Prin rechizitoriul (…) a fost trimis in judecată inculpatul (…) pentru infractiunea de lovire sau alte violente, prev. de art. 193 alin. 2 cod penal.
S-a retinut prin rechizitoriu că la data de (…) , in jurul orei (…), in timp ce se afla in pct. (…) de pe raza localitătii (…) inculpatul a agresat-o fizic pe persoana vătămată (…) (a apucat-o de gură/maxilar si l-a impins-o, actiune in urma căreia s-a dezechilibrat si a căzut) provocandu-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de ingrijiri medicale, conform certificatului medico-legal nr. (…) emis de către (…)
In cauză s-a administrat proba cu înscrisuri, s-a luat declaratie inculpatului si persoanei vătămate.
Inculpatul a recunoscut săvarsirea infractiunii retinuta in sarcina lui si a solicitat ca judecata să aibă loc numai in baza probelor administrate in cursul urmăririi penale.
In urma analizei probelor administrate in faza de urmărire penală, instanta constată că inculpatul (…) se face vinovat de săvarsirea infractiunii prev. de art. 193 alin. 2 cod penal, text de lege enuntat in sedintă publică si in baza căruia acesta va fi condamnat.
La individualizarea pedepsei, instanta va avea in vedere disp.art. 74 cod penal.
Pentru fapta săvarsita, instanta va condamna pe inculpat la pedeapsa inchisorii.
Intrucat, inculpatul a recunoscut săvarsirea faptei retinuta in actul de sesizare, instanta va face aplic.art. 396 alin. 10 cod procedura penală, potrivit căruia acesta beneficiaza de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevazute de lege, in cazul pedepsei inchisorii.
Avand in vedere că inculpatul nu are antecedente penale şi tinand cont de posibilitătile sale de indreptare, instanta apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată, instanta in baza art. 83 cod penal, va dispune amanarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculeaza de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte penale, potrivit art. 84 alin. 1 cod penal.
În baza art. 85 alin. 1 cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere :
-. să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta ;
-. să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa ;
-. să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum si întoarcerea ;
-. să comunice schimbarea locului de muncă ;
-. să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 85 alin. 2 lit. b cod penal inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 40 zile la(…)
În baza art. 83 alin. 4 cod penal, instanta va atentiona pe inculpat asupra disp. art. 88 cod penal privind revocarea amânării aplicării pedepsei.
In baza art. 25 alin. 1 cod procedura penală, instanta va obliga pe inculpat să plătească persoanei vătămate (…) despăgubiri civile în sumă de (…), din care (…) reprezintă daune morale.
In baza art. 274 alin. 1 cod procedura penală, instanta va obliga pe inculpat la (…) cheltuieli judiciare către stat.
Curtea de Apel Brașov
Achiziţie publică. Plângere împotriva deciziei CNSC. Nelegalitate raport de anulare a procedurii pentru lipsa cvorumului comisiei de evaluare. Anularea procedurii determinată de imposibilitatea de încheiere a contractului/acordului cadru. Condiţia lipsei
Curtea de Apel Brașov
Acordare imobile în compensare. Criteriile de evaluare.
Curtea de Apel Brașov
Încheierea actelor adiţionale la contractele colective de muncă după intrarea în vigoare a Legii nr. 62/2011. Lege aplicabilă.
Judecătoria Sectorul 1 București
acţiune în constatare – necompetență materială: reclamanta solicită să se constate implementarea măsurilor nr. 11 şi 12 din Decizia nr. 12/2011 emisă de Curtea de Conturi a României, act administrativ în sensul Legii nr. 554/2004, competenţa de soluţionar
Curtea de Apel Craiova
Contract de asigurare în care este menţionat beneficiarul asigurării. Acţiune în pretenţii a asiguratului. Lipsă calitate procesuală activă