….., desigilat, un …. din …. inscripţionat …., desigilat, folosit, două ….. inscripţionate ….., două …. inscripţionate …., …. din …. inscripţionat ….., desigilat, folosit, …. din …. inscripţionat …..,…. din …. inscripţionat …., desigilat, …. din …. de …., inscripţionat …., …. din …. inscripţionat …., ….. din …. inscripţionat …., desigilat, un ….de culoare ….inscripţionat …., un …. de culoare …. inscripţionat …., …. de culoare …. inscripţionată …., desigilată ce conţinea …., …. din …. de culoare …., sigilate, inscripţionate ….., capacitate …., …. din …. de culoare …., capacitate …, inscripţionat ….,  …. din …. de culoare …., capacitate …., inscripţionat ….,  ….. de culoare …. inscripţionate …., …. din …. de culoare …. cu ….care conţineau …., …. din …. de culoare …,…., …. conţinând …., …. de culoare …. prevăzut cu …., inscripţionat …., …. de culoare …., inscripţionată …., ce conţinea … şi la care era ataşat … de culoare …, prevăzut cu …. şi inscripţionat …., …. inscripţionat …. prevăzut cu ….. şi …., …. de culoare …., …. de culoare …, capacitate …., inscripţionate …., … dintre acestea fiind sigilate şi … desigilat, …. de culoare …. inscripţionate …., desigilate, …. de culoare …, desigilat, inscripţionat …., ….de culoare … tip …., inscripţionate …., … dintre acestea fiind desigilate, … de culoare …, …., capacitate …., fiecare, desigilate, un …. de culoare …. inscripţionat …., capacitate …., desigilat, …. de culoare …., inscripţionat …., capacitate …., desigilat, …. de culoare …., inscripţionate …., desigilate, un … de culoare …., inscripţionat …., …. inscripţionate …., …. inscripţionat …, …. de …., inscripţionată …..

De asemenea din imobil s-a ridicat suma de …. lei şi un număr de …. telefoane mobile utilizate de inculpat respectiv: telefon mobil marca …, model …., de culoare …, cu seria IMEI …. şi nr. de apel …., un telefon mobil marca …. de culoare …., cu dublu SIM, cu seria IMEI …. cu cartelă …. cu seria ….. şi nr. de apel …...

Prin ordonanţa din data de  …. s-a dispus indisponibilizarea sumei de …. lei,  a unui  telefon mobil marca …, model …, de culoare …, cu seria IMEI …. şi nr. de apel ….,  a unui telefon mobil marca … de culoare …, cu dublu SIM, cu seria IMEI …. cu cartelă … cu seria … şi nr. de apel …., precum şi a  echipamentelor şi …., bunuri destinate folosirii la …..

Măsura asiguratorie a sechestrului  s-a comunicat inculpatului …..

Suma de …. lei a fost consemnată la …. conform  recipisei de consemnare nr…..din data de …..

 Percheziţia domiciliară a fost urmată  de percheziţionarea autoturismului …. de culoare …. cu nr. de înmatriculare …., în interiorul acestuia nefiind găsite bunuri care să intereseze fondul cauzei.

PERCHEZIŢII ÎN SISTEME INFORMATICE

Instanţa penală la solicitarea Direcţiei  de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a emis mandatele de percheziţie informatică nr. …/UP/…., prin care a încuviinţat percheziţionarea sistemelor informatice ridicate de la inc. …. respectiv:

- telefon mobil marca …, model …., de culoare …, cu seria IMEI …. şi nr. de apel ….,

- telefon mobil marca …. de culoare …., cu dublu SIM, cu seria IMEI …. cu cartelă …. cu seria …. şi nr. de apel ….,  bunuri ridicate de la inculpatul …..

Prin ordonanţa din data de …. s-a dispus percheziţionarea informatică a telefoanelor mobile ridicate de la inc. … de către lucrători de poliţie din cadrul  …..

La data de …. în prezenţa inc. …, a avocatului ales al acestuia …. şi a insp. pr. …., specialişti din cadrul …., au procedat la prezentarea persoanelor prezente a mandatului de percheziţie informatică, a ordonanţei emisă de Direcţia de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi ulterior la deschiderea unui plic … sigilat cu sigiliul …. în care au fost identificate un telefon mobil marca …, model …., de culoare …., cu seria IMEI …. şi nr. de apel …. şi un telefon mobil marca … de culoare …., cu dublu SIM, cu seria IMEI …. cu cartelă …. cu seria …. şi nr. de apel …..

Potrivit procesului verbal întocmit de lucrători de poliţie din cadrul  …., în calitate de specialişti, s-a stabilit faptul că în cazul telefonului mobil marca …., în urma efectuării procesului de copiere s-a constatat că aceasta este criptată. …. a declarat că nu cunoaşte cheia de criptare, motiv pentru care în prezenţa inculpatului şi a apărătorului ales al acestuia telefonul marca …. a fost înmânat lucrătorului de poliţie judiciară ins. pr. …., în vederea identificării datelor relevante pentru fondul cauzei şi efectuării de capturi de ecran, pentru ataşarea la dosarul cauzei.

Clonele dispozitivelor informatice au fost stocate pe un hard disk extern. Activităţile de clonare şi percheziţionare  a mediilor de stocare a datelor informatice şi dispozitivelor mobile s-au efectuat asigurându-se integritatea informaţiilor conţinute de acestea.

La finalul activităţii cele ….. telefoane mobile au fost introduse într-un plic …., sigilat cu sigiliul MAI …. şi semnată spre neschimbare, fiind predat lucrătorului de poliţie din cadrul …...

Inculpatul …. a formulat obiecţiuni cu privire la efectuarea percheziţiei informatice, menţionând următoarele:

- inspector pr. …. a avut acces la telefonul mobil marca …. cu seria IMEI …. şi nr. de apel …. în timpul percheziţiei informatice, acesta fiindu-i înmânat de specialistul din cadrul ….

- inspector pr. …. s-a aşezat la un alt birou, situat în aceeaşi cameră şi a verificat informaţiile din telefon între orele …. după care a predat telefonul specialistului.

- în timpul verificării informaţiilor inspector pr. …. a apăsat pe ecranul telefonului

- plicul …. în care se aflau cele …..telefoane mobile ridicate cu ocazia percheziţiei informatice pe lângă sigiliu purta şi capse.

În raport de obiecţiunile formulate de inc. …. se impun următoarele precizări: verificarea datelor conţinute în memoria sistemului informatic a presupus accesarea acestuia prin sistemul touchscreen, identificarea datelor relevante şi efectuarea unor capturi de ecran. Aceste activităţi s-au efectuat în prezenţa inculpatului şi a apărătorului ales.

Conform raportului de extracţie a datelor informatice, în memoria telefonului …. au fost identificate comunicări relevante pentru cauză, prin intermediul aplicaţiei whatsapp între inc. …. şi inc. …., între inc. …. şi utilizatorul postului telefonic cu nr. ….(…), între inc. ….. şi utilizatorul postului telefonic cu nr. …. memorat în agenda telefonică sub apelativul de ….

În aplicaţia notiţe s-au identificat menţiuni cu privire la nume şi sume de bani.

Conform raportului de extracţie a datelor informatice, în memoria internă a telefonului mobil marca ….., cu seria IMEI ….. cu cartelă …. cu seria ….. şi nr. de apel …. au fost identificate …. contacte, date SIM …, …. mesaje SMS.

Potrivit procesului verbal încheiat de lucrători de poliţie din cadrul …., a rezultat că examinarea mesajelor memorate în telefonul mobil marca …., cu seria IMEI …. nu a condus la identificarea de date relevante pentru fondul cauzei.

 Ca urmare a concluziilor rezultate din percheziţia informatică  telefonul mobil marca …. de culoare …, cu dublu SIM, cu seria IMEI …. cu cartelă … cu seria … şi nr. de apel …., ridicat de la inc. …. a fost restituit către acesta sub luare de dovadă.

Comunicarea prin intermediul aplicaţiei whatsapp purtată între inc. …. şi inc. …. în data de …. a fost identificată şi în telefonul mobil ridicat de la inc. …. şi a fost redată la pct. …. din cuprinsul rechizitoriului.

Comunicare purtată prin intermediul mesageriei între inc. …. şi numita …. utilizatoarea postului telefonic cu nr. …..

…. - Sărut mâna! Nu v-am sunat că nu am făcut nimic… Mâine vă dau cuvântul că vă sun eu!

…. - Bro, nu-i problemă, dar am crezut că nu mai vrei să îmi răspunzi. Scuză-mă, te rog de insistenţă.

În legătură cu aceste comunicări s-a stabilit că nu au memorată data, singura menţiune fiind cu privire la zi respectiv …..

 În ziua de …. între inc. …. şi numita … utilizatoarea postului telefonic cu nr. …s-a purtat următoarea discuţie, prin intermediul mesageriei:

… – Bro, trec la tine ? Că sunt cu colega mea.

… – V-am răspuns pe facebook. Nu ies.

… – Bine, bro!

Comunicare purtată prin intermediul mesageriei între inc. ….. şi numitul ….  utilizatorul postului telefonic cu nr. …., în data de ….

…. - În … minute ajung! Te mai găsesc?

…. - Da. Sună cu ….. minute înainte să vii! Pupi

…. - Păi sunt pe drum. Ajung poate mai repede de …..

…. - K.

Menţiuni identificate în memoria telefonului marca …. la partiţia notiţe:

......

….

......

Rezultatul percheziţiei informatice  efectuată asupra telefonului marca …. ridicat de la inc. ….., a condus la identificarea de menţiuni cu privire la sume de bani reprezentând datorii scadente către inculpatul …., contractate de persoanele cunoscute sub apelativele de ….,  …., …., …., …., …., …., …., …., …., …., …., … precum şi cu privire la sume de bani reprezentând investiţii făcute de inculpat în diferite bunuri respectiv: …

Telefonul mobil marca …, model… de culoare …, cu seria IMEI …. şi nr. de apel …. a fost depus la camera de corpuri delicte a Direcţia Generală de Poliţie a ..conform dovezii seria …. nr….. din data de …..

DATE PRIVIND TRANZACŢII FINANCIARE

Prin ordonanţa emisă în data de …. de Direcţia de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, s-a dispus în conformitate cu disp. art. 153 alin. 1 , 2 şi 3 din C.p.p., comunicarea de către ANAF  prin intermediul ….,  a datelor privind existenţa şi conţinutul conturilor deţinute de inculpatul  …..

Potrivit procesului verbal întocmit la data de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, s-a stabilit  faptul că inculpatul …. este titular al următoarelor conturi curente :

- cont curent IBAN …. deschis la  …. la data de …., titular …. şi împuterniciţi …. şi …..

- cont curent  IBAN ….deschis la ….. la data de …., titular …..

- cont curent IBAN …. deschis la …. la data de …., titular …..

- cont curent IBAN …. deschis la …. la data de …, titular …..

- cont curent IBAN …. deschis la  …. la data de …., titular …..

Instanţa penală la solicitarea Direcţiei de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  a emis mandatul privind tranzacţiile financiare nr. …/UP/…  prin care a autorizat obţinerea de la instituţiile financiare  de înscrisuri privind operaţiunile de alimentare/debitare a conturilor deţinute de inculpat.

În ceea ce priveşte contul deţinut de inc. … la …., s-a stabilit că acesta a fost creditat cu suma de … lei în perioada …., ulterior acestei perioade rulajul creditor/debitor fiind ….

În ceea ce priveşte contul curent IBAN …. deschis la  …., la data de … titular …. şi împuterniciţi …. şi …., din datele transmise de instituţia bancară a rezultat faptul că în data de …. …., a încheiat cu ….,  un contract de economisire creditare prin intermediul reprezentanţilor legali … şi …..

 Contractul a fost reziliat unilateral de către …. în data de …., soldul fiind în valoare de …. la momentul rezilierii.

 ….. a comunicat Direcţiei de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, rulajul creditor/debitor al contului  curent  IBAN …. deschis la …. la data de …., titular …..

S-au identificat creditări ale contului de către inc. …., cu sume semnificative, după cum urmează:

… lei - …. suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - …. suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - …. suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - …. suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - …. suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - …. suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei  - …. suma  a fost transferată din contul IBAN ….

…. lei - …. suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei  - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei  - … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei – … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… lei – … suma  a fost transferată din contul IBAN ….

… a comunicat Direcţiei de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism,  rulajul creditor/debitor al contului  curent  IBAN …. deschis la …. la data de …., titular …..

S-au identificat creditări ale contului de către inc. …, cu sume semnificative, după cum urmează:

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei - … suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

… lei -…. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi ulterior a fost transferată în contul ….

… lei – …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi ulterior a fost transferată în contul …..

… lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. … şi ulterior din această sumă s-a transferat … lei în contul ….

… lei – …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. … şi ulterior din această sumă s-a transferat … lei în contul ….

… lei - … suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi ulterior a fost transferată în contul ….

…. lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi ulterior a fost transferată în contul ….

… lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi ulterior a fost transferată în contul ….

… lei - … suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. … şi ulterior a fost transferată în contul …

… lei – …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. … şi ulterior  parte din această sumă a fost transferată în contul …. şi contul ….

… lei -….  care a reprezentat transfer din contul ….

.. lei –…. care a reprezentat transfer din contul ….

… lei - …. care a reprezentat transfer din contul ….

…. lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

... lei - … suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei - ….. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …..şi ulterior din această sumă …. lei a fost transferată în contul …..

… lei  - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi ulterior a fost transferată în contul ….

…. lei  -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi ulterior a fost transferată în contul …..

… lei  - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi ulterior suma de …. lei a fost transferată în contul ….

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

…. lei – ….. care a reprezentat transfer din contul …

…. lei – …… care a reprezentat transfer din contul …..

… lei -  ….. care a reprezentat transfer din contul …..

…. lei -  ….. care a reprezentat transfer din contul ….. 

….  lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi care ulterior a fost transferată către contul ….

… lei – …. care a reprezentat transfer din contul ….

… lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. şi ulterior din această sumă, suma de …. lei a fost transferată către contul ….

 … lei -  ….. din care suma de …. lei a reprezentat transfer din contul ….

 … lei  - …. care a reprezentat transfer din contul …

… lei - …care a reprezentat transfer din contul ……

 … lei - care a reprezentat transfer din contul …..

 .. lei -  ….. care a reprezentat transfer din contul …..

… lei  - …. care a reprezentat transfer din contul …..

…. lei  - …. care a reprezentat transfer din contul ….

…. lei – …. care a reprezentat transfer din contul ….

… lei – ….  suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

…  lei - ….. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei – …. care a reprezentat transfer din contul ….

…  lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. ….

… lei  - … suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …. Din această sumă, …. lei s-a transferat în contul … iar suma de …. lei a fost transferată către … titularul contul …

… lei – …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

… lei – …. care a reprezentat transfer din contul …

… lei – …. care a reprezentat transfer din contul …

… lei – …. care a reprezentat transfer din contul …

… lei – …. care a reprezentat transfer din contul ….

… lei -  …. care a reprezentat transfer din conturile ….

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

…. lei  - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

…. lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

…. lei – …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

…. lei – …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

…. lei – ….. care a reprezentat transfer din contul …

… lei – …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

…. lei – …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

…  lei – ….. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

… lei  - …. care a reprezentat transfer din contul …

…. lei  - …. care a reprezentat transfer din contul …

… lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

… lei - …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

… lei  - …. care a reprezentat transfer din contul …

… lei – …. care a reprezentat transfer din contul …

…. lei – …. care a reprezentat transfer din contul …

… lei – …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

… lei -  ….  suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

 … lei – …. care a reprezentat transfer din contul …

… lei – …. care a reprezentat transfer din contul …

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

… lei -  …. suma a fost depusă în numerar prin utilizarea cardului cu nr. …

În ceea ce priveşte contul curent  ….. IBAN …. deschis la …. la data de …., titular …., s-au identificat operaţiuni de creditare cu sume  de bani care în mare parte au provenit din transferuri ordonate de titular din contul ….. 

Valoarea totală a sumelor de bani cu care s-a alimentat contul  IBAN …. deschis de inc. …. la …., în perioada …. a fost în cuantum de …. lei. 

Această sumă de bani a făcut atât  obiectul unor transferuri către alte conturi deţinute de inculpat la aceeaşi instituţie bancară respectiv …. şi …., cât şi obiectul unor debitări ordonate de inculpat în favoarea unor comercianţi.

De altfel şi sumele de bani transferate către conturile …. şi …., au făcut la rândul obiectul unor debitări în favoarea unor comercianţi ca de ex: …, …., …., …., …., …., …., ….., …., …., …., …., …. …., ….., …., …., …., …. ( …. lei ….), …., ….(…. lei ….).

Urmare a accesării site-ului ….  s-a stabilit că acesta deţine în scop de comercializare echipamente şi instalaţii utilizate în mod frecvent de ….respectiv …., …., …., …., etc.

Coroborând datele obţinute în urma examinării rulajelor debitoare ale conturilor deţinute de inculpat cu împrejurarea că în locuinţa acestuia cu ocazia percheziţiei domiciliare s-au identificat echipamente  destinate …., şi cu împrejurarea că inculpatul a ordonat în data de …. plata sumei de …. lei către …., se poate concluziona în sensul că investiţia făcută de acesta a avut drept temei o rezoluţie infracţională.

De asemenea aceste date şi informaţii obţinute din examinarea tranzacţiilor financiare efectuate de către inc. …. infirmă susţinerile acestuia în sensul că echipamentele deţinute în locuinţă au fost procurate cu mult timp în urmă de la persoana cunoscută sub apelativul de …..

Relevant pentru fondul cauzei este şi faptul că inc. …., persoană care nu a prestat niciodată activităţi generatoare de venituri licite şi care îşi asigura potrivit susţinerilor acestuia, cheltuielile necesare subzistenţei din bugetul comun al familiei sale constituit din suma de aprox. …. lei (fonduri băneşti obţinute de părinţi) până în cursul lunii …., dată de la care la cheltuieli a participat şi …. cu suma de …. lei lunar,  a deţinut în conturile deschise în calitate de titular suma totală de …. lei. Dintr-un buget total de … lei, suma alocată fiecărei membru al familiei era în cuantum de … lei.

Procedând la defalcarea sumelor de bani care au făcut obiectul unor depuneri în numerar de către inc. …. a rezultat următoarea situaţie de fapt:

- în perioada ….. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de ….  lei

- în perioada ….  inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de …. lei

- în perioada ….  inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei

- în perioada …..  inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei

- în perioada ….. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei

- în perioada …. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei.

- în perioada …. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei

- în perioada …. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei

- în perioada …. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei

- în perioada …. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei

- în perioada …. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei

- în perioada …. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei

- în perioada …. inculpatul a efectuat depuneri în numerar în cuantum de … lei.

 Se impune precizarea că din examinarea operaţiunilor de debitare s-a stabilit faptul că sumele de bani, în proporţii semnificative au fost utilizate pentru achiziţionarea de produse …. în valori cuprinse între …. lei pentru un produs, pentru cheltuieli în cadrul …., pentru cheltuieli restaurante sau fastfood - uri şi benzină, precum şi pentru cheltuieli achiziţionare produse alimentare dar de valori mici.

În raport de mijloacele de probă administrate în cauză s-a stabilit faptul că suma de …. lei, care a alimentat conturile inculpatului …. nu are o provenienţă licită, fiind produsul ilicit obţinut de către inculpat din activităţi de …..

Această concluzie este susţinută de menţiunile din cuprinsul declaraţiei suspectului …. care a menţionat că timp de …. luni, în raport de data de …. a achiziţionat … de la inculpatul …., de declaraţia inc. …., de datele şi informaţiile obţinute din punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, de împrejurarea că inc. ….  a fost este cercetat şi în dosarul nr. …. sub aspectul săv. infr. prev. de art. ….  din Legea 143/2000, cu privire la fapte comise în data de …., dată la care a fost depistat deţinând în locuinţă cantitatea de aprox. …. grame ….

Inc. …. fiind audiat pe parcursul urmăririi penale a recunoscut faptul că este consumator …. cu menţiunea că a consumat zilnic cantităţi cuprinse între … gram … şi cu menţiunea că în perioada consumului, urma un program de asistenţă integrată a persoanelor consumatoare de droguri în cadrul …..

Inc. …. a recunoscut faptul că a fost implicat în comercializarea de …, suma încasată pentru vânzarea unui …. de …. fiind de … lei.

În legătură cu persoanele de la care procura …. destinat consumului propriu şi comercializării inc. … a făcut referire la numiţii … şi …, persoane despre care a precizat că locuiesc în cartierul … şi respectiv în acelaşi cartier cu inculpatul.

Preţul de achiziţionare al gramului de ….  de la una dintre persoanele mai sus  menţionate era cuprins între … lei, cu precizarea că la fiecare activitate de procurare, inculpatul cumpăra cantitatea de …. grame …..

Inc. …. a declarat faptul că echipamentele destinate …. găsite în locuinţa sa cu ocazia percheziţiei domiciliare au fost cumpărate de la o persoană cunoscută sub apelativul de …., persoană care locuieşte în zona …., persoană care are şi porecla de …., persoană care are profilul de facebook …. şi care este implicată în activităţi de consum şi oferire de droguri.

Inc. …. a declarat că …. destinaţi …. găsiţi în locuinţa sa cu ocazia percheziţiei domiciliare au fost achiziţionaţi, parte de la numitul …, parte de la magazinul ….  situat în zona ….

Potrivit menţiunilor din cuprinsul declaraţiei dată de inculpat. Activităţile de procurare a echipamentelor şi …. s-au executat la sfârşitul anului …., începutul anului …..

Inc. …. a susţinut că nu a utilizat nici echipamentele şi nici …., întrucât după achiziţionarea acestora a constatat că produsele achiziţionate erau expirate/nefuncţionale.

….  a declarat că în perioada ulterioară achiziţionării produselor de la numitul ….nu s-a mai întâlnit cu aceasta.

Din declaraţia inc. …. a rezultat că sumele de bani obţinute din comercializarea de droguri erau folosite în scopul achiziţionării de droguri destinate consumului propriu.

Inc. ….. a declarat că este întreţinut de părinţii săi.

În cuprinsul declaraţiilor date …. a confirmat rezultatul percheziţiei domiciliare. În legătură cu …. din …. transparent, de dimensiuni mari, în care s-a pus în evidenţă …., acesta a declarat că a fost utilizată pentru depozitarea de …., în cantităţi cuprinse între …. grame, cu precizarea că aceste activităţi s-au executat anterior percheziţiei efectuată de organele de urmărire penală în cursul anului ….. Inculpatul a făcut precizarea că … în discuţie nu a fost ridicată de lucrătorii de poliţie.

Din declaraţiile date de …. a reieşit faptul că acesta era cunoscut cu apelativele de …. şi …., faptul că nu deţine nici o dată de contact în ceea ce îi priveşte pe …. şi ….. Astfel inc. …. a menţionat că întâlnirile cu numitul ….. aveau loc la o sală de pariuri din zona ….. Potrivit susţinerilor inculpatului dacă nu îl găsea pe …. în acea locaţie nu avea nici o posibilitate să stabilească un contact cu acesta întrucât nu avea un număr de telefon de contact.

Cu privire la numitul …., inc. …. a declarat că acesta îl contacta telefonic şi îl întreba dacă intenţionează să se întâlnească. În cazul în care răspunsul inculpatului era pozitiv, numitul …. stabilea un termen limită în care inc. …..  trebuia să vină la întâlnire, depăşirea intervalului  orar stabilit de către inculpat, având ca şi consecinţă plecarea numitului …..

Cu ocazia audierii sale de către instanţa penală, inc. …. a declarat faptul că a început să vândă …. din perioada …. cu precizarea că a vândut …. la un număr de maxim …. persoane.

Aceste susţineri ale inculpatului sunt infirmate de materialul probator administrat în cauză, potrivit căruia în perioada …. inculpatul a executat acte de comercializare către un număr de …. persoane.

Cu ocazia reaudierii inc. …. la data de …., în legătură cu sumele de bani depuse în numerar în conturi bancare, inculpatul a menţionat că sumele de bani cu care a alimentat conturile …. au avut o valoare cuprinsă între …. lei, faptul că sumele de bani proveneau în parte de la membrii familiei, parte din produse … achiziţionate de la un prieten cu reducere de … şi comercializate mai departe precum şi din vânzarea unor ….  cu preţul total de …. lei.

Inc. …. a negat că sumele de bani depuse în numerar pe cardul …. ar fi provenit din traficul de droguri.

Susţinerile inculpatului sunt infirmate de materialul probator administrat în cauză. 

DECLARAŢII MARTORI

În cauză s-a procedat la audierea în calitate de martor a numitul …., persoană prezentă la efectuarea percheziţiei domiciliare în data de …..

Din declaraţia martorului a rezultat faptul că la percheziţia domiciliară s-au găsit în camera …. … …  ce conţineau ceva asemănător unei …., …….. şi suma de …. lei , sumă de bani care aparţinea ….. Martorul a confirmat că în sufrageria imobilului s-au găsit …. şi nişte aparate a căror destinaţie nu o cunoaşte. Martorul a menţionat că aceste bunuri nu au fost aduse în locuinţă nici de către acesta şi nici de soţia sa, motiv pentru care bănuieşte că au fost aduse de …..

Martorul a declarat că a fost prezent şi la percheziţionarea imobilului din cursul anului …., cu precizarea că nu îşi mai aminteşte ce s-a găsit cu ocazia acelei percheziţii.

Martorul a declarat că are un venit din pensie de circa … lei lunar, faptul că mai obţine fonduri băneşti din prestarea anumitor activităţi în calitate de zilier precum şi faptul că soţia sa are un venit lunar de … lei, întrucât este în concediu medical.

Din declaraţia martorei …. a rezultat faptul că la percheziţia domiciliară efectuată în data de …., s-au găsit în camera …. ce conţineau …., …. de …. şi suma de …. lei, sumă de bani care aparţinea …..

Martora a confirmat că în sufrageria imobilului s-au găsit soluţii pentru … şi nişte aparate. Martorul a menţionat că aceste bunuri nu au fost aduse în locuinţă nici de către acesta şi nici de soţia sa, motiv pentru care bănuieşte că au fost aduse de …..

Martora a declarat că a fost prezentă şi la percheziţionarea imobilului din cursul anului …., cu precizarea că şi la acea percheziţie s-a găsit tot ,,….,,.

 Martora a declarat că împreună cu soţul său, încasează un venit lunar de circa …. lei precum şi faptul că …. se întreţinea din suma de bani date de părinţi şi de prietena lui.

…. fiind audiată pe parcursul urmăririi penale în calitate de martor, a declarat faptul că începând cu luna …. a anului …. a locuit împreună cu inc. …., în locuinţa acestuia situată în …...

Martora a confirmat prin depoziţia sa faptul că în locuinţa mai sus menţionată a văzut că sunt depozitate cantităţi de …., utilizate de …. în vederea consumului propriu.

Martora a precizat că în ultima perioadă, respectiv de câteva luni, nu l-a mai observat pe  inc. …. să vândă ….. În acest context, …. a precizat că din data de …., inc. ….a renunţat uşor, uşor la vânzarea de …...

Martora …. a confirmat faptul că aceasta a fost prezentă şi la percheziţia efectuată în locuinţa inculpatului în cursul lunii …., ocazie cu care a observat că şi atunci s-a găsit …., cu menţiunea că la acel moment cantitatea de …. a fost mai mare decât cea găsită cu ocazia percheziţiei domiciliare din data de …..

Din declaraţia martorei, a rezultat că inc. …. a încercat să îşi caute un serviciu în România dar nu a găsit un loc de muncă în care să îi convină salariul.

Cu privire la rezultatul percheziţiei  domiciliare din data de …., martora … a declarat că în locuinţă s-a găsit cantitatea de aprox. ….., ….., substanţe şi dispozitive pentru …., …. telefoane mobile utilizate de …. şi o …., mare ce prezenta urme …. precum şi suma de …. lei.

Martora a declarat faptul că … cu urme de ….a fost folosită în trecut de inculpat pentru depozitarea de …..

În ceea ce priveşte această sumă de bani, martora a menţionat că provine din salariul său încasat pentru luna ….. Fiind întrebată la ce dată a încasat drepturile salariale, martora a declarat că nu îşi aminteşte întrucât salariul îl încasează fracţionat din vânzări.

Din declaraţia martorei a rezultat că în mod normal cheltuielile lunare destinate întreţinerii se ridică la cuantumul de …. lei, sumă care reprezintă şi valoarea salariului lunar încasat, cu excepţia lunii …. când a folosit pentru cheltuieli de întreţinere doar suma de …. lei.

Martora a declarat că inc. …. consuma …., în locuinţa în care stătea împreună cu părinţii săi, faptul că la un moment a luat hotărârea de a …., hotărâre la care a renunţat după problema judiciară pe care a avut-o în cursul anului …..

La dosarul cauzei s-au ataşat copii ale contractelor de muncă încheiate între ….. şi angajatorul său.

În cauză în raport de probele administrate s-a stabilit că suma de …. lei nu are provenienţă licită, contrar susţinerilor martorei …., întrucât aşa cum s-a menţionat anterior veniturile părinţilor inculpatului …. se ridicau la suma de … lei lunar, motiv pentru care aceste venituri nu erau de natură să asigure întreţinerea a unui număr de ….persoane.

Venitul lunar obţinut de martoră de circa …. lei nu era de natură să îi confere acesteia posibilitatea să economisească lunar suma de …. lei în vederea achiziţionării unui telefon mobil.

EVALUARE AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG

La solicitarea Direcţiei de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - …, ….  a procedat în conformitate cu disp. art. …. din Legea 143/2000 modificată, la evaluarea inc. …. pentru a se stabili dacă se impune  includerea  acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

Raportul de evaluare întocmit în cauză a concluzionat în sensul că este necesar ca suspectul să urmeze un program integrat de asistenţă, sens în care a întocmit un acord de asistenţă medicală, psihologică şi socială.

Evaluarea inc. …. a condus la stabilirea împrejurării că acesta a debutat consumul de droguri la vârsta de …. ani, consumând pentru o perioadă de circa …. luni substanţe …., împrejurării că de la ….ani inculpatul …. a început să consume ocazional …. pentru ca ulterior începând cu vârsta de …. ani să consume compulsiv ….. Istoricul de consum de droguri al inculpatului …., a presupus şi un consum ocazional de ....

Raportul de evaluare a concluzionat în sensul că inculpatul…., a demonstrat o conştientizare relativă a consecinţelor consumului de droguri în plan psihologic, social şi juridic, în sensul că inculpatul a avut o perioadă semnificativă de consum compulsiv de …, în sensul că inculpatul prezintă o vulnerabilitate socio-educaţională şi profesională ca urmare a abandonării studiilor liceale în clasa …. şi ca urmare a unei experienţe profesionale fără forme legale şi fără perspective de angajare în viitorul apropiat precum şi în sensul că abstinenţa la consumul de droguri a fost non-voluntară, fiind forţată de măsurile juridice preventive luate faţă de acesta.

La data de …. inculpatul  şi-a exprimat consimţământul prin semnarea acordului.

 Prin ordonanţa din data de …. s-a dispus includerea inc…. în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

Probele administrate în cauză (- proces verbal de sesizare din oficiu,- procese verbale de investigaţii,- proces verbal de identificare după fotografie,- procese verbale întocmite de investigatorul sub acoperire,- procese verbale de depistare,- rapoarte de constatare tehnico – ştiinţifică;- procese verbale de supraveghere operativă,- planşe foto,- procese verbale de redare convorbiri directe în mediul ambiental,- declaraţii martori,- declaraţii suspecţi,- declaraţii inculpaţi,- dovadă predare/primire la camera de corpuri delicte,- procese verbale redare comunicări/convorbiri prin telefon,- proces verbal de percheziţie domiciliară,- procese verbale de percheziţii informatice,- rulaj debitor/creditor conturi,- raport de evaluare şi acord de asistenţă medicală, psihologică şi socială,- dovezi consemnare sume de bani), sunt de natură a susţine acuzațiile penale ce  se aduc acestor inculpaţi.

Săvârşirea infracţiunilor cu vinovăţie rezultă cu certitudine din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză, respectiv, proces verbal de sesizare din oficiu,- procese verbale de investigaţii,- proces verbal de identificare după fotografie,- procese verbale întocmite de investigatorul sub acoperire,- procese verbale de depistare,- rapoarte de constatare tehnico – ştiinţifică;- procese verbale de supraveghere operativă,- planşe foto,- procese verbale de redare convorbiri directe în mediul ambiental,- declaraţii martori,- declaraţii suspecţi,- declaraţii inculpaţi,- dovadă predare/primire la camera de corpuri delicte,- procese verbale redare comunicări/convorbiri prin telefon,- proces verbal de percheziţie domiciliară,- procese verbale de percheziţii informatice,- rulaj debitor/creditor conturi,- raport de evaluare şi acord de asistenţă medicală, psihologică şi socială,- dovezi consemnare sume de bani.

ÎN DREPT,  fapta inc. …. de a deţine fără drept la data de …., cantitatea de  …. grame …., în vederea consumului propriu, întruneşte elementele constitutive ale infr. prev. de art. ….. din Legea 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 1 din C.p.

ÎN DREPT,  faptele inc. …  de a executa  la data de ….  activităţi ilicite de comercializare a cantităţii de …. grame …., în schimbul sumei de … lei, către colaboratorul …., de a executa  la data de …  activităţi ilicite de comercializare a cantităţii de … grame …., în schimbul sumei de …. lei, către colaboratorul …., de a executa  la data de ….  activităţi ilicite de comercializare a cantităţii de  …. grame …., în schimbul sumei de …. lei, către …., de a executa  la data de ….  activităţi ilicite de comercializare a cantităţii de  …. grame …., în schimbul sumei de … lei, către …., de a fi depistat deţinând fără drept la data de ….  cantitatea de …. grame …. în vederea comercializării şi consumului propriu, întrunesc elementele constitutive ale infr. prev. de art.  …. din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p. şi art. …. din Legea 143/2000, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.p.

La individualizarea pedepselor ce vor fi aplicate inculpatului …., tribunalul va avea în vedere gradul de pericol social concret al infracţiunilor săvârşite, împrejurările şi modul de comitere a acestora, natura şi gravitatea rezultatului produs, natura şi cantitatea de drog traficată, forma continuată a infracţiunii de trafic de droguri, persoana inculpatului (cunoscut cu antecedente penale – care însă nu atrag starea de recidivă, studii …. clase), atitudinea acestuia de recunoaştere a faptelor comise, precum şi dispoziţiile referitoare la reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă – potrivit art. 374 alin. 4 rap. la art. 396 alin. 10 C.p.p.

Totodată, instanţa va avea în vedere nivelul de educaţie al inculpatului, vârsta acestuia, situaţia familială şi socială, conduita acestuia după săvârşirea infracţiunilor şi în cursul procesului penal – acesta fiind prezent la toate termenele de judecată acordate în cauză, precum şi faptul că în cursul procesului penal acesta şi-a găsit un loc de muncă pentru a-şi asigura venituri licite  (dovadă fiind contractul de muncă depus la dosar), intenţionând totodată să-şi continue studiile (fiind înscris în clasa …. a liceului …, curs de frecvenţă redusă, specializarea …., în anul şcolar ….); instanţa reţine şi împrejurarea că inculpatul a încheiat un acord …. în sensul includerii lui în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

În raport de toate aceste considerente, tribunalul  urmează să aplice inculpatului câte o pedeapsă în cuantum orientat spre  minimul special prevăzut de lege pentru fiecare dintre cele două infracţiuni.

I se va interzice inculpatului, pe lângă pedeapsa principală aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri …, pe o perioadă determinată, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b Cp.

De asemenea, aceleaşi drepturi vor fi interzise şi pe durata executării pedepsei  potrivit art. 65 alin. 1 Cp.

Cum faptele comise sunt concurente, tribunalul va face aplicarea dispoziţiilor referitoare la concursul de infracţiuni, prev. de art. 38 alin.1 şi art. 39 alin. 1 lit. b Cp, precum şi aplicarea dispoziţiilor prev. de art. 45 alin. 1 Cp referitoare la pedeapsa complementară în cazul concursului de infracţiuni (se va aplica pedeapsa cea mai grea, la care se va adăuga un spor de 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse şi pedeapsa complementară se va aplica alături de pedeapsa principală).

Constatând că sunt îndeplinite condiţiile cerute de lege privind cuantumul pedepsei şi lipsa unei condamnări anterioare la pedeapsa închisorii mai mare de … ani, pentru a se putea dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, dar şi având în vedere conduita inculpatului anterior, în timpul desfăşurării procesului penal şi în general, după comiterea faptelor, persoana acestuia – care a conştientizat consecinţele negative ale acţiunilor sale şi care a manifestat regret faţă de cele întâmplate – răspunzând  penal în acelaşi timp pentru faptele comise – tribunalul apreciază că pronunţarea condamnării constituie un avertisment pentru acesta şi chiar fără executarea pedepsei, inculpatul nu va mai săvârşi alte infracţiuni.

Prin urmare, în baza art. 91 şi art.  92 alin.1 Cp va suspenda sub supraveghere executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de … ani.

În baza art. 93 alin. 1 şi 2 Cp va obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă ….; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte ….zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să se supună măsurilor de control şi tratament (respectiv să respecte programul integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială pentru care există acord încheiat cu …..); să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii (la …., fie la ….., fie la ….., unde urmează să desfăşoare servicii de salubritate şi întreţinere spaţii verzi) pe o perioadă de …. zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Se va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cp privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

În baza art. 399 alin. 9 C.p.p. va constata că inculpatul a fost reţinut şi arestat la domiciliu de la ….. la zi.

În baza art. 241 alin. 11 lit. a C.p.p. va constata încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat la data de …. în dosarul nr….. al …..

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul …., tribunalul – analizând actele dosarului – constată că în mod greşit a fost reţinută în sarcina acestuia starea de recidivă; astfel, inculpatul a fost condamnat anterior prin sentinţa penală nr….. pronunţată de Judecătoria …., definitivă prin nerecurare,  la pedeapsa de …. ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de …. ani (art.81 şi 82 din codul penal anterior).

Prin urmare, la împlinirea termenului de supraveghere (şi în condiţiile în care înăuntrul acestuia condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune) intervine reabilitarea de drept; aceasta a intervenit pentru inculpat în anul …., iar fapta dedusă judecăţii a fost comisă la data de …..

În raport de această împrejurare, în baza art. 386 alin. 1 C.p.p. va schimba încadrarea juridică dată prin rechizitoriul parchetului – în ceea ce-l priveşte pe inculpatul …. – din art. 4 alin. ….din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cp în art. 4 alin. …din Legea 143/2000.

La individualizarea pedepsei ce va fi aplicată inculpatului ….., tribunalul va avea în vedere gradul de pericol social concret al infracţiunii săvârşite, împrejurările şi modul de comitere a acesteia, natura şi gravitatea rezultatului produs, natura şi cantitatea mică de drog deţinută pentru consum propriu, (cunoscut cu antecedente penale – care însă nu atrag starea de recidivă, studii ….clase, …..) atitudinea acestuia de recunoaştere a faptelor comise,  precum şi dispoziţiile referitoare la reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă – potrivit art. 374 alin.4 rap. la art. 396 alin. 10 C.p.p..

Totodată, instanţa va avea în vedere nivelul de educaţie al inculpatului, vârsta acestuia, situaţia familială şi socială, conduita acestuia după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal – acesta fiind prezent la toate termenele de judecată acordate în cauză, precum şi  faptul că în cursul procesului penal acesta a încercat să se reintegreze în societate.

În raport de toate aceste considerente, tribunalul urmează să aplice inculpatului o pedeapsă orientată spre minimul special prevăzut de lege; totodată, tribunalul constată că aplicarea unei pedepse complementare nu este obligatorie potrivit legii şi nici nu este necesară în raport cu criteriile deja expuse ale împrejurărilor comiterii faptei, gravităţii faptei şi persoanei inculpatului.

Constatând că sunt îndeplinite condiţiile cerute de lege privind cuantumul pedepsei şi lipsa antecedentelor penale pentru a se putea dispune amânarea executării pedepsei, dar şi având în vedere conduita anterioară a inculpatului, în timpul desfăşurării procesului penal şi în general, după comiterea faptei, persoana acestuia – care a conştientizat consecinţele negative ale acţiunilor sale şi care a manifestat regret faţă de cele întâmplate, precum şi acordul acestuia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, tribunalul apreciază că există încă posibilităţi de îndreptare a inculpatului şi că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară.

Tribunalul constată însă că se impune supravegherea conduitei inculpatului pentru o perioadă determinată de timp.

Prin urmare, în baza art. 83 alin.1 şi art. 84 alin. 1 Cp va amâna aplicarea pedepsei de…. luni închisoare şi va stabili un termen de încercare de …. ani.

În baza art. 83 alin. 4 şi art. 84 alin. 2 Cp se va atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.

În baza art. 85 alin. 1 şi 2 Cp, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte …. zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii (la  …., urmând să desfăşoare servicii de salubritate şi întreţinere spaţii verzi),  pe o perioadă de …. zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Se va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 Cp privind revocarea amânării aplicării pedepsei.

În baza art. 112 lit. f Cp rap. la art. 16 alin.1 şi art. 17 alin. 1 din Legea 143/2000 va confisca următoarele cantităţi de …. rămase în urma analizelor de laborator:  …. grame …. depusă la camera de corpuri delicte a IGPR – DCJSEO conform dovezii seria …. nr….;  …. grame …. depusă la camera de corpuri delicte a IGPR – DCJSEO conform dovezii seria ….nr…..; …. grame …. depusă la camera de corpuri delicte a IGPR – DCJSEO conform dovezii seria H nr……

Va dispune ca drogurile ridicate şi care sunt supuse confiscării să fie distruse, cu păstrarea de contraprobe.

În baza art.16 alin.2 din Legea 143/2000 va dispune confiscarea de la inculpatul ….a sumei de …. lei (sumă încasată din activităţi de trafic de droguri …. executate la data de …. şi la data de ….); a sumei de …. lei (sumă încasată din activităţi de trafic de droguri …. executate la data de …. şi la data de ….).

În baza art.112/1 Cp va dispune confiscarea extinsă cu privire la suma de …. lei depusă în numerar de inculpatul …. în contul curent …. deschis la …. sucursala …. la data de …., titular ….; cu privire la suma de … lei ridicată de la inculpatul …. cu ocazia percheziţiei domiciliare, consemnată la …. conform recipisei de consemnare nr….. din data de …., aceasta neavând o provenienţă licită.

În baza art. 16 alin. 1 din Legea 143/2000 şi art. 112 alin. 1 lit. b Cp va confisca următoarele bunuri:

-  …. marca ....., de culoare …., cu seria ….. şi nr. de apel ….., ridicat de la inc. …., depus la camera de corpuri delicte a Direcţiei Generale de Poliţie …. – SCJSEO conform dovezii seria ….nr….. din data de …..

-  …. în care s-a pus în evidenţă …. ( probele nr. 3 şi 4) depuse la camera de corpuri delicte a Inspectoratul General al Poliţiei Române - DCJSEO conform dovezii seria ….nr….. din data de ….

- echipamente şi …. destinate folosirii la …. respectiv: un …. inscripţionat … de …. l, desigilat, folosit, un … din …., capacitate …. l, desigilat, folosit, un …. inscripţionat ….., desigilat, un …. inscripţionat …., desigilat, folosit, două….. inscripţionate …. de …. ml, …. inscripţionate …. de …. ml, un….. inscripţionat …. de …. ml, desigilat, folosit, un …. din …. inscripţionat …., de …. ml, … din …. inscripţionat …. de …. ml, desigilat, un …. din …. de …. ml, inscripţionat …., …. din …. inscripţionat …., un…. din …. inscripţionat …., de …. l, desigilat, un …. de culoare ….. inscripţionat …., un . …. de inscripţionat …., o …. de culoare …. inscripţionată ….., desigilată ce conţinea ….., …. din …. de culoare …., sigilate, inscripţionate …, capacitate …. ml, un …. din ….., capacitate …. ml, inscripţionat ….., un …. din …. de culoare …., capacitate …. ml, inscripţionat ….,  două … de culoare …. inscripţionate …., un …. din …. de culoare …. cu …. care conţineau …., un … din … de culoare ….,cu …. compartimente, …. dintre acestea conţinând …., un … de culoare …. prevăzut cu …., inscripţionat …., o …. de culoare …., inscripţionată …., ce conţinea …. şi la care era ataşat un … de culoare …. , prevăzut cu …. şi inscripţionat …., un …. inscripţionat …. prevăzut cu … şi …, un …. de culoare …., …. recipiente de culoare …., capacitate …. l, inscripţionate …., … dintre acestea fiind sigilate şi … desigilat, două … de culoare …. inscripţionate …., desigilate, un … de culoare …., desigilat, inscripţionat …., trei …. de culoare …. tip …., inscripţionate …., … dintre acestea fiind desigilate, trei …. de culoare …., inscripţionate …., capacitate … ml fiecare, desigilate, un …. de culoare …. inscripţionat …., capacitate … ml, desigilat, un …. de culoare …., inscripţionat …., capacitate … ml, desigilat, patru …. de culoare …., inscripţionate …., desigilate, un … de culoare …, inscripţionat …., două …. …. inscripţionate …., un …. …. inscripţionat …., o …., inscripţionată …., depuse la camera de corpuri delicte a Inspectoratului General al Poliţiei Române – DCJSEO conform dovezii seria …. nr….. din data de …..

În baza art.7 din Legea 76/2008 va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul ….., după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

În baza art. 274 alin. 1 şi 2 C.p.p. va obliga pe inculpatul ….  la plata sumei de …. lei cheltuieli judiciare către stat şi pe inculpatul …. la plata sumei de …. lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Onorariul parţial al avocatului din oficiu al inculpatului …. (în cuantum de …. lei) se va suporta din fondul Ministerului Justiţiei.

PENTRU ACESTE MOTIVE

IN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE

În baza art. 2 alin. …din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cp, art. 396 alin. 10 rap. la art. 374 alin. 4  C.p.p. condamnă pe inculpatul  … la o pedeapsă de … ani şi …. luni închisoare. 

Interzice inculpatului – pe o perioadă de …. ani – exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b Cp.

În baza art. 4 alin….. din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 396 alin. 10 rap. la art. 374 alin. 4  C.p.p. condamnă pe inculpat la o pedeapsă de ….luni închisoare.

În baza art. 38 alin.1 şi art. 39 alin. 1 lit. b Cp, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de …ani şi …luni închisoare la care se adaugă un spor de … zile închisoare, în final având de executat pedeapsa de ….ani …luni şi …. zile închisoare.

În baza art. 45 alin. 1 Cp aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b Cp pe o perioadă de …. ani după executarea pedepsei principale.

Pe durata executării pedepsei face aplicarea dispoziţiilor art. 65 alin. 1 rap. la art. 66 lit. a, b Cp.

În baza art. 91 şi art. 92 alin. 1 Cp suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de ….ani.

În baza art. 93 alin. 1 şi 2 Cp, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte ….zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să se supună măsurilor de control şi tratament (respectiv să respecte programul integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială pentru care există acord încheiat cu …..); să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii (la ….., fie la …., fie la …., unde urmează să desfăşoare servicii de salubritate şi întreţinere spaţii verzi)  pe o perioadă de …. zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.p. privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

În baza art. 399 alin. 9 C.p.p. constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat la domiciliu de la …. la zi.

În baza art. 241 alin. 11 lit. a C.p.p. constată încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat la data de … în dosarul nr…..al …..

În baza art. 386 alin. 1 C.p.p. schimbă încadrarea juridică dată prin rechizitoriul parchetului – în ceea ce-l priveşte pe inculpatul …. – din art. 4 alin…..din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cp în art. 4 alin…..din Legea 143/2000.

În baza art. 4 alin. …. din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 396 alin. 10 rap. la art. 374 alin. 4 C.p.p. stabileşte în sarcina inculpatului ….. o pedeapsă de …. închisoare.

În baza art. 83 alin. 1 şi art. 84 alin. 1 Cp amână aplicarea pedepsei de ….închisoare stabilind un termen de încercare de ….ani.

În baza art. 83 alin. 4 şi art. 84 alin. 2 Cp atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.

În baza art. 85 alin. 1 şi 2 Cp, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte … zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii (la …., urmând să desfăşoare servicii de salubritate şi întreţinere spaţii verzi)  pe o perioadă de …. zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 Cp privind revocarea amânării aplicării pedepsei.

În baza art. 112 lit. f Cp rap. la art. 16 alin. 1 şi art. 17 alin. 1 din Legea 143/2000 confiscă următoarele cantităţi de …. rămase în urma analizelor de laborator:  …. grame …. depusă la camera de corpuri delicte a IGPR – DCJSEO conform dovezii seria …. nr….;  …. grame …. depusă la camera de corpuri delicte a IGPR – DCJSEO conform dovezii seria ….nr…..; …. grame …. depusă la camera de corpuri delicte a IGPR – DCJSEO conform dovezii seria H nr……

Dispune ca drogurile ridicate şi care sunt supuse confiscării să fie distruse, cu păstrarea de contraprobe.

În baza art. 16 alin. 2 din Legea 143/2000 dispune confiscarea de la inculpatul ….a sumei de …. lei (sumă încasată din activităţi de trafic de droguri …. executate la data de …. şi la data de ….); a sumei de …. lei (sumă încasată din activităţi de trafic de droguri …. executate la data de …. şi la data de ….).

În baza art. 112/1 Cp dispune confiscarea extinsă cu privire la suma de …. lei depusă în numerar de inculpatul …. în contul curent …. deschis la …. sucursala …. la data de …., titular ….; cu privire la suma de … lei ridicată de la inculpatul …. cu ocazia percheziţiei domiciliare, consemnată la …. conform recipisei de consemnare nr….. din data de …., aceasta neavând o provenienţă licită.

În baza art.16 alin.1 din Legea 143/2000 şi art. 112 alin. 1 lit. b Cp confiscă următoarele bunuri:

-  …. marca ....., de culoare …., cu seria ….. şi nr. de apel ….., ridicat de la inc. …., depus la camera de corpuri delicte a Direcţiei Generale de Poliţie …. – SCJSEO conform dovezii seria ….nr….. din data de …..

-  …. în care s-a pus în evidenţă …. (probele nr. 3 şi 4) depuse la camera de corpuri delicte a Inspectoratul General al Poliţiei Române - DCJSEO conform dovezii seria ….nr….. din data de ….

- echipamente şi …. destinate folosirii la …. respectiv: un …. inscripţionat … de …. l, desigilat, folosit, un … din …. ….., capacitate …. l, desigilat, folosit, un … inscripţionat ….., desigilat, un … din …. inscripţionat …., desigilat, folosit, două … inscripţionate …. de …. ml, două … inscripţionate …. de …. ml, un … din … inscripţionat …. de …. ml, desigilat, folosit, un … din … inscripţionat …., de …. ml, un … din … inscripţionat …. de …. ml, desigilat, un … din … de …. ml, inscripţionat …., un … din … inscripţionat …., un … din … inscripţionat …., de …. l, desigilat, un …. de culoare ….. inscripţionat …., un . ….inscripţionat …., o … de culoare …. inscripţionată ….., desigilată ce conţinea ….., …. din … de culoare …., sigilate, inscripţionate …, capacitate …. ml, un … din ….., capacitate …. ml, inscripţionat ….., un … din … de culoare …., capacitate …. ml, inscripţionat ….,  două … de culoare …. inscripţionate …., un … din … de culoare …. cu …. care conţineau …., un … din … de culoare ….,cu …. compartimente, …. dintre acestea conţinând …., un dispozitiv de culoare …. prevăzut cu …., inscripţionat …., o …. de culoare …., inscripţionată …., ce conţinea …. şi la care era ataşat un … de culoare …. , prevăzut cu … şi inscripţionat …., un …. inscripţionat …. prevăzut cu …., un … de culoare …., patru … de culoare …., capacitate …. l, inscripţionate …., … dintre acestea fiind sigilate şi … desigilat, două … de culoare …. inscripţionate …., desigilate, un … de culoare …., desigilat, inscripţionat …., trei … de culoare …. tip …., inscripţionate …., … dintre acestea fiind desigilate, trei … de culoare …., inscripţionate …., capacitate … ml fiecare, desigilate, un … de culoare …. inscripţionat …., capacitate … ml, desigilat, un … de culoare …., inscripţionat …., capacitate … ml, desigilat, patru … de culoare …., inscripţionate …., desigilate, un … de culoare …, inscripţionat …., două … …. inscripţionate …., un … …. inscripţionat …., o …., inscripţionată …., depuse la camera de corpuri delicte a Inspectoratului General al Poliţiei Române – DCJSEO conform dovezii seria …. nr….. din data de …..

În baza art. 7 din Legea 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul …., după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

În baza art. 274 alin. 1 şi 2 C.p.p. obligă pe inculpatul ….  la plata sumei de …. lei cheltuieli judiciare către stat şi pe inculpatul …. la plata sumei de …. lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Onorariul parţial al avocatului din oficiu al inculpatului …. (în cuantum de … lei) se suportă din fondul Ministerului Justiţiei.

Cu drept de apel în 10 zile.

Pronunţată în şedinţă publică, azi …..

PREŞEDINTE, CLEOPATRA IOANA ŞIPOTEANU

GREFIER, AMELIA SOFIA ROTARU

Red. Jud. ŞIC

Dact. CL

Ex.2/…..