Violare de domiciliu

Sentinţă penală 211 din 17.11.2014


Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă (…) au fost trimisi în judecată inculpatii : (…)., pentru infracţiunile prev.de art. 192 alin. 1 si 2 cod penal, art. 180 alin. 1 cod penal, art. 321 alin. 1 cod penal, art. 180 alin. 2 cod penal, art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002 rep. si art. 89 alin. 1 din OUG 195/2002 rep.;  (…) pentru infracţiunile prev.de art. 192 alin. 1, 2 cod penal, art. 321 alin.1 cod penal, ambele cu aplic. 75 alin. 1 lit. c cod penal si art. 217 alin. 1 cod penal ; (…), pentru infracţiunile prev.de art. 192 alin. 1, 2 cod penal, art. 321 alin. 1 cod penal  şi art. 180 alin. 2 cod penal.

S-a retinut prin rechizitoriu că (...) in jurul orei (…), inculpatul (…) aflat in stare de ebrietate, a venit la domiciliul părtii vătămate (…) si i-a cerut o tigară fiului acesteia, (…), iar la refuzul acestuia inculpatul a aruncat cu sticla de vin pe care o avea în mână în directia părtii vătămate (...) care l-a împins afară din curte.

Ulterior, inculpatul (...) a revenit, de această dată inarmat cu un cutit, iar partea vătămată (...) s-a apărat lovindu-l cu o scândură.

A treia oară, inculpatul (…) s-a intors insotit de inculpatul(…) si inculpatul (…), care avea un cutit, cu totii au intrat in curtea părtii vătămate (…) si l-au amenintat cu acte de violentă pe partea vătămată (...), care, de frică, s-a urcat pe acoperisul casei inarmat cu un topor.

S-a mai retinut că la data de (…), in jurul orei (…) partea vătămată (…) era alergat , pe stradă de către inculpatul (…) care era înarmat cu o bardă si un topor  si inculpatul (...) care avea in mână o hulubă de cărută. Partea vătămată (…) care fugea in curtea părtii vătămate (…), unde cei doi inculpati au pătruns si l-au lovit. Partea vătămată (…), impreună cu sotul său (…) i-au dat afară din curte pe cei doi, insă inculpatul (…) a lovit cu toporul in poartă, tăind placa de policarbonat.

In continuare, s-a retinut că în ziua de (…), in jurul orei (...), in timp ce stăteau de vorbă la poarta locuintei părtii vătămate (…) pe stradă a trecut o cărută, in care se aflau (…), fiica părtii vătămate (...) si inculpatul (…) impreună cu membrii familiei sale, respectiv inculpatul (…) si numita (...)

Intrucât partea vătămată (…) nu este de acord cu relatia dintre fiica sa, (…) si inculpatul (…) a mers in faţa cărutei pentru a vorbi cu fiica sa. Inculpatul (...) a oprit căruta, iar partea vătămată (…) s-a urcat in ea si i-a cerut numitei (…) să meargă acasă. In acel moment a intervenit inculpatul (…) si tatăl acestuia, spunând că nu o lasă să plece. Lângă căruta au venit si surorile părtii vătămate (…), respectiv partea vătămată (..) si numita (…), care s-au sprijinit de cărută, ascultând tot ce se vorbea, iar atunci când partea vătămată (...) a  intervenit in discutie, inculpatul (…) a lovit cu biciul calul, iar căruta a trecut cu roata peste partea vătămată (…), care a si fost târâtă câtiva metrii, deoarece inculpatul (…)  nu a oprit vehiculul. În acelasi timp partea vătămată (…) a fost trântită în cărută de către numita (…) si lovită de către inculpatul (…) si membrii familiei acestuia.

În cauză s-a administrat proba cu înscrisuri si s-a luat declaraţii inculpatilor (…/…)

Prin sentinta penală nr.(…)  s-a disjuns cauza privind pe inculpatii (…/…) acodându-se termen la data de (…)

S-a administrat, in continuare, proba cu înscrisuri.

În urma analizei probatoriului administrat instanţa constată că inculpatul (…) se face vinovat de săvarsirea infractiunilor prev. de art. 224 alin. 1 si 2 NCP, art. 371 alin.1 NCP si art. 253 alin.1 NCP, iar inculpatul (…) se face vinovat de savarsirea infractiunilor prev. de art. 224 alin.1,2 NCP, art. 371 alin.1 NCP si art. 193 alin.2 NCP, textele de lege enunţate in sedinta publică şi in baza cărora aceştia vor fi condamnaţi.

Pentru fiecare din infractiunile savarşite, instanţa va condamna pe inculpaţii (…/…) la pedeapsa închisorii.

Întrucat inculpatul (…) a săvarsit infractiunile împreună cu  un minor, instanţa va  fadce aplic. art. 77 lit.d NCP.

În baza art 386 al 1 N.c.pp. instanta va schimba încadrarea  juridică dată faptelor prin actul de sesizare, din infracţiunea  prev,de art.192 al 1 şi 2 V.c.p. în infracţiunea prev de art 224 al 1 şi 2 Noul cod penal, din infracţiunea prev de art 321 al 1 V.c.p. în infracţiunea prev de art  371 al 1 noul cod penal, din infracţiunea prev de art 217 al 1 V.c.p în infracţiunea prev de art 253 al 1 noul cod penal, din infracţiunea prev de art 180 al 2 V.c.p în infracţiunea prev de art. 193 al 2 noul cod penal.

Având în vedere că cei doi inculpati au savarsit infracţiunile in concurs, instanta va  face aplic. art. 39 alin.1 lit.b NCP.

În baza art. 274 alin.2 NCPP instanţa va obliga pe inculpatii (…/...) la cate (…) cheltuieli judiciare către stat.

Onorariul  pentru apărătorii din oficiu va fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei către Baroul (…)

Domenii speta