Spre deosebire de denunţarea unilaterală a contractului care poate fi luată unilateral de concedent, printr-o hotărâre a Consiliul Local, rezilierea efectivă a contractelor de concesiune este atributul exclusiv al instanţelor judecătoreşti, care trebuie sesizate de una din părţile contractuale în cazul nerespectării din culpă a obligaţiilor asumate de către cealaltă parte. Prin urmare, Consiliul Local, parte contractantă în contractul de concesiune nu putea emite o hotărâre prin care să dispună rezilierea acestui contract. Din cuprinsul hotărârii contestate rezultă clar că voinţa consiliului a fost de a rezilia, nu de a denunţa unilateral contractul întrucât hotărârea s-a luat pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale. De altfel, nu se face trimitere la vreo situaţie excepţională care să justifice interesul local pentru a denunţa unilateral contractul de concesiune.
Curtea de Apel Suceava
Decizie de impunere. Conţinutul economic real al tranzacţiei economice. Lipsa de incidenţă a art. 11 al. 1 Cod Fiscal. Ineficienţa juridică a unor apărări în drept ale autorităţii fiscale, în raport de temeiul legal reţinut în decizia de impunere.
Tribunalul Bistrița Năsăud
Salarizare. Funcţionar public.
Curtea de Apel Oradea
RECURS CONTENCIOS ADMINISTRATIV. Anulare act administrativ fiscal
Curtea de Apel Pitești
Acţiunea Prefectului în anularea unei Hotărâri de Consiliu Local privind vânzarea unui teren din domeniului privat al oraşului. Control de legalitate, nu de oportunitate.
Tribunalul Bihor
plângere contravenţională