Cuprins pe materii: Fiscalitate. Taxe și impozite. Compensare.
Indice alfabetic: Taxe și impozite: accesorii fiscale; compensare
Temei de drept: C.proc.fisc. (OG nr. 92/2003) - art. 116, art. 120, art. 124, art. 124 ind. 1; Legea nr. 207/2015 - art. 182
Deși compensarea operează de drept, aceasta implică constatarea acesteia de către organul fiscal, prin emiterea unei decizii privind compensarea obligațiilor fiscale. În măsura în care contribuabilul apreciază că acest act nu respectă prevederile legale, are posibilitatea contestării acestuia în condițiile Codului de procedură fiscală.
Actele administrativ-fiscale contestate în fața instanței nu au vizat cereri ale societății în acest sens, iar posibila compensare care ar fi operat cu dobânzile la care ar fi avut dreptul nu poate fi analizată în prezentul litigiu, întrucât aceasta vizează obligațiile fiscale stabilite în sarcina societății iar nu dobânzile pe care le datorează fiscul societății. În consecință, prin raportare la obiectul actelor administrativ fiscale contestate, prima instanță nu putea verifica dacă societatea avea dreptul la dobânzile pentru sumele indisponibilizate, întrucât prin decizia de soluționare a contestației nu a fost antamat vreun refuz inițial de plată a acestora.
Curtea de Apel Iași, Secția Contencios administrativ și fiscal, Decizia civilă nr. 213/10.03.2020
Tribunalul Arad
Plângere contravenţională
Tribunalul Arad
Contestaţie decizie de pensionare
Curtea de Apel București
Tăiere ilegală de arbori, sancţiune contravenţională, ne bis in idem.
Tribunalul Bacău
Acte ale autorităţilor publice
Tribunalul Iași
Acţiune în anulare hotărâre constatare încetare mandat ales local