Calificarea drepturilor speciale care fac obiectul cauzei ca drepturi de natură salarială. Exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială pe care angajatii le au de restituit.
Contestatie decizie de concediere. Punerea în executare a hotărârii primei instante de către angajator, simultan cu exercitarea căii de atac a apelului împotriva solutiei executate. Nelegalitatea modalitătii de transpunere în practică a hotărârii de CL.
Neacordarea de către Ministerul Apărării Nationale a ajutorului la trecerea în rezervă cuvenit reclamantului. Achitarea acestuia doar la momentul încetării interdictiei legale.
Constructie edificată cu încălcarea autorizatiei de construire. Refuzul OCPI de intabulare a dreptului de proprietate asupra constructiei neautorizate. Actiune în constatarea dobândirii dreptului de proprietate prin accesiune imobiliară artificială.
Prescrierea plătii unor drepturi salariale ale reclamantului. Distinctia legală între atributiile gestionarului si atribuirea ca sarcină de serviciu a celei de gestionare a bunurilor din dotare. Inexistenta unui cumul de functii. Nedatorarea unor sume
Contestaţie decizie de sancţionare. Absentarea nemotivată de la activităţile didactice aferente normei didactice. Susţinerea orelor de către un student doctorand în baza contractului de studii de doctorat, fără acordul decanului.
Săvârsirea infractiunilor de înselăciune în formă continuată si fals în înscrisuri sub semnătură privată. Intervenirea unei cauze de încetare a procesului penal cu privire la infractiunea de înselăciune, resp. un acord de mediere încheiat cu partea civila
Contestaţie decizie de suspendare a contractului individual de muncă pe durata efectuării cercetării disciplinare. Excepţia puterii de lucru judecat. Reintegrarea salariatului prin titlul dat de hotărârea judecătorească şi nu prin voinţa angajatorului.
Comiterea infractiunii de înselăciune. Contestatie în anulare. Inadmisibilitate. Inexistenta unei dovezi în sensul intervenirii împăcării între părti.
Conflict negativ de competentă. Contestatie la executare. Anulare titlu executor emis de către un organ fiscal.
Săvârsirea infractiunii de mărturie mincinoasă în acelasi dosar în care persoana a dat declaratiile necorespunzătoare în calitate de martor. Raportarea incidentei art. 5 Cod penal la momentul epuizării infractiunii, iar nu al consumării.
Contract de factoring. Răspundere civilă contractuală. Plata contravalorii bunurilor livrate. Dovada stingerii obligatiilor contractuale reciproce.
Contestatie decizie de impunere privind obligatiile suplimentare stabilite de inspectia fiscală. Nelegalitatea actelor administrativ-fiscale atacate. Dreptul de deducere a TVA. Deductibilitatea cheltuielilor din punct de vedere al impozitului pe venit.
Conflict negativ de competentă intervenit între sectiile civile ale tribunalului. Interpretarea notiunii de profesionist prevăzută în art. 3 alin. 2 – 3 Cod civil.
Respingerea obligării ORC la emiterea certificatului constatator al dreptului de proprietate asupra activelor rămase după radierea societătii. Lipsa calitătii procesual pasive a ORC pentru intabularea dreptului de proprietate asupra imobilului.
Desfacere disciplinară a contractului individual de muncă. Conditii de formă ale deciziei de concediere. Lipsa descrierii faptelor care constituie abatere disciplinară. Problema prejudiciului moral.
Revizuire. Invocarea unui înscris nou. Conditii.
Concurs ideal de infractiuni. Aplicarea principiului ne bis in idem.
Săvârsirea infractiunilor de ultraj, tulburarea ordinii si linistii publice si de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Vinovătia inculpattilor sub forma intentiei directe. Neîncălcarea principiului non bis in idem.
Litigiu privind domeniul public. Competenta autoritătii publice pentru încheierea unor contracte de concesiune/închiriere pentru pajistile disponibile. Nejustificarea refuzului de solutionare a cererilor de concesiune a pajistilor.