Contestatie la executare.Motive. Cheltuieli judiciare catre stat

Sentinţă penală 79 din 27.01.2006


Sentinta penala nr.79/2006.

Contestatie la executare.Motive. Cheltuieli judiciare catre stat

Prin cererea înregistrata la aceasta instanta sub nr.236/2006, Inspectoratul de Politie al judetului Neamt a formulat contestatie la executare împotriva sentintei penale nr.799/2005 a Judecatoriei Roman, in baza careia a fost obligata la cheltuieli judiciare catre stat. A motivat contestatoarea ca in mod eronat au fost interpretate disp.art, 192 C.P.P..

Din actele dosarului instanta a retinut ca prin sentinta penala nr. 799/2005 Judecatoria Roman a respins constestatia la executare formulata de Inspectoratul de Politie al judetului Neamt prin care se solicita a se constata prescriptia executam pedepsei aplicate condamnatului B.L. iar in baza art 192 alin 2 C P P contestatorul ( Inspectoratul de Politie al judetului Neamt) a fost obligat Ia cheltuieli judiciare catre stat. împotriva acestei hotarâri contestatorul nu a formulat apel, hotarârea ramânând definitiva.

Prin prezenta contestatie la executare, Inspectoratul de Politie al judetului Neamt contesta cheltuielile judiciare la care a fost obligat prin sentinta penala nr.799/2005.

Instanta retine ca prezenta contestatie nu se încadreaza in nici unul din cazurile indicate de art.461 C.P.P., prevazute limitativ de lege, putând reprezenta doar un motiv de apel de care nu a înteles sa se foloseasca contestatoarea.

In aceste conditii, contestatia la executare formulata de contestatoarea Inspectoratul de Politie al judetului Neamt a fost respinsa iar in baza art. 192 alin.2 C.P.P. a fost obligate contestatoarea sa plateasca statului cheltuieli judiciare.