Cuprins pe materii: Drept procesual fiscal.
Indice alfabetic: Măsuri asigurătorii fiscale:
condiții
motivarea actului administrativ
pericol de sustragere
Drept procesual civil
motivarea hotărârii judecătorești
Temei de drept: Legea nr. 207/2015 (Cod de procedură fiscală) art. 213
Legea nr. 134/2010 (Cod de procedură civilă) art. 425, art. 488 alin. 1 pct. 8
Prima instanță a elaborat propriul raționament cu privire la actul dedus judecății și, simplul fapt că acesta a coincis cu argumentele prezentate de organul fiscal nu determină inexistența sau nevalabilitatea sa. În speță nu poate fi vorba despre o preluare copy-paste a întâmpinării sau a deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii fără o filtrare a acestor mențiuni de judecătorul cauzei. Dimpotrivă, plecând de la critica de nelegalitate a reclamantului, instanța a punctat explicit și cu trimitere la conținutul actului contestat faptul că acesta este unul motivat, indicând pe larg palierele de analiză ale organului fiscal, aspectele de fapt identificate, conduita fiscală a reclamantului precum și acțiunile/inacțiunile sale concrete care au determinat conturarea conduitei sale nesincere în raport de organul fiscal și verificările efectuate.
Pericolul ca persoana verificată să se sustragă, să-și ascundă ori să își risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea derivă din multiple aspecte legate de conduita reclamantului recurent, printre care: caracterul semnificativ al veniturilor nedeclarate denotă o intenție de ascundere a acestora, de eludare a prevederilor fiscale, neputând fi rezultatul unei erori sau omisiuni; furnizarea unor informații vădit și semnificativ nereale în legătură cu sumele în numerar deținute la începutul perioadei verificate; solicitarea de amânare a începerii verificării fiscale în scopul definitivării în acest interval a vânzărilor bunurilor sale imobile; nedeclararea în Declarația de patrimoniu și venituri a drepturilor de creanță ce decurg din contractele de vânzare cumpărare de bunuri imobile cu plata în rate (în contextul cunoașterii iminenței executării silite a debitoarei SC „C” SRL).
Curtea de Apel Oradea
RECURS CONTENCIOS ADMINISTRATIV. SUSPENDARE EXECUTARE ACT ADMINISTRATIV. art.14 şi 15 din Legea 554/2004.
Tribunalul Argeș
contestatie act administrativ
Tribunalul București
Ordonanţă preşedinţială
Tribunalul Iași
Contencios administrativ. Anulare act administrativ
Tribunalul Olt
Anulare Hotarâre a Consiliului Local privind încetarea raporturilor de munca – Încalcare a dispozitiilor art. 55 coroborate cu art. 58, 73 – 75 Codul Muncii