Internarea medicală provizorie a suspectului sau inculpatului. Neîndeplinirea condiţiilor obligatorii impuse de art. 247 alin.l Cod procedură penală.
Greşita aplicare a dispoziţiilor art. 1551 Cod procedură civilă
Aplicarea dispoziţiilor art. 312 pct. 5 Cod procedură civilă
Acţiune în răspundere civilă delictuală formulată de către o persoană fizică împotriva unui profesionist. Respingerea excepţiei inadmisibilităţii cererii întemeiată pe neîndeplinirea procedurii prealabile.
Proporţionalitatea măsurilor preventive cu gravitatea acuzaţiilor aduse. Netemeinicia hotărârii pronunţate
Reţinerea greşită a stării de recidivă în contextul aplicării legii penale mai favorabile.
Cerinţele impuse de dispoziţiile art. 261 Cod procedură civilă 1865 şi consecinţa nerespectării acestora
Exercitarea rolului activ prevăzut de art. 129 pct. 5 Cod procedură civilă 1865
Nesocotirea, la stabilirea pedepsei rezultante, în aplicarea legii penale mai favorabile a regulilor stabilite de art.49 alin.1 din Noul Cod penal, pluralitate intermediară, în situaţia înlăturării stării de recidivă
Menţinerea greşită a stării de recidivă în contextul aplicării legii penale mai favorabile, nefiind îndeplinite condiţiile art.41 alin.1 Noul Cod penal.
Rolul activ al judecătorului în conformitate cu art. 129 Cod procedură civilă
Aplicarea legii penale mai favorabile. Nereducerea pedepsei aplicate printr-o hotărâre definitivă în situaţia în care cuantumul acesteia depăşea maximul special prevăzut de legea nouă
Deducerea greşită din pedeapsa rezultantă a unei perioade executate în contextul aplicării legii penale mai favorabile
Menţinerea greşită a stării de recidivă în contextul aplicării legii penale mai favorabile, nefiind îndeplinite condiţiile art.41 alin.1 Noul Cod penal.
Dispoziţiile art. 261 alin. 1 pct. 5 Cod procedură – norme imperative
OUG 156/2007
Interesul legitim al reclamantului
Aplicarea greşită a dispoziţiilor art.63 indice 1 Cod procedură penală. Nelegalitatea hotărârii. Neverificarea cerinţelor legale, dar şi a prescripţiei executării pedepsei amenzii.
Nepublicitatea şedinţei de judecată. Consecinţă: trimiterea cauzei spre rejudecare instanţei care a pronunţat o hotărâre nelegală
Nepublicitatea şedinţei de judecată. Consecinţă: trimiterea cauzei spre rejudecare instanţei care a pronunţat o hotărâre nelegală.