Prin sentinţa civilă nr.2198/29.08.2013 instanţa, în temeiul art. 34 din O.G. nr.2/2001, a respins ca nefondată plângerea împotriva procesului verbal de contravenţie prin care petentul a fost sancţionat pentru săvârşirea contravenţiei prev. de art. 102 alin.3 lit. a din O.U.G. nr. 195/2002, respectiv conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pentru a pronunţa această sentinţă, instanţa a reţinut că intimata, căreia îi revenea sarcina de a proba săvârşirea contravenţiei de către petent, a făcut dovada cu copia protocolului etilotest că valoarea concentraţiei de alcool în aerul expirat înregistrată a fost de 0,19 mg/l.
Instanţa a avut în vedere că acest gen de contravenţii, respectiv rutiere, în lumina jurisprudenţei CEDO intră în sfera „acuzaţilor în materie penală” la care se referă art.6 din Convenţie şi care consacră dreptul la un proces echitabil.
Cum petentul, care nu s-a prezentat decât la primul termen de judecată, când a solicitat amânarea cauzei pentru a-şi angaja un apărător, nu a reuşit să răstoarne, prin probe, prezumţia de temeinicie a procesului verbal de contravenţie atacat, instanţa a reţinut vinovăţia sa în săvârşirea contravenţiei, menţinând ca legal şi temeinic procesul verbal de contravenţie.
Curtea de Apel Craiova
CONFIRMARE PLAN DE REORGANIZARE. „TĂCEREA” CREDITORILOR. EFECTE TĂCEREA” CREDITORILOR – ADICĂ NEEXPRIMAREA VOTURILOR ( PERSONAL/PRIN REPREZENTARE SAU PRIN CORESPONDENŢĂ) ÎN ADUNAREA CREDITORILOR – NU ECHIVALEAZĂ CU „ACCEPTAREA” PLANULUI DE REORGANIZARE D
Curtea de Apel Brașov
Principiul bunei-credinţe în derularea raporturilor de muncă. Desfacerea contractelor individuale de muncă. Obligaţia angajatorului de a se prezenta la unitate pentru a negocia oferta unui alt loc de muncă.
Judecătoria Sectorul 1 București
Contestație la executare. Suspendarea executării silite. Perimarea executării silite. Terţul poprit nu datorează sume de bani debitoarei.
Judecătoria Baia de Aramă
cerere valoare redusă
Judecătoria Sectorul 1 București
evacuare – inadmisibilitatea obligării pârâtei la plata unor sume viitoare la care era obligată conform contractului; caracterul neîntemeiat al capătului de cerere având ca obiect evacuarea pârâtei în raport de existenţa unui contract de închiriere