Încadrarea generică a activităţii prestate de reclamant în anexele Ordinului MMPS nr. 50/1990. Obligativitatea ca nivelul noxelor existente la locul de muncă să depăşească nivelul maxim admis prevăzut în normele de protecţie a muncii
Contestatie evaluare functionari publici. Anularea raportului de evaluare si a ordinului emis exclusiv în considerarea calificativului obtinut în baza acestui raport. Reintegrarea reclamantului în functia detinută. Obligarea pârâtei la despăgubiri.
Litigiu de muncă. Sancţiune disciplinară. Neprezentarea la locul de muncă, chiar în contextul în care există dovezi cu privire la intenţia angajatorului de a înceta raportul de muncă, constituie abatere disciplinară gravă.
Concediere din motive neimputabile
Litigiu de muncă. Încetare detaşare. Inexistenţa obligaţiei de informare a angajatorului.
Contestatie decizie de sanctionare a contestatorului cu avertisment scris. Nerespectarea prevederilor referitoare la procedura cercetării disciplinare. Nulitatea absolută a deciziei de sanctionare disciplinară.
Concediere disciplinară. Elementele componente ale deciziei de concediere. Lipsa menţiunilor cu privire la data săvârşirii faptei. Nulitatea deciziei de sancţionare. Atribuire prin decizie unilaterală a angajatorului, a unor atribuţii suplimentare.
Accident de muncă. Culpa angajatorului în producerea accidentului. Păstrarea capacitătii de muncă a reclamantei. Reducere cuntum daune morale. Neîndeplinirea cumulativă a conditiilor prevăzute de art. 253 din Codul muncii raportat la art. 1350 din C.civil
Litigiu de muncă. Locul muncii a fost definit ca fiind localitatea şi unitatea în care prestează munca, dar şi cadrul în care se desfăşoară o activitate în care se materializează raporturile de muncă, noţiune suprapusă în majoritatea cazurilor cu funcţia
Litigiu de muncă. Hărţuire psihologică. Comportamentul necorespunzător trebuie să fie voluntar, cu excluderea unor acte/fapte accidentale şi neintenţionate.
Obligare eliberare adeverintă de către angajator prin care să se ateste încadrarea activitătii desfăsurate de reclamant ca sudor electric în grupa a II-a de muncă. Respingere. Neîndeplinirea conditiilor descrise într-un anumit domeniu de activitate.
Desfiinţare loc de muncă
DREPTUL MUNCII. DREPT PROCESUAL CIVIL
Răspunderea patrimonială a salariatului
Litigiu de muncă. Suspendare contract individual de muncă. Aplicabilitatea Deciziei Curţii Constituţionale nr. 279/2015. Natura juridică a drepturilor băneşti aferente perioadei în care contractul individual de muncă a fost suspendat.
Necesitatea existenţei unui prejudiciu material pentru antrenarea răspunderii disciplinare a unui salariat
Contestaţie la executare; reintegrarea salariatului în postul deţinut anterior desfacerii contractului de muncă; procedura aplicabilă executării silite
Litigiu de muncă. Constatare existenţă raporturi de muncă. Cumul de funcţii.
Abatere disciplinară. Lipsa rezultatului dăunător nu înlătură caracterul de abatere disciplinară a faptei săvârşite de salariat.
Respingere cerere de eliberare a adeverintei privind veniturile brute obtinute de reclamant.