Suspendare executare act administrativ. Procedură prealabilă efectuată prin e-mail. Consecinţe
Nu se poate reţine că reclamanţii au formulat plângere prealabilă, înscrisul depus la dosar intitulat ca atare nefiind însoţit de dovada confirmării de primire. Procedura efectuată prin e-mail este prevăzută în prezent de dispoziţiile art.132 indice 1 ale legii 202/2010 pentru accelerarea soluţionării proceselor care stipulează „ instanţa va putea dispune ca încunoştinţarea părţilor să se facă şi telefonic, telegrafic, prin fax, poştă electronică sau prin orice alt mijloc de comunicare care asigură, după caz, transmiterea textului actului supus comunicării ori înştiinţarea pentru prezentarea la termen, precum şi confirmarea primirii actului, respectiv a înştiinţării, dacă părţile au indicat atele corespunzătoare în acest scop.” Or, în cauză, s-a făcut doar dovada transmiterii textului plângerii prealabile, nu şi dovada confirmării primirii actului de către pârâte. Astfel nu există dovada confirmării primirii acestui e-mail, pentru a putea fi considerat că pârâtele au luat la cunoştinţă de acest act şi că procedura prealabilă a fost îndeplinită.
Curtea de Apel Iaşi, decizia nr. 105 din 16 martie 2011
Tribunalul Brașov
Autoritati publice
Judecătoria Buzău
CIVIL.CONTESTAŢIE LA EXECUTARE. TERMENUL DE PRECRIPŢIE A DREPTULUI DE A OBŢINE EXECUTAREA SILITĂ A CONTRAVALORII AUTORIZAŢIEI SPECIALE DE TRANSPORT (AST)
Tribunalul Teleorman
Anulare hotărâre Consiliu local. Constatare mod de calcul al impozitului pe clădiri datorat de persoanele juridice potrivit Codului Fiscal.
Curtea de Apel Cluj
Angajaţi în administraţia publică locală. Cerere pentru obligarea angajatorului la plata unor sume reprezentând „cheltuieli cu ţinuta decentă”. Acord/contract colectiv de muncă. Respingere
Curtea de Apel Oradea
RECURS CONTENCIOS ADMINISTRATIV. ANULARE ACT ADMINISTRATIV, DESPĂGUBIRI. -art.1 şi urm. din Legea nr.9/1998; -Legea 112/1995; -art.304 pct.9, art312 Cod procedură civilă.