Infractiuni de înselăciune si instigare la înselăciune. Dispunerea desfiinţării contractelor încheiate în sens material, ca şi instrument probator (instrumentum probationis), iar nu anularea acestora.
Pensii militare de serviciu. Luarea in calcul a sporului prevăzut de art. 11 alin. 3 din Legea nr. 80/1995 doar la stabilirea pensiei brute.
Anulare decizie de eliberare din funcţie a reclamantului ce s-a realizat cu încălcarea dispoziţiilor legale. Obligarea autorităţii să dispună reintegrarea reclamantului pe o funcţie publică similară celei deţinute anterior, pt care îndeplineşte condiţile
Refuz comunicare informaţii întrucât nu se încadrează în noţiunea de informaţie de interes public, fiind sarcina reclamantului să efectueze toate demersurile legale la instituţiile statului pentru identificarea unor înscrisuri suplimentare cu privire la d
Acţiune in răspundere delictuală. Obligativitatea persoanei prejudiciate prin plata nedatorată de a utiliza acţiunea pe care legea (sau contractul) o pune la dispoziţia acestuia
Recalculare pensie luând în considerare sumele primite cu titlu de acord global.
Recalculare pensie.
Contestaţie decizie de pensionare. Ipoteză specială, derogatorie de la norma generală, în care unitatea administrativ-teritorială locală în care se află sediul societăţii desfiinţate a preluat arhiva creată de această entitate, înfiinţată prin lege spec.
Drept procesual penal – Partea specială. Executarea de către autoritățile române a mandatului european de arestare. Predarea amânată a persoanei solicitate. Posibilitatea instanței de judecată sesizate cu executarea mandatului european de arestare.
Litigiu privind funcţionarii publici. Poliţist pus la dispoziţie. Solicitare acordare spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică. Respingere.
Recalculare pensie pentru limită de vârstă. Obligarea pârâtei de a stabili pensia cu valorificarea veniturilor brute atestate de angajator.
Contestaţie decizie de pensionare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut în vedere sensul noţiunii de bază de calcul a pensiei stabilit de Curtea Constituţională în decizia nr.736/2006 echivalentă cu noţiunea de baza de calcul a contribuţiei de asig.
Verificarea creanței AVAS în procedura insolvenței. Refuzul justificat al administratorului judiciar de a înscrie creanța în tabelul obligațiilor debitoarei.
Scutire de la plata TVA. Cheltuieli efectuate pentru edificarea unei construcții pe terenul proprietatea altei persoane. Lipsa dovedirii realității efectuării unor cheltuieli.
Informații de interes public. Refuz de comunicare. Justificare. Judecată de valoare și date statistice. Interes în formularea cererii de comunicare.
Existența faptei ilicite delictuale ce decurge din norma specială și din natura obligațiilor profesionale care incumbă medicului.
Infracțiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Condiții de tipicitate. Achitare.
Termenul de introducere a plângerii prealabile în cazul infractiunii de abandon de familie. Modalitatea de calcul a termenului prevăzut de art.296 alin.1 Cod procedură penală, în raport de solutia oferită prin Decizia nr.2/2020
Cauzele care înlătură răspunderea penală. Prescripția răspunderii penale. Aplicarea legii penale mai favorabile. Întreruperea cursului prescripţiei răspunderii penale, în lumina Deciziei Curții Constituționale nr. 297 din 26.04.2018.
Acţiune în răspundere patrimonială. Prejudiciu cauzat angajatorului prin fapta culpabilă şi în legătură cu serviciul a salariatului. Raportul dedus judecății derivă exclusiv din contractul de muncă încheiat între părţi. Necercetarea fondului. Rejudecare.