Reorganizare judiciară. Închiderea procedurii în temeiul art. 130 din Legea nr. 64/1995 republicată. Condiţii.

Decizie 1401 din 14.11.2006


Reorganizare judiciară şi faliment. Închiderea procedurii în temeiul art. 130 din Legea nr. 64/1995 republicată. Condiţii.

Legea nr. 64/1995 republicată – art. 130

În orice stadiu al procedurii, judecătorul sindic poate da o încheiere de închidere a procedurii, dacă constată că nu există bunuri ori că bunurile existente nu sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative şi nici un creditor nu se oferă să avanseze sumele corespunzătoare.

Curtea de Apel Timişoara, Secţia comercială, decizia civilă  nr. 1401/R/COM  din 14 noiembrie  2006

Prin sentinţa civilă nr. 1.192 din 12 iunie 2006, Tribunalul Arad a închis procedura reorganizării judiciare şi a falimentului declanşată la cererea creditoarei societate comercială, faţă de debitoarea societate comercială, a fost descărcat administratorul judiciar al debitoarei de orice îndatorire sau responsabilitate cu privire la procedură, sa dispus plata retribuţiei acestuia şi radierea debitoarei din evidenţele O.R.C. de pe lângă Tribunalul Arad precum şi afişarea în extras a hotărârii la sediul tribunalului,

Prin decizia civilă nr. 1401/R/COM din 14 noiembrie 2006, Curtea de Apel Timişoara a respins ca neîntemeiat recursul declarat de creditoarea D.G.F.P. a judeţului Arad, împotriva sentinţei civile menţionate mai sus.

Curtea a considerat că prima instanţă a stabilit o stare de fapt corespunzătoare şi a făcut o aplicare adecvată a dispoziţiilor legale incidente, potrivit celor menţionate, astfel că nu rezultă aspecte de nelegalitate sau netemeinicie a hotărârii atacate deoarece din motivarea acesteia rezultă că a fost avută în vedere, pe baza raportului lichidatorului judiciar, situaţia patrimoniului societăţii debitoare, faptul că nici unul dintre creditori nu sa oferit să avanseze cheltuielile necesare continuării procedurii şi că nici creditoarea recurentă nu a fost în  măsură să indice în concret ce alte măsuri ar fi putut fi întreprinse pentru obţinerea informaţiilor şi datelor necesare identificării bunurilor aflate în patrimoniul acesteia,