Domeniu: infracţiunea de violare de domiciliu
Tip: sentinţă
Nr. 154/05.05.2008
Autor: Judecătoria Adjud
Infracţiunea de violare de domiciliu – latura obiectivă;
Prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud nr. 1218/P/2007 s-a dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului C.F, pentru infracţiunea de violare de domiciliu, prev. de art. 192 alin. 2 Cod penal.
S-a reţinut in actul de sesizare ca in noaptea de 04/05.12.2007, a pătruns, fără consimţământul părţii vătămate V.A. in locuinţa acesteia şi a refuzat sa op părăsească la solicitarea expresă a părţii vătămate.
Inculpatul a recunoscut ca s-a dus in domiciliul părţii vătămate deşi nu a avut consimţământul acesteia pentru a intra acolo, dar a susţinut ca atunci când i s-a cerut sa plece a părăsit locuinţa. A solicitat, prin avocat, a se dispune achitarea lui, conform art. 10 lit. d Cod procedura penala, susţinând ca pentru existenta infracţiunii de violare de domiciliu, este necesar a fi întrunite cumulativ cele doua condiţii: pătrunderea fara drept şi fără consimţământul părţii vătămate in locuinţa si refuzul de a părăsi locuinţa, in speţa aceasta din urma condiţie nefiind îndeplinita.
Instanţa a înlăturat solicitarea inculpatului si a dispus condamnarea lui, reţinându-se ca latura obiectivă a infracţiunii de violare de domiciliu se poate realiza prin doua modalităţi de săvârşire: pătrunderea intr-o locuinţa fără drept şi fără consimţământul părţii vătămate si refuzul de a le părăsi la cererea persoanei care foloseşte locuinţa, comiterea doar a uneia dintre ele realizând elementul material al infracţiunii. In speţă, inculpatul a comis infracţiunea in prima modalitate, de pătrundere fără drept.
Curtea de Apel Constanța
Gresita solutionare a actiunii civile. Contract de leasing. Plata ratelor lunare pâna la data comiterii infractiunii de furt. Includere in cuantumul pretentiilor civile.
Tribunalul Brașov
deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000
Judecătoria Iași
RASPUNDEREA PARINTILOR CA PARTI RESPONSABILE CIVILMENTE IN PROCESUL PENAL. CONDITII. ACHIESARE.
Tribunalul Dolj
acord recunoastere vinovatie art 479cpp art 480 cpp
Curtea de Apel Oradea
Conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat. Revenirea asupra declaraţiei iniţiale de recunoaştere integrală a acuzaţiilor formulate de parchet. Comiterea infracţiunii în termenul de încercare al suspendării sub supraveghere