Constată că prin cererea înregistrată pe rolul instanţei sub nr. 413/64/2013 reclamanta Ş.M. a chemat în judecată U.N.P.R.L.R. solicitând instanţei anularea deciziei din data de 22.02.2013 şi obligarea pârâtei la recunoaşterea dreptului pretins în sensul aprobării cererii de primire în profesie.
În drept s-au invocat dispoziţiile art. 1 din Legea 554/2004 şi art. 32 alin. 1 din O.U.G. 86/2006.
În probaţiune s-au depus înscrisuri.
Pârâta şi-a manifestat poziţia procesuală prin întâmpinare invocând, astfel cum a fost calificată de instanţă, excepţia necompetenţei teritoriale a Curţii de Apel Braşov, potrivit prevederilor art. 69 alin. 3 teza a II- a din O.U.G. nr. 86/2006.
Soluţionând cu prioritate excepţia necompetenţei teritoriale, potrivit art. 130 şi următoarele Noul Cod de procedură civilă, Curtea reţine următoarele:
Potrivit art. 69 alin. 3 teza a II- a din O.U.G. nr. 86/2006 „deciziile Consiliului naţional de conducere al U.N.P.R.L. sunt definitive şi pot fi atacate la Curtea de Apel Bucureşti .”
Norma juridică ce reglementează competenţa teritorială exclusivă este o normă imperativă, părţile neputând deroga, nici chiar cu încuviinţarea instanţei de la aplicarea acesteia.
Potrivit art. 129 alin. 2 pct. 2 Noul Cod de procedură civilă necompetenţa este de ordine publică în cazul încălcării competenţei teritoriale exclusive, când pricina este de competenţa unei alte instanţe de acelaşi grad şi părţile nu o pot înlătura.
Excepţia pe calea căreia se invocă încălcarea acestei norme de drept trebuie invocată de părţi ori de judecător la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate în faţa primei instanţe, pârâta invocând această excepţie la primul termen de judecată.
În consecinţă, Curtea va admite excepţia de necompetenţă teritorială a Curţii de Apel Braşov şi va declina competenţa de soluţionare a acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamanta Ş.M. în contradictoriu cu pârâta U.N.P.R.L. din România în favoarea Curţii de Apel Bucureşti, Secţia de contencios administrativ şi fiscal.
Tribunalul București
Partaj judiciar. Ieșire din indiviziune. Contravaloarea lipsă folosinţă
Judecătoria Sectorul 1 București
În baza prevederilor Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anu
Curtea de Apel Craiova
Ordonanţa de plată. Necompetenţa instanţei române. Regulamentul nr. 44/2001. Abrogare. Consecinţe.
Judecătoria Sectorul 1 București
contestație la executare – inaplicabilitatea prevederilor O.G. nr. 22/2002 în raport de jurisprudența CEDO; încheierea de stabilire a cheltuielilor de executare silită reprezintă titlu executoriu în cuprinsul dosarului de executare în care această încheie
Curtea de Apel Brașov
Nulitatea contractului de achiziţie publică încheiat în perioada de activitate a O.U.G. nr. 34/2006. Invocarea unor cauze de nulitate prevăzute de dispoziţiile Codului civil. Dispoziţii de drept material şi procesual aplicabile.