Legea nr. 213/1998. Regimul juridic al bunurilor aparţinând domeniului privat al unei unităţi administrativ-teritoriale. Condiţiile în care pot fi evocate pretinse neregularităţi cu privire la contractul de vânzare-cumpărare încheiat şi modul de manifestare a voinţei autorităţii contractante
Cererea de constatare a nulităţii absolute a unui contract de vânzare-cumpărare, încheiat în formă autentică, nu poate fi admisă, dacă ea a fost formulată pe calea incidentală a unei cereri reconvenţionale, de către apărătorul ales al autorităţii publice care a avut calitatea de vânzător, fără ca respectiva autoritate publică să îşi fi manifestat voinţa de a obţine desfiinţarea contractului şi repunerea părţilor în situaţia anterioară, în condiţiile în care de la data perfectării contractului au trecut mai mult de şase ani, iar dreptul de proprietate al cumpărătorului asupra unui teren neconstruit, cu destinaţie agricolă, a fost recunoscut în mod explicit printr-un al doilea contract de vânzare-cumpărare, vizând un rest din vechea proprietate şi prin hotărâri prin care consiliul local a stabilit regimul proprietăţii fondului învecinat, ce a făcut parte din proprietatea iniţială.
Curtea de Apel Iaşi, decizia nr. 386/C.A. din 15 aprilie 2011
Curtea de Apel Suceava
Hotărâre Consiliu local de actualizare a suprafeţelor drumurilor. Lipsa dovezii privind calitatea de bunuri de uz public a suprafeţelor incluse.
Tribunalul Ialomița
Exceptia de nelegalitate. Hotarâre a comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor emisă în anul 1991. Inadmisibilitate .
Tribunalul Brăila
Acţiune în constatare drept de administrare a unui bun din domeniul public în favoarea unui terţ
Curtea de Apel București
Legea nr.10/2001
Curtea de Apel Târgu Mureș
Condiţiile de participare la licitaţie cuprinse in caietul de sarcini pot fi contestate numai in cadrul procedurii de desfăşurare a licitaţiei publice