Reclamanta BRD a solicitat obligarea pârâtei SV să-i permită să treacă pe terenul pârâtei pentru efectuarea faţadei construcţiei reclamantei învecinate cu terenul pârâtei şi pentru întreţinerea construcţiei.
Din probele administrate (înscrisuri, declaraţii de martori, cercetare la faţa locului, expertiză efectuată în cauză) instanţa a constatat că reclamanta a construit construcţia în litigiu (casa cu anexele ce formează un trup comun) chiar pe linia de hotar, fără respectarea distanţei minime faţă de proprietatea vecină şi în lipsa acordului pârâtei de a construi pe linia de hotar, nerespectând nici dispoziţiile codului civil şi nici legislaţia privind lucrările de construcţii, fiind singura culpabilă pentru că nu-şi poate termina construcţia în ce priveşte faţada şi acoperişul pe partea dinspre terenul pârâtei. În mod justificat pârâta refuză să-i permită reclamantei accesul pe terenul ei. Instanţa a constatat că acţiunea nu este întemeiată şi a respins-o.
Tribunalul Dolj
Dacă pârâta nu ar fi obţinut dreptul locativ prin instanţă, reclamantul, nemaiavând calitatea de chiriaş, ca urmare a renunţării la contractul de închiriere, n-ar fi putut cumpăra, potrivit Decretului-Lege 61/1990, HG 562/1991 sau Legii 85/1992, în a...
Judecătoria Agnita
Fara titlu
Judecătoria Câmpulung Moldovenesc
ACŢIUNE PAULIANĂ.REVOCARE CONTRACT DE DONAŢIE ÎNCHEIAT ÎN CURSUL EXECUTARII SILITE
Curtea de Apel Timișoara
Hotărâre pronunţată de tribunal ca instanţă de apel. Recurs. Valoarea obiectului cererii. Admisibilitate
Judecătoria Vălenii de Munte
Acţiuni (în): anulare