Procedură prealabilă în condiţiile art. 7201 Cod procedură civilă.
Consecinţe.
Prin Decizia civilă nr. 452/30.06.2009, Tribunalul Giurgiu a admis recursul declarat de recurenta SC „M.I.” SRL, împotriva sentinţei civile nr. 4579/04.09.2008, pronunţată de Judecătoria Giurgiu, pe care o modifică, în sensul că, a fost respinsă ca prematur introdusă acţiunea reclamantei SC „A.T.A.” SA împotriva pârâtei SC „M.I.” SRL.
Tribunalul a constatat că în cauză nu s-au respectat disp. art. 7201 Cod procedură civilă, respectiv procedura prealabilă de conciliere.
Este adevărat că, intimata a trimis o adresă către administratorul recurentei la data de 17.01.2008, dar nu a procedat conform dispoziţiilor expres prevăzute în acest text de lege, respectiv art. 7201 alin. 2 Cod procedură civilă.
În acea adresă nu este prevăzută o dată de conciliere în termen de 15 zile de la data primirii invitaţiei de conciliere, conform art. 7201 Cod procedură civilă.
Aşa fiind, Tribunalul apreciază, pe fondul cauzei că, cererea intimatei – reclamante este prematur introdusă.
Pentru a pronunţa o astfel de cerere în justiţie, intimata – reclamantă trebuie să facă dovada îndeplinirii cu exactitate a dispoziţiilor art. 7201 Cod procedură civilă, respectiv procedura prealabilă de conciliere, iar după ce această procedură este îndeplinită, instanţa se poate pronunţa asupra fondului cauzei.
1
Curtea de Apel Suceava
Neadministrare probatoriu în faza cercetării judecătorești. Inculpat reprezentat care a lipsit de la judecată.
Curtea de Apel Ploiești
COMPLETAREA PROBATORIULUI ÎN APEL . FACULTATEA INSTANŢEI DE APEL ÎN ACEST SENS ŞI NU OBLIGATIVITATEA ACESTEIA .
Curtea de Apel Oradea
Luarea măsurii preventive a controlului judiciar. Judecarea cererii în lipsa. Soluţionarea cererii în lipsa avocatului echivalează cu încălcarea dreptului la apărare. Nulitate absolută. (art. 281 Cod procedură penală).
Curtea de Apel București
Latură civilă. Acţiune civilă privind despăgubiri pentru care există deja titlu executoriu. Inadmisibilitate.
Curtea de Apel Timișoara
Cerere de redeschidere a procesului penal. Recalificarea acestuia, de către prima instanţă, în cerere de apel împotriva hotărârii penale de condamnare a petentului. Scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea acesteia Curţii de Apel. Nelegalitate