Deliberând asupra cererii de recurs de faţă, prin prisma excepţiei tardivităţii cererii, invocată din oficiu, şi pe care o va analiza cu precădere conform art. 248 alin. 1 Noul Cod de procedură civilă, văzând şi dispoziţiile art. 499 Noul Cod de procedură civilă teza finală instanţa reţine următoarele:
În fapt, instanţa de recurs reţine că sentinţa atacată a fost comunicată intimatei la data de 16.01.2015 dată de la care a început să curgă termenul procedural de recurs de 15 zile de la comunicare, termen care, calculat pe zile libere în condiţiile art. 181 alin. 1 alin. 1 pct. 2 şi alin. 2 Noul Cod de procedură civilă s-a împlinit la data de 02.04.2015.
Curtea va da eficienţă, şi dispoziţiilor art. 182 alin. 2 Noul Cod de procedură civilă potrivit cărora „cu toate acestea, dacă este vorba de un act care trebuie depus la instanţă sau în alt loc, termenul se va împlini la ora la care activitatea încetează în acel loc în mod legal” în speţă cererea de recurs comunicată prin fax a fost înregistrată la Tribunalul Braşov la orele 20.19 după ora la care activitatea instituţiei încetează.
Astfel, Curtea reţine că cererea de recurs a fost înregistrată tardiv şi fără ca recurenta să solicite repunerea în termen în condiţiile art. 186 Noul Cod de procedură civilă.
Faţă de considerentele de fapt şi de drept mai sus expuse, instanţa urmează a admite excepţia tardivităţii cererii de recurs şi în consecinţă a respinge recursul ca tardiv introdus.
Judecătoria Sectorul 1 București
rectificare carte funciară - acţiunea în rectificarea cărţii funciare este o acţiune accesorie ce se grefează în esenţă pe o acţiune principală, respectiv pe acţiunea prin intermediul căreia se apără dreptul afectat de înscrierea neconformă. În mod eviden
Curtea de Apel Brașov
Act administrativ asimilat – refuz de prelungire a valabilităţii autorizaţiei de construire. Limitele dreptului de apreciere al autorităţii publice. Exces de putere. Legalitate.
Judecătoria Sectorul 1 București
În primul rând instanţa este datoare să verifice dacă terţul poprit datorează sume de bani debitorului, iar în caz afirmativ va dispune validarea popririi şi va obliga terţul poprit să plătească creditorului, în limita creanţei, suma datorată debitorului.
Curtea de Apel Brașov
Decizia Decanului Baroului nu poate face obiectul unei cereri de investire cu formulă executorie. Decanul Baroului nu este un Tribunal Arbitral.
Judecătoria Cluj-Napoca
ORDONANTA PRESEDINTIALA