Pedepse nelegale.
Prin sentinţa penală nr. 845/2007, Judecătoria Bârlad l-a condamnat pe inculpatul S.I. la două pedepse de câte un an şi 5 luni închisoare pentru o tentativă la furt calificat şi o infracţiune de furt calificat comisă în timpul minorităţii, ambele cu aplicarea dispoziţiilor art. 74, 76 Cod penal.
Prin aceeaşi sentinţă inc. M.M. a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 20 rap. la art. 208, 209 Cod penal cu aplicarea dispoziţiilor art. 74, 76 Cod penal.
Prin decizia penală nr. 76/A din 7 aprilie 2008 s-a desfiinţat în parte această sentinţă şi, în rejudecare s-au aplicat celor doi inculpaţi pedepse situate în limitele legale.
S-a reţinut că, instanţa de fond nu a avut în vedere minimul prevăzut de textul incriminator redus la jumătate, conform dispoziţiile art. 21 alin. 2 Cod penal -pentru cele două tentative la infracţiunea de furt calificat -şi respectiv dispoziţiile art. 109 Cod penal -pentru inculpatul minor -iar în condiţiile în care s-au reţinut în favoarea inc. circumstanţe atenuante, pedepsele trebuiau coborâte sub minimul astfel redus, în limitele permise de dispoziţiile art. 76 Cod penal.
Tribunalul Bacău
Infracţiune de evaziune fiscală
Curtea de Apel Iași
Contestaţie cameră preliminară. Nelegalitatea sesizării derivând din omisiunea organului de urmărire penală de a sursa autosesizării
Curtea de Apel Târgu Mureș
Unitate legală sau naturală de infracţiuni şi pluralitate de infracţiuni. Distincţii
Judecătoria Roman
Infracţiunea de tâlhărie. Elemente constitutive Sustragerea unui bun din posesia părţii vătămate fără exercitarea de acte violente reprezintă infracţiunea de furt, şi nu de tâlhărie
Tribunalul Argeș
Traficul de minori (art.211 NCP)