Revizuire – inadmisibilitatea cererii

Sentinţă penală 66 din 21.02.2014


Analizând actele şi lucrările dosarului, în camera de consiliu, fără citarea părţilor şi fără participarea procurorului, conform art.459 al.2 NCPP, instanţa a constatat că cererea de revizuire este inadmisibilă pentru următoarele motive:

Prin  sentinţa  penală nr. 255/19.05.2010, pronunţată  de către  Judecătoria  Tecuci  în dosarul  penal nr.1575/324/2010  şi rămasă definitivă  prin decizia  penală nr.90/R/26.01.2011,  instanţa de  judecată a  dispus  condamnarea  inculpatului  D  N  la o pedeapsă  rezultantă  de 7 ani închisoare pentru  săvârşirea  infracţiunilor de  violare de  domiciliu  şi  tâlhărie  prev. de  art.192  alin.2  C.p.  şi art.211  alin.1, 2  lit.b  şi  alin.2/1  lit.b, c C.p.,  toate  cu aplicarea art.37 lit.b  C.p.  şi  cu  aplicarea  art.33  lit.a C.p.

 Potrivit art.394 Cpr.pen. anterior, revizuirea poate fi cerută când: a) s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute de instanţă la soluţionarea cauzei;b) un martor, un expert sau un interpret a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere; c) un înscris care a servit ca temei al hotărârii a cărei revizuire se cere a fost declarat fals; d) un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de cercetare penală a comis o infracţiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere;  e) când două sau mai multe hotărâri judecătoreşti definitive nu se pot concilia.

Prin cererea formulată, revizuentul a arătat că, fapta pentru care a fost condamnat nu a fost săvârşită de el şi că au apărut probe noi care pot arăta nevinovăţia sa, însă nu a indicat aceste probe.

Pentru  toate aceste motive, instanţa urmează să respingă cererea ca inadmisibilă.

În baza art.275 al.2 NCPP, urmează a fi obligat revizuientul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat.