Cerere de suspendare executare act administrativ fiscal

Sentinţă civilă 61 din 03.02.2016


Prin cererea înregistrată la nr…. din …, reclamanta SC AI SRL a solicitat instanţei in contradictoriu cu pârâta Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman suspendarea deciziei nr. … privind anularea, din oficiu, a înregistrării in scopuri de TVA emisa de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman, pana la pronunţarea unei hotărâri de catre instanţa de fond care va soluţiona acţiunea având ca obiect anularea actului administrativ. În motivarea cererii reclamanta a arătat că, prin decizia nr. … emisa de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman (in continuare AJFP Teleorman) i s-a comunicat faptul că, inregistrarea in scopuri de taxa pe valoare adăugata a fost anulata din oficiu in conformitate cu dispoziţiile art. 153 alin.9 lit.c din Codul fiscal, respectiv intrucat persoana impozabila/asociatii/administratorii are/au inscrise in cazierul fiscal infracţiuni si/sau atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent.

Prin acelaşi act administrativ a fost înştiinţată si cu privire la anularea certificatului de inregistrare in scopuri de TVA, precum si referitor la radierea inscrierii in registrul operatorilor intracomunitari si/sau in registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare.

Au fost citate de reclamantă prevederile art. 14 din Legea 554/2004, susţinând că, sunt îndeplinite toate cerinţele impuse de lege pentru a dispune suspendarea executării masurilor dispuse prin decizia nr. … în considerarea celor ce succed: Decizia nr. … privind anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA a subscrisei este un act administrativ unilateral, fiind emis de AJFP Teleorman.

Împotriva acestei decizii a formulat contestaţie prealabila prin care a solicitat anularea totala a actului administrativ, fiind soluţionata prin decizia nr. ….

In condiţiile in care instanţa va dispune suspendarea, urmează ca in termenul de 60 de zile sa formuleze si acţiune in anularea deciziei nr. …

Cu privire la existenta cazului bine justificat si la aparenta de nelegalitate a actului a cărei executare se cere a fi suspendata reclamanta a arătat în esenţă că:

Decizia nr. … este eliptica de orice motivare, aspect ce-i imprima un vădit caracter nelegal, simplul raţionament circular utilizat de organul fiscal prin trimiterea la Ordinul ANAF nr. 3331/2013 neputand complini aceasta lacuna majora.

In acest sens, trebuie sa fie avut in vedere faptul ca in cuprinsul acestei decizii se arata ca motivaţia anularii din oficiu a înregistrării in scopuri de TVA o reprezintă „conform Ordinului ANAF 3331/2013 publicat in M. Of. Nr. 658 din 25 octombrie 2013, cu modificările si completările ulterioare."

Or, este evident faptul ca simpla trimitere la prevederile unui act normativ nu poate complini o motivare in fapt si in drept conform cu voinţa legiuitorului, care a prevăzut in Anexa 4 la Ordinul ANAF 3331/2013 modelul pentru decizia privind anularea, din oficiu, a înregistrării in scopuri de TVA, model ce cuprinde rubrica „Motivaţia anularii inregistrarii in scopuri de TVA, din oficiu".

Absenţa oricărei motivări din partea organului fiscal  duce la imposibilitatea verificării legalităţii deciziei şi la naşterea vătămării cerute de lege pentru a se retine aplicarea sancţiunii nulităţii.

Au fost invocate în susţinerea celor menţionate prevederile art. 43 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala şi art.41 paragr.2 lit.c din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

Decizia prezintă o aparenta vădita de nelegalitate si datorita faptului ca aceasta este întemeiata pe faptul ca asociatul majoritar  I SRL are înscrisa in cazierul fiscal atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, împrejurare ce constituie o grava eroare de fapt, având in vedere următoarele aspecte:

 Conform art. 2, alin.2, lit.a din OG 75/2001, in cazierul fiscal al persoanelor juridice se inscriu si „ atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, stabilita prin decizie a organului fiscal competent rămasa definitiva in sistemul cailor administrative de atac sau prin hotărâre judecătoreasca, dupa caz"

Asociatului său nu i s-a atras răspunderea solidara cu debitorul declarat insolvent sau insolvabil (asa cum prevede art. 27, alin.2 si 3 din OG 92/2003) ci i s-a atras răspunderea solidara pentru încălcarea obligaţiilor de tert poprit (reglementata de art.27 alin.l din OG 92/2003), atragere a răspunderii solidare care nu se înscrie in cazierul fiscal.

Nu orice fel de atragere a răspunderii solidare se inscrie in cazierul fiscal, ci numai cea reglementata de art.27 alin.2 si 3 din OG 92/2003 (răspunderea solidara cu debitorul declarat insolvent sau insolvabil), asa cum precizează art. 2 alin.2  lit.a din OG 75/2001.

In ceea ce priveşte nerespectarea obligaţiilor care revin terţului poprit, aceasta se inscrie in cazierul fiscal in baza art. 2, alin.l din OG 75/2001, ca si contravenţie potrivit OG 92/2003, prevăzuta de art.219 alin.2 lit.d coroborat cu art.219 alin.l lit.k si având codul faptei de înscriere in cazierul fiscal „14.02", numai dupa constatarea si sancţionarea contravenţiei, ceea ce nu s-a întâmplat.

In ceea ce priveşte decizia nr. …, in baza căreia s-a dispus înscrierea in cazierul fiscal, aceasta nu este definitiva, fiind atacata la Curtea de Apel Bucureşti, in dosarul nr. …. Astfel, procedând la înscrierea in cazierul fiscal, organul fiscal a încălcat si prevederile art. 1 alin.3 din Norma metodologica din 16.01.2003 pentru aplicarea OG 75/2001, care prevede ca „ in certificatul de cazier fiscal se inscriu numai faptele constatate prin actele administrative asupra cărora nu s-au exercitat in termenul legal caile de atac sau cele asupra cărora s-au pronunţat hotărâri judecătoreşti definitive/irevocabile."

S-au incalcat, de asemenea, si prevederile art.4 alin.2 din OG 75/2001 care prevăd ca înscrierea datelor in cazierul fiscal se face pe baza documentelor ramase definitive si irevocabile potrivit legislaţiei in vigoare.

In cazierul fiscal al asociatului său s-a dispus înscrierea atragerii răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, desi acesta a fost sancţionat pentru încălcarea obligaţiilor terţului poprit, considerând organul fiscal ca, in perioada … a efectuat plaţi către N SRL, ignorând astfel obligaţia legala instituita de AJFP Braşov - Contribuabili mijlocii de înfiinţare a popririi asupra sumelor de bani deţinute sau datorate cu orice titlu debitoarei. Rezulta fara putinţa de tăgada ca înscrierea in cazierul fiscal s-a făcut in baza altei prevederi legale decât cele pentru care a fost sancţionat.

Conformart.4 alin.l din OG 92/2003, in cazierul fiscal se inscriu date privind sancţiunile aplicate contribuabililor pentru faptele prevăzute la art.2 alin.l precum si date din documentele prevăzute la art.2, alin.2. Or, pe de o parte, desi s-a considerat ca asociatul său a incalcat obligaţiile de tert poprit, nu a fost sancţionat contravenţional ca atare, iar in lipsa sancţiunii nu se poate dispune inscrierea in cazierul fiscal, iar pe de alta parte, răspunderea solidara nu s-a atras cu debitorul declarat insolvent sau insolvabil, pe cale de consecinţa nu poate opera inscrierea nici potrivit art. 2  alin.2 din OG 75/2001.

A susţinut reclamanta, argumentând, totodată, în fapt şi în drept că, nu sunt  îndeplinite condiţiile cerute de legiuitor in vederea angajării răspunderii solidare astfel cum sunt reglementate de art.27 Cod proc.fiscală.

A arătat reclamanta că, prin prisma nelegalitatii înscrierii in cazierul fiscal al asociatului său, se impune a se observa ca si anularea certificatului de înregistrare in scopuri de TVA este nelegala, deoarece o fapta înscrisa in mod nelegal in cazierul fiscal nu poate constitui temei de drept pentru anularea certificatului de înregistrare in scopuri de TVA.

In ceea ce priveşte prevenirea producerii unei pagube iminente reclamanta a susţinut că:

In speţa, decizia a cărei suspendare o solicită, atat prin conţinutul sau cat mai ales prin efecte, face parte din categoria acelor acte care, o data puse in executare, isi produc efectele imediat asupra destinatarului si asupra altor persoane a căror activitate este legata de activitatea destinatarului, conducând la consecinţe negative definitive si ireparabile.

In concret, aceste condiţii pot conduce societatea catre faliment intrucat anularea înregistrării in scopuri de TVA produce efecte devastatoare in relaţiile cu partenerii contractuali deoarece sistemul in care a funcţionat pana in prezent este unul specific unei persoane înregistrate (in mod obligatoriu) in scopuri de TVA.

Executarea deciziei prin anularea certificatului de inregistrare in scopuri de TVA va cauza o reacţie in lant, constand in: insuficienta lichidităţilor pentru îndeplinirea obligaţiilor curente ale societăţii (intre care si plata salariilor angajaţilor dar si a obligaţiilor curente catre bugetul de stat si bugetul asigurărilor sociale de stat);pierderea credibilităţii si a bonităţii in fata partenerilor contractuali, dar mai ales in fata instituţiilor de credit care contribuie in mod substanţial la finanţarea activităţilor curente ale societăţii;blocarea intregii activităţi a societăţii si chiar intrarea in incapacitate de plata.

Primul efect al executării procesului verbal contestat consta in impactul financiar major asupra societăţii prin afectarea lichidităţilor si crearea de dificultăţi in onorarea obligaţiilor asumate.

Prin anularea inregistrarii in scopuri de TVA societatea va fi obligata sa crească preturile practicate pentru a putea acoperi TVA de plata fara a deduce TVA colectata, iar partenerii săi contractuali nu-si vor putea deduce TVA aferent mărfurilor cumpărate, primul efect fiind diminuarea drastica a aptitudinii acesteia de a-si onora obligaţiile existente pe baza sumelor de bani curente.

Al doilea efect al executării procesului verbal va fi reprezentat de dificultăţile majore ale societăţii in obţinerea de lichidităţi prin accesarea unor credite bancare.

 Pentru a putea acoperi TVA, societatea, nedetinand suficiente lichidităţi, va fi nevoita sa acopere acest deficit prin contractarea unor credite bancare. Insa băncile nu acorda credite persoanelor juridice aflate in pierdere sau aflate in faza de executare silita sau in insolventa, cum este cazul său.

Al treilea efect al executării procesului verbal este reprezentat de dificultăţile majore create de onorarea obligaţiilor contractuale.

Aceasta anulare a certificatului in scopuri de TVA creează dificultăţi in relaţiile cu partenerii săi contractuali in sensul in care aceştia nu-si vor putea deduce TVA si nu vor mai avea niciun interes in a continua relaţiile contractuale.

De altfel paguba este iminenta si dubla, pentru ca societatea este obligata sa factureze cu TVA, TVA pe care este obligata sa o plătească, iar clienţii săi nu-si pot deduce TVA pentru ce achiziţionează.

In drept, cererea a fost întemeiată pe dispoziţiile art.14 din Legea 554/2004, art.42 alin.2 Cod procedura fiscala, art. 41, paragr.2 lit.c din Cartea Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

Au fost anexate cererii înscrisuri-filele 18-30 dosar.

La data de …, pârâta Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman, în nume propriu si în numele Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti a formulat întâmpinare, prin care a solicitat respingerea ca nefondata a cererii de suspendare a deciziei nr. … privind anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA, arătând că:

Decizia privind anularea, din oficiu, a înregistrării in scopuri de TVA nr. … din … a fost emisa in conformitate cu prevederile O.P.A.N.A.F. nr. …, cu modificările si completările ulterioare.

În urma selecţiei din aplicaţia informatica INACTIVARE TVA RCNG din data de …, SC AI SRL a fost identificata ca persoana înregistrata in scopuri de TVA ai cărei asociaţi/administratori au fapte înscrise in cazierul fiscal.

Din datele transmise de Oficiul Registrului Comerţului, referitoare la asociaţi/administratori, a reieşit faptul ca , de la data de …., asociatul majoritar al reclamantei este SC I SRL are înscrisa in cazierul fiscal faptele prevăzute la art. 2 alin. 2 lit. a) din O.G. nr. 75/2001, republicata, cu modificările si completările ulterioare, respectiv atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent.

Urmare obţinerii acestor date, au fost solicitate informaţii cu privire la faptele inscrise in cazier ale asociaţilor majoritari, la Compartimentul Cazier Fiscal, cu adresa nr. … din …, acesta comunicând că,  SC I SRL, asociatul majoritar al reclamantei are fapte inscrise in cazierul fiscal.

Conform prevederilor art. 153 din Codul fiscal, inregistrarea in scopuri de TVA pentru SC AI SRL a fost anulata incepand cu data de …, organul fiscal competent respectând intocmai prevederile art. 153 alin. 9 lit.c) din Codul fiscal si ale O.P.A.N.A.F. nr. 3331/2013 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, cu modificările si completările ulterioare.

Reclamanta invoca nerespectarea dispoziţiilor art. 43 alin. 2 lit. e), i), f) din O.U.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, respectiv lipsa motivării actului administrativ fiscal in fapt si in drept si a precizării termenului de depunere a contestaţiei si a organului fiscal la care se depune contestaţia.

Decizia privind anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA nr. … din … este motivata atat in fapt cat si in drept, precizandu-se in cuprinsul acesteia ca inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata in conformitate cu prevederile art. 153 alin. 9 lit.c) din Codul fiscal si a O.P.A.N.A.F. nr. 3331/2013 publicat in M.Of. nr. 658 din 25 octombrie 2013, intrucat asociaţii au inscrise in cazierul fiscal infracţiuni si/sau atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent.

De asemenea, este precizat faptul ca impotriva deciziei se poate formula contestaţie la organul fiscal emitent, in conformitate cu dispoziţiile art. 209 alin. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificările si completările ulterioare, in termen de 30 de zile de la data comunicării, potrivit art. 207 alin. 1 din acelaşi act normativ.

Referitor la înscrierea in cazierul fiscal al SC I SRL a atragerii răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent pârâta a invocat prevederile art. 2 alin. 2 din OG nr. 75/2001 privind organizarea si funcţionarea cazierului fiscal, in forma aflata in vigoare la data formulării contestaţiei de către reclamanta şi art. 27 din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, in integralitatea lui, arătând că:

 Legiuitorul a inteles sa reglementeze o forma speciala a răspunderii in materie fiscala, scopul acesteia fiind de a sancţiona comportamentul fraudulos al persoanelor fizice si juridice care au contribuit la insolvabilitatea unui debitor.

Între persoanele juridice care contribuie la insolvabilitatea unui debitor, se număra terţii popriţi, astfel incat toate persoanele fizice si juridice enumerate in cuprinsul art. 27 alin. 1,2 si 3 din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala răspund solidar cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent.

Reclamanta a interpretat in mod eronat prevederile art. 27 din O.G. nr. 92/2003, in sensul ca doar atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvent sau insolvabil, asa cum este prevăzuta de art. 27 alin. 2 si 3 , se inscrie in cazierul fiscal, iar nu si răspunderea solidara pentru incalcarea obligaţiilor de tert poprit prevăzuta la art. 27 alin. 1 lit. b) din acelaşi act normativ.

 Distincţia dintre cele doua notiuni( atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent si răspunderea solidara pentru incalcarea obligaţiilor de tert poprit) este realizata doar de reclamanta, insa nu si lege. Legea nu distinge intre noţiunea de răspundere solidara pentru incalcarea obligaţiilor de tert poprit si noţiunea de răspundere solidara cu debitorul declarat insolvent sau insolvabil.

De asemenea, atâta vreme cat măsura inscrierii in cazierul fiscal a atragerii răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent si decizia nr. …. nu au fost anulate sau rectificate, era indreptatita in emiterea deciziei de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA.

Referitor la indeplinirea condiţiei cazului bine justificat pârâta a precizat că:

Decizia a cărei suspendare se cere a fost emisa in conformitate cu prevederile O.P.A.N.A.F. nr. 3331/2013 si art. 153 din Codul fiscal cu modificările si completările ulterioare.

Simpla existenta a unei indoieli asupra legalităţii si temeiniciei actului administrativ nu este de natura a conduce la suspendare executării, pentru aceasta fiind necesara administrarea unui probatoriu complex, specific acţiunii in anulare. Ori , reclamanta nu a argumentat in fata instanţei de fond in ce anume consta aparenta de nelegalitate.

Paguba invocata de către reclamanta, generata de necesitatea creşterii" exponenţiale" a preturilor practicate pentru a acoperi T.V.A. de plata plătită fara a deduce T.V.A. colectata este una ipotetica si eventuala.

Instanţa nu trebuie să procedeze la analizarea criticilor de nelegalitate pe care ar trebui sa se întemeiază însăşi cererea de anulare a actului administrativ, ci trebuie să-şi limiteze verificarea doar la acele împrejurări vădite de fapt şi/sau de drept care au capacitatea să producă o îndoială serioasă asupra prezumţiei de legalitate de care se bucură un act administrativ.

Cu privire la paguba iminenta pârâta a arătat că:

Paguba iminenta nu se prezuma, ci trebuie dovedita de persoana lezata, prin probe concludente. Prin urmare, prejudiciul pretins de către reclamanta nu este previzibil si iminent, ci este unul eventual, fundamentat pe o imprejurare afectata de o condiţie suspensiva.

In cauza, nu au fost depuse dovezi care sa ateste o perturbare a activităţii economice a societăţii care sa impună suspendarea actelor administrative contestate, desi de la data emiterii deciziei de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA au trecut 3 luni, iar cererea de suspendare a respectivei decizii a fost inregistrata la Tribunalul Teleorman abia in data de …

Consideră neindeplinita cerinţa impusa de prevederile art. 14 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ in ce priveşte paguba iminenta, intrucat executarea unei obligaţii fiscale stabilita printr-un act administrativ fiscal nu poate constitui per se o paguba, ci aceasta trebuie sa se repercuteze negativ in activitatea societăţii.

In jurisprudenta sa, I.C.C.J. - Secţia Contencios Administrativ si Fiscal a statuat in mod constant faptul ca simpla susţinere a împrejurării ca prin actele administrativ-fiscale contestate s-ar perturba in mod grav activitatea economica a societăţii, nu semnifica implicit existenta unei pagube iminente.

Suspendarea executării se justifica numai daca prin anularea inregistrarii de TVA s-ar produce in patrimoniul reclamantei un prejudiciu grav sau imposibil de inlaturat, in ipoteza anularii acestor acte, condiţie care nu probata a fi indeplinita in cauza.

In drept, cererea a fost întemeiată pe prevederile art. 205 Cod procedura civila, Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, Legii nr. 554/2004.

In dovedirea celor afirmate pârâta a ataşat înscrisuri-filele 41-51 dosar.

Analizând cererea reclamantei prin prisma probelor administrate şi a prevederilor legale incidente în cauză instanţa constată că, aceasta este nefondată reţinându-de că:

Prin decizia nr. …  emisă de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman s-a dispus anularea, din oficiu, a înregistrării in scopuri de TVA a reclamantei SC AI SRL, întrucât asociatului majoritar- SC I SRL are înscrisă în cazierul fiscal atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent.

Prin decizia nr…. - fila 18 a fost angajată răspunderea solidară a SC I SRL-Zimnicea.

În adresa nr…. - fila 50 se menţionează că, I SRL are înscrise fapte în cazierul fiscal.

Potrivit  art. 2 alin. 2 din OG nr. 75/2001 privind organizarea si funcţionarea cazierului fiscal:" In cazierul fiscal al persoanelor fizice si juridice se inscriu si: a)atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, stabilita prin decizie a organului fiscal competent rămasa definitiva in sistemul cailor administrative de atac sau prin hotărâre judecătoreasca, dupa caz;..."

Conform prevederilor art. 153 alin. 9 lit.c) din Codul fiscal si ale O.P.A.N.A.F. nr. 3331/2013 organele fiscale anulează, din oficiu,  înregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile, in cazul in care asociaţii/administratorii persoanei impozabile sau persoana impozabila insasi au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevăzute la art. 2 alin. 2 lit.a) din O.G. nr. 75/2001, republicata, cu modificările si completările ulterioare.

Potrivit art. 14  din  Legea nr.554/2004 : „În cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, după sesizarea, în condiţiile art.7, a autorităţii publice care a emis actul sau a autorităţii ierarhic superioare, persoana vătămată poate să ceară instanţei competente să dispună suspendarea executării  actului administrativ unilateral până la pronunţarea instanţei de fond. În cazul în  care persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate”.

În accepţiunea art.2 alin.1 lit.t din Legea nr.554/2004  prin „cazuri bine justificate” se înţeleg împrejurările legate de starea de fapt şi de drept, care sunt de natură să creeze o îndoială serioasă în privinţa legalităţii actului administrativ.

Or, împrejurările de fapt şi de drept mai sus reţinute  nu reliefează o îndoială suficientă în privinţa actului administrativ litigios- decizia nr. …  emisă de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman în sensul prevederilor art.2 alin.1 lit.t din Legea nr.554/2004.

Suspendarea executării unui act administrativ nu poate fi dispusă decât în situaţii de excepţii, cu observarea strictă a îndeplinirii exigenţelor legale, astfel cum sunt precizate în Legea contenciosului administrativ nr.554/2004.

Aspecte legate de legalitatea/nelegalitatea înscrierii unor fapte în cazierul fiscal al asociatului majoritar- SC I SRL sau atragerii răspunderii solidare a acestuia exced cererii de suspendare a executării actului administrativ, în cadrul căreia se analizează numai „aparenţa dreptului”.

Examinând decizia privind anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA  nr. din … din perspectiva criticii în sensul că, lipseşte motivarea deciziei, se constată că, aceasta este motivata atat in fapt cat si in drept, precizandu-se in cuprinsul său că, înregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata in conformitate cu prevederile art. 153 alin. 9 lit.c) din Codul fiscal si a O.P.A.N.A.F. nr. 3331/2013 publicat in M.Of. nr. 658 din 25 octombrie 2013, intrucat asociaţii au inscrise in cazierul fiscal infracţiuni si/sau atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent.

Cum, în speţă,nu este întrunită cerinţa cazului bine justificat nu se mai impune analiza condiţiei pagubei iminente, norma legală – art.14 din  Legea nr.554/2004 impunând îndeplinirea cumulativă a a acestora pentru a se dispune suspendarea executării actului administrativ.

În considerarea celor expuse, cererea reclamantei se va respinge ca nefondată.