Pentru aplicarea dispoziţiilor art. 591 alin. 1 C.proc.civ. este necesară existenţa unui înscris, iar prin aplicarea dispoziţiilor art. 591 alin. 2 C.proc.civ. (creanţa nefiind contestată printr-un înscris) se putea înfiinţa sechestrul asigurător numai dacă reclamantul ar fi depus odată cu cererea de sechestru o cauţiune reprezentând jumătate din valoarea sechestrată.
În litigiu, decizia Curţii de Conturi depusă de reclamant nu constituie un înscris cerut de dispoziţiile art. 591 alin. 1 C.proc.civ. şi ca atare nu se putea înfiinţa un sechestru asigurător în condiţiile art. 591 alin. 1 C.proc.civ.
A reţinut Curtea de apel că nu se putea dispune înfiinţarea unui sechestru asigurător nici în condiţiile art. 591 alin. 2, cât timp reclamantul nu a depus cauţiunea solicitată de textul de lege.
Tribunalul Neamț
Litigii cu profesionisti - Respingere cerere instituire sechestru judiciar
Judecătoria Odorheiul Secuiesc
Sechestru asigurător.
Curtea de Apel Pitești
SECHESTRU ASIGURĂTOR. OBLIGATIVITATEA PLĂŢII CAUŢIUNII. CONDIŢII DE ADMISIBILITATE A CERERII. APRECIEREA CARACTERULUI DE CREANŢĂ CONSTATATĂ PRIN ACT SCRIS. FACTURI NEACCEPTATE LA PLATĂ.
Curtea de Apel București
Înregistrări în registrul comerţului. Plângere rezoluţie. Reducere capital social în condiţiile existenţei unui sechestru asigurator penal asupra acţiunilor. Art. 15324 Legea nr. 31/1990.
Curtea de Apel Brașov
Înmatricularea unui vehicul nu este posibilă în situaţia în care bunul este sechestrat pentru obligaţii fiscale ale proprietarului anterior