Deşi actul administrativ atacat este emis cu 25 de ani în urmă, acesta nu a fost niciodată pus în executare, iar reclamantei i-a fost comunicat în mod oficial de către emitent, la începutul anului 2015.
Actul administrativ unilateral cu caracter individual este, potrivit art. 2 lit. c din Legea nr. 554/2004, acel act emis de o autoritate publică, în regim de putere, în vederea organizării legii sau a executării în concret a legii, care dă naştere, modifică sau stinge raporturi juridice.
Lipsa punerii în executare a dispoziţiei de transfer al reclamantei, face dovada lipsei oportunităţii acesteia, ca o condiţie de legalitate a actului administrativ la momentul emiterii acestuia. În situaţia îndeplinirii condiţiei oportunităţii, punerea în executare ar fi avut loc, iar actul administrativ ar fi produs efecte juridice. Cu atât mai mult, în prezent nu se mai poate lua în calcul oportunitatea punerii în executare cu efect retroactiv începând cu 25 de ani în urmă.
Judecătoria Sectorul 1 București
Dosar nr.6717/299/2019. Contestatie la executare.
Curtea de Apel Craiova
Funcționar cu statut special. Compensarea chiriei lunare.
Judecătoria Sectorul 1 București
- plângere contravențională – neacordarea priorității de trecere pietonilor; netemeinicia procesului-verbal în raport de inexistența faptei reținute în sarcina petentului – din înregistrările video depuse la dosar rezultă că pietonii se aflau pe trotuar,
Judecătoria Iași
Plângere contravenţională. Procesul verbal de contravenţie face dovada situaţiei de fapt reţinută de agentul constatator până la proba contrară. Sarcina probei
Curtea de Apel Brașov
Contestaţie la tabelul definitiv. Calificare ca şi creanţă curentă a drepturilor derivate din cesiunea de creanţă, drepturi achitate greşit cedentei şi nu cesionarei.